Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 717 - 24 Septembrie, 2005 - Anul XV
de Clipa
In ciuda faptului ca scoala de medicina romaneasca se bucura de o traditie glorioasa, inregistrand succese remarcabile de-a lungul timpului, atat in planul cercetarii, cat si in diversele compartimente ale practicarii actului medical, de peste un deceniu se vorbeste neincetat despre criza din sistemul de Sanatate, care se resimte din ce in ce mai mult la nivelul societatii. Lipsa de medicamente, conditiile mizere din spitale sau din cabinete, aparatura degradata, conditionarea de recompense pecu......Citeste »
Politica »
Ravagiile Katrinei in Romania
de Gh. Bassarabescu
La o departare de mii de kilometri, Uraganul Katrina s-a repercutat in Romania. Unii se vor intreba ce legatura poate avea o calamitate naturala petrecuta pe coastele americane, cu litoralul romanesc. Sigur, uraganul din Golful Mexic nu a spulberat Romania, precum pitorescul New Orleans si un teritoriu american egal cu spatiul carpato-danubian, dar a bulversat intreaga economie a tarii. Brusc, Petrom, proaspat privatizat, a marit, intr-o saptamana de doua ori pretul carburantilor, la sume astron...... Citeste »
Cultura »
Cateva puncte de vedere despre Adevar
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din editia precedenta) Ajuns spre sfarsitul insemnarilor mele despre vasta problema a adevarului, m-am gandit ca este mai potrivit sa inchei prin a mentiona cateva consideratii si puncte de vedere ale unor mari ganditori despre acest subiect, decat sa insir propriile mele pareri care, oricat m-as stradui, nu pot fi nici originale si probabil nici interesante. Incep prin a infatisa <alegoria pesterii> din cunoscuta opera <Republica> a marelui filo...... Citeste »
Istorie »
Benedict XVI si Holocaustul evreilor
de Viorel Roman
Alegerea surprinzatoare a unui Papa german, la 60 de ani de la ziua de nastere (20.4.) si apoi sinuciderea criminalului Adolf Hitler - organizatorul Holocaustului -, atrage involuntar atentia asupra destinului nemtilor si evreilor. Benedict XVI are misiunea de a depasi traumele sec. XX, de a construi o Europa Unita, de a reface unitatea crestina si mai ales prietenia unica, plina de mister dintre evrei si nemti, care au slujit Sfantul Imperiu, ca nimeni altii, si au contribuit la civilizarea lum...... Citeste »
Conu Alecu
de Gh. Bratescu
Intreaga presa romaneasca a relatat cu regret disparitia celui care a fost Alexandru Paleologu, unul dintre ultimii aristocrati care au suparvietuit ororilor opresiunii comuniste. Nascut intr-o veche familie nobiliara bizantina, venita pe meleagurile valahe de sute de ani, Alexandru Paleologu, Conu Alecu , asa cum era numit in randul intimilor, a fost un membru marcant al Partidului National Liberal, urmand traditia bunicului si tatalui sau. Cu toate acestea, el era cunoscut mai degraba ca un re...... Citeste »
Religie »
REINTOARCEREA PAGANISMULUI IN LUMEA POST-MODERNA
de Peter Jones (Articol preluat din LUMINATORUL - August 2005) (Continuare din editia precedenta) B. Apartia postmodernismului Aceasta revolutie sociala a anilor '60, departe de a fi un esec, a fost, in fapt, o mare reusita. A fost randunica ce anunta primavara unei noi lumi postmoderne. Ea a pus sub semnul intrebarii civilizatia moderna si inca nu s-au incheiat influentele profunde asupra inchegarii unei noi lumi postmoderne. Astfel, o alta maniera de a aprecia scandalurile de la Washington est...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVANGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINICILOR
de Aurel Sas
DUMINICA A 5-A DUPA PASTI (A SAMARINENCII) DIN EVANGHELIA: IOAN 4, 5-42; APOSTOL: FAPTE 11, 19-30 De Preot Paroh Aurel Sas. APA CEA VIE „Iisus a raspuns si i-a zis: Daca ai fi stiut darul lui Dumnezeu si Cine este Cel ce-ti zice: Da-Mi sa beau, tu ai fi cerut de la El, si ti-ar fi dat Apa cea Vie Femeia a zis catre El: Doamne, da-mi aceasta Apa Vie ca sa nu mai insetez, nici sa mai vin aici sa scot . (Ioan 4,10 si 4,15). (Continuare din editia precedenta) La fel si omul din toate treptele social...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
O femeie singura se hotaraste sa dea un anunt la ziar: Caut sot . A doua zi primeste nenumarate mesaje cu continutul: Ia-l pe-al meu! . * Discutii amicale: - Mitica, tu nu ai mustrari de constiinta cand te duci asa des la carciuma? - Ba da, dar am o vointa de fier care le invinge mai intotdeauna! * - Aseara m-a anuntat nevasta-mea ca daca nu ma las de bautura, ma paraseste. - N-o sa-ti vina usor, nu-i asa? - Da, are sa-mi fie tare dor de ea… * - Nu vrei sa te inscrii la noi, la clubul melomanilo...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page