Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 854 - 12 Iulie, 2008 - Anul XVIII
Luna iulie din acest an a debutat nu numai cu cresterea gradelor Celsius in termometre, dar si cu mari cresteri de preturi la tot ce misca pe langa energie si agricultura, ceea ce se va dovedi mult mai greu de suportat pentru cetatenii Romaniei. Pentru acest motiv, presedintele Traian Basescu a tinut sa-si arate ingrijorarea si preocuparea pentru soarta tarii sale, organizand consultari la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor parlamentare, pe tema cresterii preturilor la combustibili si alim......Citeste »
Editoriale »
ROMÂNIA FARA ANTICORPI!
de Ionut Tene
Tara noastra a ajuns in ultimii ani ca un „sat fara caini , ca un organism bolnav fara anticorpi. Disolutia statului in Romania este la cote alarmante. Romania dispare demografic, datorita scaderii natalitatii si a migratiei economice. Clasa politica, menita sa fie garantia statului de drept, este o adunatura corupta maligna, ca un cancer in trupul Romaniei. Interesul personal, egoist si individualist promovat de clasa politica in dauna interesului national si general duce Romania pe cale de dis...... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (XLIV)
de A. C. Ton
* S-au adeverit predictiile sociologului german, Horst Opaschovschi, privitor la zilele negre care planeaza asupra Batranului Continent. Rata somajului este tripla, fata de cea din USA, rata criminalitatii este dubla, in timp ce produsul national brut este de trei ori mai mic decat cel al Statelor Unite. Intre timp, tot felul de inexistenti ne spun ca ne aflam in plin proces de recesiune. Tot in Germania circula teoria emisa de economistul Joseph Schumpeter de Distrugeri Creative , singurele car...... Citeste »
Politica »
Rolul lui Vasile Lucaciu în adoptarea "noului activism"
de Mircea Botis
Sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, reprezinta pentru Imperiul dualist Austro-Ungar, o accentuare a contradictiilor dintre natiunile dominante, austriece si ungare si celelalte nationalitati: romani, sarbi, slovaci, ruteni, polonezi, cehi, lipsite de drepturi si supuse unei crunte politici de deznationalizare. Impotriva acestei politici reactionare s-a ridicat intregul popor din Transilvania, luptand cu multa ardoare si abnegatie, pentru implinirea dezideratelor nati...... Citeste »
Cultura »
ALEXANDRU - S-A STINS DIN VIATA ...
de Eugen Evu
Autor a cateva zeci de volume de poezii, realizatorul, editorul unui splendid caiet „solstitial” de poezie si desen „Argo”, la care timp de zece ani au colaborat scriitori romani din exil, din Germania pana in Canada, din Israel pana in Noua Zeelanda, Alexandru Lungu a fost o figura de prora a exilului literar romanesc in Germania. Laureat a numeroase premii literare incepand deja cu debutul sau stralucit in poezie in 1946 si culminand cu Opera Omnia, Alexandru Lungu si-a sustinut si incurajat c...... Citeste »
Schite POLITISTE, Serial - Adevarul si numai Adevarul!
