Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 723 - 05 Noiembrie, 2005 - Anul XV
Evenimentul cel mai important al saptamanii trecute, asteptat cu interes deosebit atat de catre autoritatile romane, cat si de mass-media, a fost Raportul de tara al Comisiei Europene privind conditiile integrarii Romaniei si Bulgariei, prezentat in Parlamentul European de comisarul Olli Rehn. Considerat exigent si obiectiv de seful statului, Traian Basescu, Raportul de monitorizare al CE a starnit reactii diferite, osciland intre optimismul oficialilor romani si criticile opozitiei sau ale unor......Citeste »
Politica »
Interesul reciproc
de Gh. Bassarabescu
In sfarsit, Romania este reprezentata in Parlamentul European, dupa ce ani buni ea a fost lasata pe dinafara si tratata ca un simplu vizitator aflat in cladirea forumului continental. Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana stabileste si numarul europarlamentarilor trimisi de Bucuresti. Calculata in functie de populatia tarii, delegatia romana are 35 de membri, reprezentand toate partidele parlamentare, liberal, popular si social-democrat. UDMR-ul s-a raliat popularilor, iar conserva...... Citeste »
Cultura »
Cu lautarii dupa mine
de Gh. Bratescu
Celebrul scriitor Paulo Coelho, unul dintre cei mai cititi romancieri din lume, este cunoscut si ca un pasionat calator. In cartile sale, traduse in 56 de limbi si editate in 150 de tari, el face splendide radiografii ale popoarelor pe care le viziteaza spre a le cunoaste cultura si obiceiurile. El a petrecut 10 zile si in Romania, pe care a tinut sa o vada, atras de mitul lui Dracula si de melodiile interpretate de orchestra lui Kusturita care, spune el, l-au fascinat auzindu-le intr-un concert...... Citeste »
Istorie »
International Forum: Danube - The River of Cooperation, Belgrad 2002 - ROMÂNII SI MAGHIARII LA LIMES - CINE POATE AZI SA LUPTE CU OCCIDENTUL?
de Viorel Roman
(Continuare din numarul precedent) IMF submineaza astfel politica economica nationala cu rezultatul ca guvernele acestor natiuni sunt din ce in ce mai putin in masura sa controleze fenomenele socio-economice din propria lor tara. Inglodate in datorii, dependente de ajutoare, ele nu mai pot mobiliza investitii proprii sau atrase impotriva intereselor Imperiului, asa ca pierd din ce in ce mai mult controlul asupra intregii infrastructuri si apoi a statului insusi. Relatiile lui Ceausescu cu Apusul...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
DIVIZIA A - ETAPA A 11-A Rezultate si marcatori Sambata POLITEHNICA IASI - SPORTUL STUD. 1-0 (0-0) D. Rednic 70. FCM BACAU - CFR CLUJ 0-2 (0-1) Coroian 1,79. PANDURII TG. JIU - FC VASLUI 0-0 OTELUL GALATI - FC ARGES 0-1 (0-0) Bilasco 88p. DINAMO - JIUL PETROSANI 1-1 (0-0) Grigorie 76, Drida 60p. Duminica FC FARUL - RAPID BUCURESTI 1-2 (0-2) Lungu 53, Buga 8, D. Niculae 14. POLI TIMISOARA - FC NATIONAL 2-1 (1-0) V. Moldovan 42, G. Coman 86, M. Savu 90+1p. * Partida STEAUA BUCURESTI - GLORIA BISTR...... Citeste »
Din Comunitate »
INDIA MAGICA (note de calatorie) - Chemarea Indiei
de Florentin Smarandache
Prof. Florentin SMARANDACHE, University of New Mexico 19.12.2004 – Hai in India!... Lilia, nevasta-mea, topaie de bucurie. Drumul pana la aeroport e strangulat, langa Los Lunas, de un accident... un truck (camion, in engleza) are cabina turtita, vreo 4-5 masini de politie cu becurile semnaland, un elicopter invartindu-se pe deasupra... Masini puzderie, camioane pe 2-3 mile oprite... Incepem sa ne agitam... Pierdem avionul... De cand cu teroristii si cu controalele astea nebune, trebuie sa fii la...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page