Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 804 - 6 Iunie, 2007 - Anul XVII
Dupa o primavara bantuita de furtuni politice intre toate Palatele tarii, cea mai apriga fiind incercarea parlamentarilor de revocare din functie a presedintelui Traian Basescu, incepe sezonul de vara in aceeasi atmosfera tensionata, in care alesii neamului isi urmaresc atent si insistent interesele partinice, fara sa dea semne de intelegere ca exista milioanele de cetateni in asteptarea unor zile mai bune, cand si problemele lor pot intra in preocuparile demnitarilor. Prin toate partidele se co......Citeste »
Politica »
RETROSPECTIVE: Exista un "scandal al redobanditorilor" ?
Monitor Imobiliar este un buletin cotidian de comentarii, analize, opinii si prognoze pe tema imobiliara romaneasca alcatuit de Prof. dr. Artur Silvestri, professeur - visiteur la Universite Francophone Internationale din Bruxelles si fondator al SGA ROMANIA - INSTITUTUL DE CONSULTANTA IMOBILIARA LTD. RETROSPECTIVE: Exista un scandal al redobanditorilor ? Bogatii oameni saraci Pe la inceputul anilor ‘90, aparu un fel de frison colectiv ce se impuse repede insotit si de spaima intoarcerii mosieri...... Citeste »
Cultura »
ROMAN POLITIST, Serial
Viorel Baetu (Michael Cutui) Nascut la Timisoara in 1948, a terminat in 1966 liceul in acelasi oras. Absolvent al Institutul Politehnic din Timisoara - Facultatea de Electrotehnica, promotia 1972. Lucreaza apoi timp de 3 ani la ca inginer stagiar in deplasare , pentru ca in 1975 sa revina in Timisoara ca inginer proiectant. Din 1986 lucreaza ca inginer principal la CIUMMR pana in august 1989 cand pleaca cu familia in Germania. Se stabileste la Aachen si face timp de un an un studiu postuniversit...... Citeste »
LEGENDA CIRESELOR DE LA URECHI
Demult, demult, ca nimeni nu mai stie de cand, departe, departe, dincolo de zarea in care totul se pierde in umbra albastra a departarii, se intindea o tara a colinelor pe care locuitorii ei cultivau cu multa dragoste si pricepere tot felul de pomi roditori. Livezile erau intinse si de cum dadea primavara si se porneau razele calde ale soarelui, toti, cu mic cu mare roboteau in jurul pomilor curatindu-i de crengile uscate, varuindu-le trunchiurile spre a-i feri de ganganii, stropindu-i cu leacur...... Citeste »
Istorie »
Reglare de conturi in stil bolsevic
Cine controleaza trecutul controleaza si viitorul... In regimurile de sorginte totalitara, nimic nu este mai imprevizibil ca trecutul . (George Orwell, in romanul „1984 ) Ei nu uita si nu iarta, Tovarasul Apostol si tovarasul Fuchs platesc polite Doi lideri comunisti foarte cunoscuti. Gheorghe Apostol, un lider comunist national si Fuch Simion, un lider comunist muresean. Arestati amandoi de Siguranta, inainte de momentul 23 august 1944, acestia au avut insa grija ca dupa ascensiunea la putere a...... Citeste »
Religie »
UNU+UNU = UNU! CAND?
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup! (Facere 2,24). „Raspunzand, El (Iisus) a zis: N-ati citit ca Cel ce i-a facut de la inceput i-a facut barbat si femeie? (Matei 19,4). „Asa incat nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a impreunat Dumnezeu omul sa nu desparta (Matei 19,6). (Continuare din numarul precedent) Din istoria primei Familii, Adam si Eva. Dupa ce Domnul Dumnezeu l-a facut pe om din tar...... Citeste »
Sport »
Fotbal:
Clasamentul FIFA: Romania urca pe locul 12 Nationala Romaniei ocupa locul 12 in clasamentul Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) pe luna iunie, dat publicitatii miercuri, cu 1068 de puncte, dupa ce a urcat trei locuri fata de luna trecuta, in urma victoriilor cu Slovenia (2-1 si 2-0), din preliminariile EURO 2008. Clasament:1 (1). Italia 1653 puncte2 (4). Franta 15853 (2). Brazilia 14844 (5). Germania 14675 (3). Argentina 13736 (7). Portugalia 13237 (9). Spania 12738 (8). Anglia 12409 (6)....... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page