Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 719 - 08 Octombrie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Romania si-a trimis recent emisarii politici, la Strasbourg, sa participe la reuniunile grupurilor parlamentare aferente, fiind primiti de presedintele forului Legislativ european, Josep Borell, salutati de colegii demnitari de pe batranul continent si urmand sa se prezinte la deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European. Misiunea delegatiei romane formata din 35 de senatori si deputati, in calitate de observatori, este nobila, dar mai ales dificila. Pe de o parte, Romania are inca mult......Citeste »
Editoriale »
Apel adresat presedintelui Romaniei, Traian Basescu - Basarabia este abandonata
de Ovidiu Creanga
Stimate Domnule Presedinte Traian Basescu, Am 85 de ani, sunt basarabean dar soarta (familia Ceausescu cu care am avut o disputa personala) m-a aruncat in 1982 tocmai in Canada. Aici unde sunt eu, ca de altfel si multi alti romani desradacinati luptam pentru Patria noastra scumpa Romania. Noi cei din diaspora dupa cum ati vazut v-am votat din toata inima si la Montreal cu fostul guvern au votat numai membrii agentiei economice, iar peste 90 la suta din romani v-au votat pe Dumneavoastra. Cand at...... Citeste »
PRIMIM DE LA Grupul Independent pentru Democratie - La multi ani Domnului Paul Goma!
............................................................................................................ 2 octombrie : La multi ani Domnului Paul Goma ! Saptamana Rosie a Basarabiei, inceputa la 28 iunie 1940 … 1812... nu s-a terminat, martiriul romanilor basarabeni continua! La fel si crucificarea Romaniei ! ... daca suntem vreodata cuprinsi de rusinea de a fi romani (precum intelighentia bucuresteana), daca suntem ispititi sa aplaudam eseurile sau panseurile unor filosofi mult adulati in R...... Citeste »
Politica »
Ford romana
de Gh. Bassarabescu
Henry Ford, celebrul inventator, constructor de automobile si genial manager industrial a lasat urmasilor sai o imensa avere, dar mai ales uzinele de la Detroit, care fabrica masini ce se vand in intreaga lume. Automobilele marca Ford au ajuns si in Romania, unde s-au cumparat intr-un numar apreciabil, datorita pretului lui modic. Masinile Ford nu erau singure pe piata romaneasca, de provenienta americana. Erau de asemenea vandute automobile Lincoln , De Soto , Plymouth , Krisler , Pontiac , Che...... Citeste »
Cultura »
Cateva puncte de vedere despre Adevar
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din editia precedenta) In pofida pesimismului scepticilor si a incertitudinii relativistilor, situatia omenirii cu privire la cunoastere este departe de a fi disperata, spune pe buna dreptate Popper. Dimpotriva, invatam din greseli, prin noi incercari si alte erori si, in acelasi timp, ne dam seama cat de putin stim. Este la fel ca atunci cand incercam sa ne cataram pe un munte si cu fiecare pas cu care ne inaltam, noi viziuni ne apar, lumi noi ni se infatis...... Citeste »
Istorie »
Lixandroiu versus Ungaria
de Gh. Bratescu
Pentru cine nu stie, Elie Wiesel se recomanda a fi cel mai acerb luptator pentru recunoasterea holocaustului evreilor practicat de Germania lui Hitler. Domnul Wiesel s-a nascut in Transilvania, intr-o familie de evrei nu prea instarita, maghiarizati in buna masura, din care cauza s-au crezut ocrotiti la venirea autoritatilor horthyste, dupa Dictatul de la Viena, care a facut ca Ardealul de Nord sa intre in componenta Ungariei. Nu a fost asa, deoarece batranul Wiesel nu a realizat ca pentru horth...... Citeste »
Religie »
Pacatul Barfei
de Crinisor Stefan
Rev. Dr. Crinisor Stefan, Biserica Emanuel , Anaheim, CA Sa nu umbli cu barfeli in poporul tau. Sa nu te ridici impotriva vietii aproapelui tau. Eu Sunt Domnul. (Levitic 19:16) Unul din pacatele foarte putin predicate si din nefericire prea mult practicate chiar de crestini este barfa. Deseori avem tendinta sa desconsideram acest pacat considerandu-l doar un viciu, un obicei rau, o slabiciune... Dar Biblia ne spune in nenumarate randuri ca barfa este un pacat. Este pacatul cel mai des intalnit a...... Citeste »
Din Comunitate »
NUNTA TINERILOR ADRIAN DUMITRESCU SI CAROLINA (BALAMACI) DUMITRESCU
La data de 28 August 2005, tinerii Adrian Dumitrescu si Carolina (nascuta: Balamaci) Dumitrescu, si-au unit destinele prin casatorie civila la Judecatoria din Los Angeles. Sambata, 25 septembrie, tinerii casatoriti au fost uniti in Taina Nuntii, la Biserica Ortodoxa Greaca Sf. Antonie din Pasadina, California. Onoarea de nasi apartine familiei George si Ramona Bilancsuk, din Romania, care au venit in America special pentru a participa in calitate de nasi la acest sfant eveniment. Mirele Adrian, ...... Citeste »
Gemenii Evan si Elise Ancu au fost Increstinati la Biserica Sfanta Treime din Los Angeles
Gemenii Evan Theodore-Joseph si Elise Agavni Ancu, nascuti la 19 iulie, 2005 in Pasadena CA, au fost Botezati in Biserica Sfanta Treime, in ziua de sambata, 1 Octombrie 2005. Evan si Elise, frate si sora, sunt darul de la Dumnezeu al tinerei familii Dr. Edward si Jennifer Ancu din California, si nepotii enoriasilor Bisericii Sfanta Treime, Dr. Vasile si Haiganoush Ancu-Gheorghiu din Glendale, CA. Slujba Botezului a fost oficiata de catre parintele Constantin Alecse, parohul bisericii. Onoarea de...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un milionar debarca intr-un mic port de pe Coasta de Fildes, insotit de o suita numeroasa care-i cara bagajele, printre care se aflau si cateva perechi de schiuri. - Ce faceti cu schiurile? a fost intrebat. La noi nu ninge niciodata. - Am aflat! Zapada va sosi maine impreuna cu restul bagajelor… * Un barbat care se intorsese dintr-un voiaj de peste Ocean, este intrebat de prietenul lui: - Nu-i asa ca America este foarte mare? - Da, spune acesta, ma gandesc ca acel Cristofor Columb, chiar sa fi f...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page