Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 856 - 23 August, 2008 - Anul XVIII
de Clipa
Parlamentarii romani, asemenea tuturor demnitarilor din aceasta inalta institutie a unui stat democratic, primesc investitura electoratului cu speranta ca alesii se vor solidariza, pe parcursul mandatului incredintat, cu interesele tarii si cu nevoile neamului, insa realitatea demonstreaza ca foarte rar, putini la numar si in mica masura isi indeplinesc aceasta misiune patriotica. Din legislaturile trecute postdecembriste, precum si din cea prezenta se vede ca atunci cand interesele lor, de clas......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (856)
de A. C. Ton
* Incerc un sentiment de tristete cand ma gandesc la libertatea de care se va bucura invinsul la alegerile prezidentiale din Nov. 4, 2008, comparativ cu cea harazita invingatorului , deci viitorului presedinte al celui mai puternic stat din lume. Pentru stiinta d.voastra va informez ca detinutii celei mai sofisticate inchisori de maxima securitate din SUA se bucura de mai multa libertate decat viitorul ocupant al Biroului Oval. De dimineata pana seara, viitorul presedinte va fi obiectul unei exa...... Citeste »
Politica »
De la Amsterdam la Capul Nord 71°10‘21“ prin fiordurile norvegiene
de Viorel Baetu
«Sunt foarte multumit de romanii pe care i-am avut pana acuma sub comanda mea, sunt oameni foarte muncitori angajati si loiali. Am o parere foarte buna despre ei.» imi spunea Nicholas Pagonis capitanul vasului de croaziera M.V,Century. Reportaj de Viorel Baetu, Germania Compania navala: CelebrityXCruises (SUA) Ruta: Amsterdam – Alesund – Alta – Honningsvag (Capul Nord) –Tromso – Molde –Olden – Bergen – Amsterdam Perioada: 4 Iulie – 16 Iulie 2008 Vasul de croaziera M.V.Century Tonaj : 70606 tone ...... Citeste »
Cultura »
"La Sydney inima-mi bate, scrie si gandeste tot romaneste"
de Maria Diana Popescu
Dialoguri privilegiate: GEORGE ROCA Maria-Diana Popescu (Continuare din numarul precedent) Dialoguri privilegiate: GEORGE ROCA Maria-Diana Popescu Maria Diana POPESCU: Stimate domnule George Roca, imi repugna, nu mai sunt la moda, intrebarile ce se deschid pe complementele circumstantiale. Asadar, primul pas il facem prin Saint-John Perse. El spunea „ca nu exista istorie mai adevarata decit cea individuala”. Istoria dumneavoastra ce „teritorii” a cucerit? George ROCA: Stimata doamna, m-ati luat ...... Citeste »
Schite politiste, Serial - Adevarul si numai Adevarul!
de Michael Cutui
Chris Miller un detectiv din ziua de azi de Michael Cutui (Continuare din numarul precedent) - De aia l-a taiat Marin pe Mihai de pe lista autorilor la lucrare? - Nu, aici intervine un anume conferentiar Dorobantu. El a fost cel care a dus lucrarea la tipografie si dupa anuntarea logodnei a stiut ca totul se va pune pe seama geloziei lui Marin, asa ca a folosit momentul si a refacut coperta fara numele lui Mihai. - Dar de ce? Intreba Titus. - Ascensiunea lui Mihai l-a deranjat, iar el spera ca i...... Citeste »
De la Cititori »
Esenta vietii - iubirea
de Alexandra Pergel
Iubirea este un element indispensabil vietii. In dictionare, termenul iubire este definit ca sentiment de dragoste pentru o persoana de sex opus; relatie de dragoste; sentiment de afectiune pentru cineva . Un vechi proverb suedez spunea ca O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara. Sir James Barrie, dramaturg si novelist, creatorul legendarului Peter Pan a afirmat despre iubire ca Daca o ai, nu ai nevoie de nimic altceva. Daca nu o ai, nu conteaza mult ce altceva ai . Dar ce est...... Citeste »
Religie »
Din Viata si Invataturile lui IISUS - In ultimele zile din saptamana Sf. Patimi
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Caci invata pe ucenicii Sai, si zicea: „Fiul Omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia. (Marcu 9,31) (Continuare din numarul precedent) Doamne, unde Te duci? „Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, dar mai tarziu imi vei urma (Ioan 13,36). Domnul Iisus pleca la Tatal dar prin drumul Crucii Golgotei prin care ucenicii, cum le-a spu...... Citeste »
Vestea unirii celor doua eparhii ortodoxe romane in America!
de Aurel Sas
„Si Eu nu mai sunt in lume, iar ei in lume sunt si Eu vin la Tine. Parinte Sfinte, pazeste-i in numele Tau, in care Mi i-ai dat, ca sa fie Una precum suntem si Noi” (Ioan 17,11). „Dar nu numai pentru acestia Ma rog, ci si pentru cei ce vor crede in Mine, prin cuvantul lor. Ca toti sa fie Una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in Noi sa fie Una, ... si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca sa fie Una, precum Noi una suntem” (Ioan 17,20-22). „Deci, daca ...... Citeste »
Din Comunitate »
Se intoarce acasa Dumnezeu
de Ion Anton
Motto: Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc . Andree Marloux In genere, expresia -sa vezi si sa nu crezi- este folosita in situatii de derulare a senzationalului distructiv. Dar iata, ca in acest final de iunie, vara nu-ti da numai sarutul de foc, ci te invaluie si in imbratisari tandre, pline de caldura paterna a universului in care ne consumam efemera existenta captiva. Calatoresc pe ruta nenumaratelor canale TV, si-mi atrag atentia niste imagini derulate pe canalul rusesc din West Ho...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page