Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 714 - 03 Septembrie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Trecuta prin tactica tergiversarii, metoda uzitata de cand se face politica in lume, remanierea guvernamentala a fost anuntata luni, 22 august 2005, acaparand ecranele televizoarelor si prima pagina a ziarelor, punand la treaba politicienii, dar neluata in seama de oamenii cei multi si preocupati de grijile obisnuite ale unei vieti din ce in ce mai amenintata de lipsuri si greutati. Remaniate sau nu, guvernele Romaniei postrevolutionare s-au straduit sa-si serveasca mai mult clientela de partid,......Citeste »
Politica »
Saracii din România si Moldova (II)
de Viorel Roman
(Continuare din editia precedenta) Sa vedem rezultatele acestei politici folosind in paralel Directivele NKVD din 1947 si realitatea de dupa Revolutia din 1989: NKVD 1947: „Se va urmari ca functionarii (exclusiv organele de securitate si din industria minelor) sa aibe retributii mici... in deosebi la sfera sanatatii, justitiei, culturii, respectiv la cei care detin functii de conducere. Dupa 1989: Functionarii de stat, din sistemul sanitar, justitie, cultura au salarii mici. Exclusi de la aceast...... Citeste »
Un exemplu de urmat: Tony Blair - Alaturi de teroristi, impreuna cu ei
de Gheorghe Tanasescu
Ca tot norodul, si eu am crezut, in decembrie 2004, ca, in sfarsit, a rasarit soarele si pe ulita noastra, credinta intarita de cuvintele proaspatului presedinte, Traian Basescu: voi fi un judecator, fara menajamente, al institutiilor responsabile cu lupta impotriva coruptiei . Tot romanul a crezut atunci, ca a sunat ceasul eliberarii societatii de hoti, mafioti si teroristi, ca vor trebui construite spatii de cazare de maxima securitate pentru toti cei care, 15 ani, si-au construit palate, vile...... Citeste »
Zvonuri si barfe - marfa bogata
de Gh. Bassarabescu
O specialitate a romanilor a ramas colportarea. Mai ales in ziaristica si politica, acest gen de a purta zvonurile este cu precadere vizibil. L-a observat bietul Rege Carol I, chiar din primii ani ai sosirii sale in Romania si, neobisnuit cu asemenea apucaturi, luand in serios, ca neamt veritabil ce era, toate balivernele balcanice scrise in ziare, s-a decis sa abdice si sa plece acasa. Noroc ca s-a lamurit cum stau lucrurile la Bucuresti, altfel cine stie care ar fi fost cursul istoriei romanil...... Citeste »
Cultura »
Cateva insemnari despre verbul a <JELUI>
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa Pastrez si azi vie in memorie o intamplare din anii copilariei. Nu cred ca aveam mai mult de sase ani. Intr-o frumoasa zi de primavara, a venit la noi o vecina sa stea putin de vorba cu mama. Fara sa dau prea mare atentie la discutia lor, am auzit la un moment dat pe vecina noastra, cu lacrimi in ochi, spunandu-i mamei: Ce bine este de tine, Victorie, tu esti in satul tau, ai aici surori si rude… pe cand eu n-am pe nimeni cui m-as putea jelui. O tristete nemarginita era...... Citeste »
Istorie »
Razboiul lui Fry
de Gh. Bratescu
Razboiul lui Fry este o coproductie cinematografica SUA, Marea Britanie, Canada, realizata de studiourile Hollmark, al carei subiect il constituie indrazneata actiune a ziaristului american V. Fry, in timpul celui de-al doilea conflict armat mondial. Fry organizase la Marsilia o retea clandestina, care procura pasapoarte sud-americane, cu ajutorul carora aproape 2000 de intelectuali evrei urmariti de Gestapo au putut parasi Franta supusa de hitleristi. Istoria acestui temerar a ramas necunoscuta...... Citeste »
Religie »
DUMINICA A CINCEA DUPA PASTI (A SAMARINENCII)
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas DIN APOSTOL: FAPTE 11,19-30 ; FOAMETEA SI AJUTORAREA „In zilele acelea s-au coborat, de la Ierusalim in Antiohia, proorocii. Si ridicandu-se unul dintre ei, cu numele Agav, a aratat prin Duhul, ca va fi in toata lumea foamete mare, care a si fost in zilele lui Claudiu (Fapte 11,27-28). (Continuare din numarul precedent) Cutremurul din California ne-a speriat pe toti, dupa vestea de la televiziune de a fi fost asemanate cu Tusunami in Asia, din 26 Decembrie, an...... Citeste »
Din Comunitate »
Cum vad unii gazetari din Romania exilul
de Emil G. Onet
In ziarul Evenimentul zilei din 14 august curent, mi-a fost dat sa citesc un articol care mi-a lasat un gust mai mult decat amar. Un oarecare Florian Bichir s-a gasit sa comenteze in materialul intitulat Diaspora la kil despre evenimentul petrecut recent la Mangalia, respectiv Simpozionul romanilor de pretutindeni . Din motive greu de imaginat, autorul a gasit de cuviinta sa improaste cu noroi, de o maniera mai mult decat reprobabila, romanii care traiesc in afara granitelor tarii care, mai ales...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un tanar care vrea sa inchirieze o camera la o pensiune particulara, pe litoral, ii spune proprietaresei: - Vara trecuta, la plecare, proprietareasa mea a plans… - Nu e cazul meu, pentru ca o sa va pun sa platiti chiria anticipat… * - Gogule, spune sotia, azi-noapte am visat ca te-ai hotarat sa ne petrecem concediul la mare. - Extraordinar! Si eu am visat concediul la mare, dar se facea ca deja ne intorceam… * Aplecat peste marginea ferestrei compartimentului, un calator striga entuziasmat: - Fa...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page