Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 716 - 17 Septembrie, 2005 - Anul XV
de Clipa
America este tara cea mai puternica din lume, cu democratia cea mai avansata, unde legile bine alcatuite dirijeaza cursul vietii spre civilizatie si prosperitate, unde toti oamenii, atat cei bogati, cat si cei saraci, indiferent de culoare, rasa sau religie, se bucura de libertate si bunastare. Virtutile si fericirea unui popor mandru si prosper, spre care tanjesc toti locuitorii Planetei, sunt efectul muncii creatoare, al optimismului inepuizabil si al intelepciunii legilor sale, care si-au dob......Citeste »
Politica »
MONUMENTUL RUSINII NATIONALE
de Gheorghe Tanasescu
In memorabila zi de 5 sept. 2005 Puterea de la Bucuresti a savarsit cel mai grav act de umilinta si injosire a poporului roman, de sfidare si batjocura a suferintelor indurate de toate generatiile postbelice, a aruncat in derizoriu si a acoperit cu murdarie , inca odata, chinurile, bataile, inchisorile, deportarile si jefuirile la care au fost supusi luptatorii anticomunisti, acceptand si chiar aplaudand ridicarea, in centrul Capitalei, a Monumentului revolutiei romane. Nu mira pe nimeni tupeul,...... Citeste »
Noua Cortina de Fier
de Gh. Bassarabescu
Sunt opt milioane de romani care traiesc in afara frontierelor tarii. Acestea sunt cele mai recente date publicate oficial de catre autoritatile de la Bucuresti. Deosebit de acesti cetateni romani, cu acte in regula, exista, insa cel putin doua milioane care au plecat din tara in ultimii cativa ani, avand un statut ilegal in strainatate si care evita a se reintoarce acasa din motive diverse. Cu o asemenea populatie dispersata in diverse zone planetare din Europa, pana in Australia, Romania are o...... Citeste »
Istorie »
Scoala Ardeleana si iluminismul
de Viorel Roman
Unirea cu Roma a Bisericii Romane din Transilvania in 1700 a deschis portile universitatilor catolice din Roma si Viena tinerilor greco-catolici, care au pus bazele scolii Ardelene. Corifeii Samuil Micu, Gheorghe Sincai, Petru Maior, Ioan Budai Deleanu s-au format in spiritul teologiei occidentale, ei nu sunt iluministi, cum sunt vazuti de moldo-valahi. Dupa 1920 Biserica Unita n-a trecut Carpatii, in schimb 1948 moldo-valahii au desfiintat cu ajutorul rusilor Biserica Unita si reorientat 2000 d...... Citeste »
Religie »
REINTOARCEREA PAGANISMULUI IN LUMEA POST-MODERNA
de Peter Jones (Articol preluat din LUMINATORUL - August 2005) Am putea gasi destul de ciudata, sunt convins, imaginea presedintelui american care iese dintr-o biserica protestanta cu o Biblie groasa in mana. Amestecul de religie si politica in lumea cea noua este remarcabil. Cu adevarat, notiunea separatiei Bisericii si a statului a facut progrese de 20 de ani incoace, dar religia a avut mereu un loc insemnat in viata publica americana. La sosirea in Statele Unite ramai surprins de locul pe car...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVANGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINICILOR
de Aurel Sas
DUMINICA A 5-A DUPA PASTI (A SAMARINENCII) DIN EVANGHELIA: IOAN 4, 5-42; APOSTOL: FAPTE 11, 19-30 De Preot Paroh Aurel Sas. APA CEA VIE „Iisus a raspuns si i-a zis: Daca ai fi stiut darul lui Dumnezeu si Cine este Cel ce-ti zice: Da-Mi sa beau, tu ai fi cerut de la El, si ti-ar fi dat Apa cea Vie Femeia a zis catre El: Doamne, da-mi aceasta Apa Vie ca sa nu mai insetez, nici sa mai vin aici sa scot . (Ioan 4,10 si 4,15). Acestea sunt cuvintele de conversatie dintre Mantuitorul lumii, Iisus Hrist...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Doi amici povestesc: - Soacra-mea este o femeie foarte modesta. Niciodata nu doreste nimic. - Intocmai ca soacra-mea. Si ea comanda mereu. * O femeie se plange unei prietene cum ca ginerele sau a fost condamnat la doi ani de detentie. - Ei, dar si-a meritat pedeapsa? - Vai, cum s-o fi meritat? Era cel mai bun ginere din cati au existat vreodata. Aducea acasa tot ce fura. * O soacra suparata se adreseaza ginerelui: - Pe unde ai umblat asa de mult? Deja s-a facut intuneric. - Ei si, daca as fi sta...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page