Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 724 - 12 Noiembrie, 2005 - Anul XV
Cu adevarat anul 2005 a fost greu pentru romani. Dupa ce in primavara si in vara, tara a fost ravasita de sapte valuri de inundatii, iar toamna a debutat cu agitatia si cu spaimele gripei aviare, acum, in prag de iarna, se amplifica de la o zi la alta conflictele politice, atat in interiorul Puterii, cat si cu Opozitia. Alesii poporului se razboiesc pe campul de lupta al orgoliilor ieftine si razbunatoare, in loc sa slujeasca nevoile si interesele natiunii, asa cum promiteau in campania electora......Citeste »
Editoriale »
Amenintarea nucleara. Ce cred musulmanii? (11)
de Viorel Roman
Bin Laden, El Quaida au justificat atacurile antioccidentale prin expulzarea musulmanilor din Spania, acum jumatate de mileniu, din Israel, acum jumatate de secol si prin prezenta soldatilor americani „cruciati pe pamantul sfant al lui Mahomed, ultimul profet. Intre timp militarii crestini s-au retras din Arabia Saudita in Irak si evreii s-au retras din Fasia Gaza, unde au revenit musulmanii. Incurajati de succese, mai ales cel recent, din Gaza, presedintele Iranului Ahmadi Nedsad cere desfiinta...... Citeste »
Politica »
Blonda enigmatica
de Gh. Bassarabescu
Blonda de la Golden Blitz, dupa cum a denumit-o insusi presedintele tarii pe Elena Udrea, sefa Cancelariei Prezidentiale, a demisionat din functie. Ea a afirmat ca face acest gest deoarece insinuarile repetate din cateva ziare centrale referitoare la afacerile sotului sau, Dorin Cocos sa nu devina o vulnerabilitate a demersurilor presedintelui Traian Basescu in lupta cu marii corupti . Fara nici un comentariu, seful statului a aprobat cererea de demisie a celei care se ocupa nu numai de agenda p...... Citeste »
Ali Baba
de Gh. Bratescu
Duminica, 15 mai 2005, domnul Ion Iliescu s-a aflat la un pas de moarte. Chemati de urgenta, profesorul Sorin Oprescu, membru marcant al PSD si medicul personal al bolnavului, dr. Liviu Leseanu, au constatat ca acesta trebuia internat imediat la Spitalul Universitar Elias din Bucuresti, unde a fost instalat intr-o rezerva cu regim de monitorizare permanenta. Cel putin asa s-a spus intr-un comunicat medical destul de succint. Un alt comunicat se incheia cu mentiunea ca starea de sanatate a fostul...... Citeste »
Istorie »
International Forum: Danube - The River of Cooperation, Belgrad 2002 - ROMÂNII SI MAGHIARII LA LIMES - CINE POATE AZI SA LUPTE CU OCCIDENTUL?
de Viorel Roman
(Continuare din numarul precedent) In ceea ce priveste Lagarul moscovit propriu-zis, dictatura de dezvoltare comunisto-ortodoxa este considerata in Vest ca raspunzatoare a tuturor relelor, nemultumirilor, a eruptiilor sociale si etnice. Pe de alta parte autodeterminarea, autonomia unor regiuni sau neamuri in rasarit este privita in vest ca ceva pozitiv. In schimb, daca aceste entitati vor sa se distanteze de modelul vestic, sunt taxate imediat ca extremiste, neo-comuniste, national-comuniste, in...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Cupa UEFA
Rezultate inregistrate, joi, in etapa a II-a a fazei grupelor Cupei UEFA: Grupa A: SV Hamburg (Germania) - Viking Stavanger (Norvegia) 2-0; Slavia Praga (Cehia) - TSKA Sofia (Bulgaria) 4-2; AS Monaco (Franta) a stat. Clasament: 1. SV Hamburg - 6 puncte, 2. Slavia Praga - 3 puncte, 3. Viking Stavanger - 3 puncte, 4. AS Monaco - 0 puncte, 5. TSKA Sofia - 0 puncte. Grupa B: Brondby IF (Danemarca) - Maccabi Petah-Tikva (Israel) 2-0; US Palermo (Italia) - Lokomotiv Moscova (Rusia) 0-0; - La Palermo, ...... Citeste »
Din Comunitate »
INDIA MAGICA (note de calatorie) - Chemarea Indiei
de Florentin Smarandache
Prof. Florentin SMARANDACHE, University of New Mexico (Continuare din numarul precedent) Maimute si vaci pe strazi! Sase insi intr-o ricsa mica. Maimute si vaci pe strazi. Biciclete puzderie printre masini. Exista si ricse cu tractiune... umana! In loc de cal, se inhama un om, impinge protapul ca un armasar. * Renu (sotul ei) ne schimba dolarii in rupii. Ne-a rezervat bilete de avion pe ruta Delhi-Calcutta si retur. ne-a dat cate o pastaie verde cu bobite mici inauntru si gust de menta, numita i...... Citeste »
Pe sleau - Scrisoare deschisa, catre: PRESEDINTELE PARTIDULUI SOCIAL-DEMOCRAT
de Gheorghe Tanasescu
Domnule Mircea Geoana, Mi-ai facut un bine pe vremea cand erai ambasador al Romaniei in SUA iar eu eram bolnav si nu puteam parasi patul; ai trimes la mine acasa, in Baltimore, pe consulul roman la Washington (Iuliana Bonghez), pentru a-mi legaliza procura pentru ridicarea pensiei in tara, si, mai mult, cand ai devenit ministru de externe ai suspendat restrictia, potrivit careia, procurile intocmite in afara granitelor trebuiau legalizate numai la consulatele romane, si ai dispus recunoasterea a...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page