Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 713 - 27 August, 2005 - Anul XV
de Clipa
Mult discutata retragere din Fasia Gaza, care a generat o istorie sangeroasa, timp de aproape patru decenii, dand intens de lucru si marilor cancelarii ale puterilor lumii, a devenit in aceste zile o dramatica realitate, inscriindu-se in contextul dureros si regretabil al conflictului israeliano-palestinian. Daca anterior fusese o regiune a Egiptului, in 1967, dupa razboiul de 6 zile purtat de Israel impotriva statelor arabe vecine, care planuiau distrugerea tanarului stat evreiesc infiintat in ......Citeste »
Politica »
Saracii din România si Moldova (I)
de Viorel Roman
De ce cinci din sase pamanteni supravietuiesc in mizerie, in state subdezvoltate, multe „iresponsabile , adica nu reusesc sa asigure alimentatia, educatia, sanatatea populatiei din asa zisa „Lumea III si numai unul din sase traieste in bunastare, in tarile dezvoltate ale crestinilor occidentali din „Lumea I ? De ce, cum spune poetul, la romanii ortodocsi, „muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta in poarta ? Comportamentul social-economic e determinat de religie, sau mai „corect politic ,...... Citeste »
Politica inundatiilor
de Gh. Bassarabescu
Ceea ce pana mai anii trecuti era socotita doar o informatie de senzatie lansata de ziaristi, anume ca pe Terra se schimba clima, astazi aceasta este privita cu cea mai mare seriozitate de toata lumea. Se observa cu ochiul liber ca, intr-adevar, ceva se petrece cu batrana noastra planeta. Gheturile de la poli au inceput sa se topeasca masiv, uraganele se tin lant, pustiind totul in calea lor, furtuni devastatoare se petrec in zone altadata linistite, atmosfera odinioara calma, iar anotimpurile p...... Citeste »
Vremuri grele
de Gh. Bratescu
Vin vremuri grele pentru Uniunea Europeana , spune cu resemnare domnul Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Desigur, demnitarul european s-a referit la dificultatile de alcatuire a Bugetului Uniunii Europene, datorita numeroaselor impedimente ridicate de marii contribuabili, cum sunt Franta, Anglia si Germania. Cea mai refractara este, ca de obicei, Franta care solicita pentru agricultorii sai subventii majore, pe care britanicii le considera exagerate. Spaniolii se uita chioras ...... Citeste »
Cultura »
Cateva probleme in legatura cu "Adevarul"
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din editia precedenta) Complexitatea problemei adevarului Exista multe cazuri in care proprietatea de a fi adevarata sau falsa o propozitie sau o judecata nu poate fi testata cu nici unul din testele enumerate ma sus. Asa de exemplu, in judecata <Sinuciderea nu este niciodata justificata> cum putem decide daca este adevarata sau nu? Verificarea cu ajutorul simturilor este inafara discutiei in acest caz. Teoria corespondentei nu ne poate ajuta intrucat ...... Citeste »
Religie »
DUMINICA A CINCEA DUPA PASTI (A SAMARINENCII)
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas DIN APOSTOL: FAPTE 11,19-30 ; FOAMETEA SI AJUTORAREA „In zilele acelea s-au coborat, de la Ierusalim in Antiohia, proorocii. Si ridicandu-se unul dintre ei, cu numele Agav, a aratat prin Duhul, ca va fi in toata lumea foamete mare, care a si fost in zilele lui Claudiu (Fapte 11,27-28). Coborarea proorocilor de la Ierusalim la Antiohia, orasul unde prima data oamenii, ucenicii, care au primit Evanghelia lui Hristos, s-au numit Crestini (cf. Fapte 11,26), le-a a...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Pe plaja: - Sunteti de la Salvamar? Ce le recomandati azi inotatorilor incepatori? - Sa nu se inece! * - Doamna, zice un barbat furios, copilul dumitale mi-a turnat nisip si apa in palaria de paie! - Nu e copilul meu, e al vecinei! Al meu e cel care va baga namol in adidasi! * O tanara cu un costum de baie facut doar din snururi si bentite este interpelata pe plaja de un domn mai in varsta: - Ce-ar zice mama dumitale, daca te-ar vedea in costumul asta? - Cred ca s-ar supara teribil pe mine… ca i...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page