de Viorel Baetu
Chris Miller un detectiv din ziua de azi de Michael Cutui (Continuare din numarul precedent) - Va deranjeaza daca imi dati adresa prietenei? - Asta inseamna sa-mi verificati alibiul, nu? - Da asa se spune, dar numai daca sunteti de acord. Oana ii dicta adresa si apoi ii dadu numarul de telefon al prietenei. - Mama ei e de obicei acasa. Chris isi nota totul. Stia ca trebuie sa afle mai mult. - Imi permiteti sa va pun niste intrebari putin mai personale? - Daca credeti ca ajuta la rezolvarea cazul...... Citeste »
De la Cititori »
Povestea oamenilor fara stele…
de Florentin Gurau
Era ora trei dimineata. O lampa de birou trimitea o lumina galbena in directia in care era indreptata. In restul incaperii era intuneric. Nu, nu era intuneric, pentru ca nu exista intuneric, ci numai o lipsa a luminii, deci in restul odaii nu era lumina. Statea in fata batranei masini de scris, mostenite de la bunicul sau, care o primise cadou la timpul respectiv de la tatal sau, si privea coala imaculata de hartie, ce astepta sa fie scrisa. Era alba, mai alba ca alba ca zapada si foarte subtire...... Citeste »
Din suflet orisicând rasuna
de R. Botis
Din Basarabia rasuna Un bucium peste plai strabun, Parca din ceruri se aduna Si ingerii cu Tatal Bun. Din Basarabia razbate Ecou de frate pin’la cer Iar Prutul inima imparte In mare jale si mister. Din Basarabia se vede Salutul fratelui cuprins De dorul sfant in care crede Si de oftat pe veci nestins. ……………………………. Din Mama Tara tot rasuna Alt bucium peste plai strabun, Parca din ceruri se aduna Si ingerii cu Tatal Bun. Pr. stavrofor, Radu Botis 21 iunie 2008 de R. Botis... Citeste »
Religie »
DIN VIATA SI ÎNVATATURA LUI IISUS - ÎN ULTIMILE ZILE DIN SAPTAMÂNA SF. PATIMI
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Caci invata pe ucenicii Sai, si zicea: „Fiul Omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia. (Marcu 9,31) (Continuare din numarul precedent) Odata cu aceasta descoperire a lui Iuda, ca vanzator, atat din partea Domnului cat si din partea lui, Iisus i-a pronuntat si sentinta, prin Scriptura care zice: „Fiul Omului merge precum este scris depre El. Vai, insa, de omul acela prin care Fiul Omului se vinde! Bine...... Citeste »
Sport »
Rezultate din prima mansa a turului doi al Cupei Intertoto
Rezultate inregistrate in partidele disputate, sambata si duminica, in prima mansa a turului doi al Cupei Intertoto: Sambata: FC Saturn (Rusia) - Etzella Ettelbruck (Luxemburg) 7-0 Grasshoppers (Elvetia) - KS Besa (Albania) 2-1 FK Teplice (Cehia) - Honved Budapesta (Ungaria) 1-3 Sturm Graz (Austria) - sahtior Soligorsk (Belarus) 2-0 OFK Grbalj (Muntenegru) - Sivasspor (Turcia) 2-2 Cernomoret Burgas (Bulgaria) - NK Gorica (Slovenia) 1-1 Tiraspol (Moldova) - SC Tavria Simferopol (Ucraina) 0-0 KFC ...... Citeste »
Din Comunitate »
ALEGERI 2008 pentru Parlamentul ROMÂNIEI - NECULAI POPA (S.U.A.)- CANDIDAT INDEPENDENT PENTRU SENAT
Amendarea Legii electorale, prin infiintarea circumscriptiei 43 „Diaspora” (art. 10), cu 4 colegii pentru Camera Deputatilor si 2 colegii pentru Senat (art. 11, lit. F), a facut dreptate celor aproximativ 12 milioane de romani cu domiciliul in afara granitelor Romaniei. S-a plecat de la ideea participarii tuturor celor cu drept de vot si a dreptului fiecaruia, nu numai de a alege, dar si de a fi ales. Aceasta noua lege reprezinta solutionarea cererii facuta, inca din anul 1998, de catre Consiliu...... Citeste »
Un tanar muzician din Arizona ucis in Cluj in timpul examenului pentru permisul de conducere!
de Octavian D. Curpas
Seful Biroului de Examinari si Permise Auto sfideaza familia victimei prin afirmatii lipsite de etica profesionala. Stirea conform careia muzicianul Ciprian Fodorean, fost pianist la biserica romana din Surprise, Arizona, a murit intr-un accident, in timpul sustinerii examenului pentru scoala de soferi, in Cluj, a frapat o mare parte din comunitatea romana din statul Marelui Canion. Ciprian avea 25 de ani, era licentiat in pian la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj si isi facea masteratul...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Perlele de la bacalaureat, prezente si anul acesta. Citeste o parte din ele aici Bacalaureatul la limba si literatura romana a trecut... perlele raman insa. Cateva dintre ele au fost culese de jurnalistii de la Observatorul de Bacau. Eminescu a scris Luceafarul pentru ca l-a vazut mai mare decat toate stelele si de aceea i-a placut scrie un elev de clasa a XII-a. Alt elev scrie Luceafarul este cea mai mare poezie a lui Eminescu, cred ca are vreo suta de strofe si acolo e vorba despre o poezie de...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page