Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 721 - 22 Octombrie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Umanitatea sufera deopotriva de calitatile si de cusururile ei, precum si de o multime de forte vazute si nevazute, dar natiunile se straduiesc in aceeasi masura sa-si uneasca resursele si luminile pentru a castiga victoria tolerantei si a pacii. Istoria a demonstrat in permanenta ca omul nu este o fiinta singulara, ca viata sa e strans legata de cea a semenilor sai, ca soarta unei natiuni atarna de intreaga omenire, care isi stapaneste din ce in mai greu pasiunile si orgoliile. In prezent, lume......Citeste »
Politica »
Domnii Ford si Wulf in Romania
de Gh. Bratescu
Domnul Christian Wulf este premierul Landului Saxonia Inferioara din Germania si membru al conducerii concernului Volkswagen. Personalitate marcanta in lumea politica europeana, domnul Wulf a venit in Romania in fruntea unui masiv grup de oameni de afaceri germani, printre care manageri ai unor concerne energetice. Deja s-a vehiculat informatia ca Germania este interesata de investitii majore in domeniul energiei in Romania. Daca scopul este evident pentru concernele energetice, cel al VW-ului p...... Citeste »
Istorie »
International Forum: Danube - The River of Cooperation, Belgrad 2002 (II)
de Viorel Roman
ROMANII SI MAGHIARII LA LIMES CINE POATE AZI SA LUPTE CU OCCIDENTUL? (Continuare din editia precedenta) Imperiul Roman, Sfantul imperiu roman de natiune germana , s-a metamorfozat astazi in Grupul celor 7 puteri (G 7), in USA, UE, sau in organizatii suprastatale ca ONU, NATO, OECD, IMF, Banca Mondiala etc. O dificultate in a defini Imperiul Vestului, al Nordului, este cauzata de occidentalizarea continua a lumii. Teoretic si practic totul depinde astazi de USA, UE, G 7, de Occident, si de aceea ...... Citeste »
John Dillinger si Al-Qaeda
de Gh. Bassarabescu
John Dillinger a fost cel mai fioros bandit din istoria contemporana a USA. Actionand ca un terorist in societatea americana, se infatisa aidoma unei intrupari a Diavolului. Asasinatul ii provoca placere. Apasa pe tragaciul armei de foc, ranjind mefistofelic. Biografia lui Dillinger este o suita de jafuri si crime care au uimit intreaga lume. Banda lui Dillinger a fost pusa sub urmarire de FBI. Cu toate acestea, talharii au sfidat politia, spargand un depozit de armament si munitii, ba mai mult,...... Citeste »
Religie »
Cercetati Sfintele Scripturi!
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine (Ioan 5,39). „Drept raspuns, Isus le-a zis: „Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Matei 22,29). (Continuare din editia precedenta) Cat sunt de dulci limbii mele, Cuvintele Tale, mai mult decat mierea, in gura mea. Din poruncile Tale m-am facut priceput; pentru aceasta am urat toata calea nedreptatii....... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Bunicul catre nepot: - Dragul meu, pasii te vor purta in viata acolo unde nu te astepti, dar una e sa stii unde ai plecat, si alta e sa stii de unde ai plecat . * Discutie intre negustori: - Interesant - spune unul dintre ei. Dumneata imi amintesti de un vechi prieten. - Seman cu el? - Nu! Dar si el imi datoreaza niste bani… * O femeie se duce la politie si reclama ca sotul ei n-a mai dat pe acasa de 4 zile. Cere ca acesta sa fie cautat. - Sotul dumneavoastra are vreun semn particular? intreaba ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page