Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 720 - 15 Octombrie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Puhoaiele care s-au napustit din nou peste Romania, la sfarsitul saptamanii trecute, mai ales in sudul tarii unde au spulberat localitatile Tuzla si Costinesti pe litoral, au lovit cu furie nestavilita si Capitala. Duminica, 2 octombrie 2005, Bucurestiul arata ca o balta imensa, marile bulevarde ca niste rauri dezlantuite, casele saracilor si vilele bogatilor erau inundate deopotriva, iar oamenii disperati si neputinciosi apareau in cele mai bizare si triste situatii, ca in tablouri apocaliptice......Citeste »
Politica »
Teme constitutionale
de Gh. Bratescu
Parlament unicameral sau bicameral, iata intrebarea shakespeariana care agita clasa politica romaneasca, dupa ce Traian Basescu a lansat ideea unui Legislativ unic, cu prilejul recentei sale vizite in USA. Inflamandu-se, politicienii si mai ales unii analisti politici, s-au grabit sa intoarca pe toate fetele problema. In timp ce Mircea Geoana isi adjudeca paternitatea ideii, suspectandu-l pe Traian Basescu de viclenie facuta cu scopul fortarii alegerilor anticipate, Antonie Iorgovan, profesor de...... Citeste »
Neomafia
de Gh. Bassarabescu
Mafia, ca fenomen antisocial este prezenta, in forma sa clasica, doar in cateva tari. Evident, pe primul loc se afla Italia, desi aici este pe cale a fi eradicata, datorita drasticelor masuri luate impotriva ei si, mai ales, unei legislatii inteligent gandita, care ofera mafiotilor pocaiti sansa de a reintra in viata normala, ocrotiti de autoritati. Extinsa in USA, mafia a facut ravagii mai ales pe vremea celebrului nas capo di tutti capi , Al Capone, obiceiurile si regulile criminale fiind impo...... Citeste »
Istorie »
International Forum: Danube - The River of Cooperation, Belgrad 2002 (I)
de Viorel Roman
ROMANII SI MAGHIARII LA LIMES CINE POATE AZI SA LUPTE CU OCCIDENTUL? Astazi este pentru prima data in istoria universala ca o singura civilizatie, cea occidentala, trece ca un tavalug peste toate celelalte din intreaga lumea, mai ales a treia si mai nou si cele din fosta lume a doua , a Lagarul comunisto-ortodox, desfiintat in 1989. In prezent, exista o piata, o politica, o industrie mondiala, un comert international etc., toate create si sub control apusean. Mijloacele de comunicatie moderne au...... Citeste »
Religie »
Pacatul Barfei
de Crinisor Stefan
Rev. Dr. Crinisor Stefan, Biserica Emanuel , Anaheim, CA Sa nu umbli cu barfeli in poporul tau. Sa nu te ridici impotriva vietii aproapelui tau. Eu Sunt Domnul. (Levitic 19:16) (Continuare din editia precedenta) 3) Ravagiile Barfei – De ce e considerata barfa pacat? In randurile de mai jos am extras cateva din ravagiile pe care barfa le provoaca. a) Distruge reputatia - Mai mult face un nume bun decat untdelemnul mirositor, si ziua mortii decat ziua nasterii. (Ecclesiastes 7:1). Un nume bun este...... Citeste »
Cercetati Sfintele Scripturi!
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine (Ioan 5,39). „Drept raspuns, Isus le-a zis: „Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Matei 22,29). Am crezut in toata vremea potrivit, si de datoria Preotului, dupa cum ne reveleaza Scriptura, sa: „Propovaduiesc Cuvantul (lui Dumnezeu) ... cu timp si fara timp, ... (cf.2Timotei 4,2), verbal si in scris,...... Citeste »
Din Comunitate »
O organizatie americana doneaza carti elevilor români
ST. LOUIS, MISSOURI USA 6 octomber 2005 - A Thousand Books http:iiwww.athousandbooks.usi ( O Mie de Carti ), o organizatie americana din St. Louis, Missouri, a gasit un mod original de a sarbatori Luna Nationala a Cartii, care se desfasoara in SUA in luna octombrie, expediind inca un transport de carte de limba engleza catre scoli romanesti. Noul transport ridica la peste doua tone cantitatea de carti pe care A Thousand Books http:iiwww.athousandbooks.usi a trimis-o, luna de luna, in cei mai put...... Citeste »
Tara care-si devoreaza fiii
de Emil G. Onet
Ce se intampla in Romania contemporana este peste orice inchipuire! Am aflat recent de pe internet ca naistul Gheorghe Zamfir a fost demis din postul de profesor asociat la Conservatorul din Bucuresti, dupa ce el a fost cel care a infiintat catedra respectiva si a pus temelia instruirii in arta interpretarii la acest instrument. Studentii din clasa lui au decis sa se inroleze in studierea stravechiului instrument muzical, convinsi ca au un maestru desavarsit. Cum s-a spus si in alte reactii la a...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Bunicul isi sfatuieste nepotul: - Saluta pe omul bun, fiindca merita si pe cel rau, ca sa nu te incarci de Doamne-ajuta! * Discutie intre copii: - De ce are omul doua picioare? - Ca sa calce tot ce nu-i place sau ceea ce nu-i convine… * In timpul unei petreceri, un barbat isi indeamna sotia: - Ofera, draga mea, ceva oaspetilor, ceva care sa-i invioreze. - Imediat, raspunde sotia, si deschide larg fereastra. * La o petrecere, un barbat se adreseaza unei prietene: - Te-ai certat cu sotul tau, ca n...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page