Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 715 - 10 Septembrie, 2005 - Anul XV
de Clipa
In vara acestui an, cand ploi necrutatoare au provocat inundatii catastrofale care au devastat regiuni intinse, soldandu-se cu pierderi de vieti omenesti si cu numeroase localitati, sosele si cai ferate distruse complet, afectand grav starea unei economii precare, personalitatea presedintelui Traian Basescu s-a remarcat indiscutabil, dominand scena politica si imaginea intristata a Romaniei. Mereu prezent in miezul faptelor, Traian Basescu a demonstrat concetatenilor sai ca are o viata crescuta ......Citeste »
Politica »
Cine minte mai tare
de Gh. Bratescu
Pasionat admirator al lui Iuliu Cezar, Napoleon Bonaparte a retinut din antica lucrare, care-i proslavea acestuia personalitatea, De bello Gallico (Razboiul galic) o expresie devenita celebra atribuita imperatorului: Oamenii cred bucuros ceea ce doresc . Napoleon a pus in practica aceasta consideratie, inventand conferintele de presa. Chema redactorii sefi ai gazetelor, carora le dicta expozee, aplicand dictonul lui Cezar, continand idei si promisiuni populiste, pe care presa le raspandea, forma...... Citeste »
Cultura »
Cateva insemnari despre verbul a <JELUI>
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din numarul precedent) Redau aici un scurt pasaj din cuvantarea lui Sadoveanu: <Necajitii nostri strabuni au suferit, au luptat si au murit. Iar cantecele batranesti si doinele s-au ridicat din inimile lor ca flori pe morminte>… Dintre acei strabuni din cand in cand <cate un pastor nestiutor de carte se inalta pe aripi de ganduri si visuri, cantand sfios frumusetea vesnic schimbatoarelor lucruri si jalea scurtei si trecatoarei vieti.> In continua...... Citeste »
Istorie »
Antonie Plamadeala (1926-2005)
de Viorel Roman
La patru luni de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania a aparut in editura CUM din Bucuresti un interviu al celui care a fost mitropolitul Ardealului, Crisanei si Maramuresului. Doua treimi din „Amintiri sunt consacrate perioadei de formare si experientelor dureroase prilejuite de instalarea dictaturii proletariatului, ereziei sovietice. Educat in spiritul Romaniei Mari, refugiat din Basarabia, viitorul mitropolit intra in conflict cu regimul de ocupatie. In puscarie intalneste elita in...... Citeste »
O istorie inedita
de Gh. Bassarabescu
Un interesant si inedit volum de documente istorice, intitulat 23 august 1939 - 23 august 1944 , semnat de profesorul Gheorghe Buzatu a fost lansat in librariile bucurestene zilele acestea. Piesele incluse in recentul volum au fost gasite de cercetatorul roman in arhive si colectii de documente privitoare la Romania, din Paris, Londra, Washington si Moscova, ca si in biblioteci ale unor universitati americane, britanice si germane. Analizand cu competenta sutele de documente incluse in volumul r...... Citeste »
Religie »
DUMINICA A CINCEA DUPA PASTI (A SAMARINENCII)
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas DIN APOSTOL: FAPTE 11,19-30 ; FOAMETEA SI AJUTORAREA „In zilele acelea s-au coborat, de la Ierusalim in Antiohia, proorocii. Si ridicandu-se unul dintre ei, cu numele Agav, a aratat prin Duhul, ca va fi in toata lumea foamete mare, care a si fost in zilele lui Claudiu (Fapte 11,27-28). Ajutorarea ca cea mai mare Investitie (Continuare din numarul precedent) Cartea data de Dumnezeu popoarelor, cu adevarata stiinta, mai presus de toate stiintele, Biblia, ne vorb...... Citeste »
Din Comunitate »
Tia Serbanescu – o ziarista de exceptie
de Emil G. Onet
Am admirat intotdeauna persoanele supradotate nativ si cu bun simt. Mi-au placut oamenii constienti de nevoia de a se autoeduca, de a-si imbunatati permanent bagajul de cunostinte, folosindu-l in mod constructiv in viata de fiecare zi, ca dovada a receptivitatii lor fata de nou, fata de progres si fata de ameliorarea nivelului lor de cunoastere. Si in calitatea de cadru didactic universitar, mi-au placut studentii care se ridicau deasupra celorlalti prin inteligenta si comportament. Pe acestia a...... Citeste »
De la Tsunami la Sfintele Altare
de Ion Anton
Motto: In Biserica afli ca existi. Ce pustiu ar fi spatiul daca n-ar fi populat de Biserici. Petre Tutea Stiu ca ma hazardez sa scriu despre fenomene fata de care anul 2005 a demonstrat ca hotarasc soarta vietii planetare. Provocarea mi-a determinat-o manifestarea devastatoare a uraganului Katrina. Este vorba de ce ni se intampla ceea ce ni se intampla, vis-à-vis de ceea ce ar trebui sa faca omenirea, ca sa nu ni se intample ceea ce se intampla. Pare un filosofic joc de cuvinte, dar nici pe depa...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un soldat lua masa la popota. Ceva nu era in regula cu ciorba si-i spune generalului: - Domnule general, am gasit pamant in ciorba! - Soldat, te afli in armata ca sa-ti servesti glia! - Da, s-o servesc, nu s-o mananc! * Intrebare cu talc: - Stii de ce inmoaie unii oameni painea in ciorba? - Ca sa nu deschida gura de doua ori… * Gheorghe pleaca la cosit. Spre seara este gasit lesinat de niste vecini. Acestia il stropesc cu apa si, dupa un timp, omul isi revine. - Ce-i, bade Gheorghe? Esti bolnav?...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page