Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 712 - 20 August, 2005 - Anul XV
de Clipa
Cand tara se afla la grele incercari dupa inundatiile catastrofale din primavara si vara acestui an, asa cum poate n-au mai fost altele vreodata, cand pe calendarul aderarii la Uniunea Europeana se inscriu proiecte importante ce trebuie realizate cat mai curand posibil, s-ar fi cuvenit, in aceste momente incarcate, ca autoritatile statului sa-si uneasca fortele pentru rezolvarea tuturor problemelor complexe si necesare. Dar, cum un necaz nu vine niciodata singur, se intampla ca tocmai acum criza......Citeste »
Politica »
Saracii din UE
de Viorel Roman
Salariul pe ora in industrie e in Germania de vest 27 euro, Germania de est 20, in Cehia 5, Lituania 3, Romania 1,72 si Bulgaria 1,53. Aceste discrepante in productivitate si forta concurentionala, fac dificila constructia europeana, dupa cum s-a constatat recent la moartea prematura a Constitutiei. In casa UE unele camere sunt de lux, altele mai simple, unele la subsol, altele nefinisate sau chiar neterminate. Nu toate tarile UE sunt in zona euro. Anglia, Danemarca si Suedia si-au pastrat valut...... Citeste »
Salto mortale
de Gh. Bratescu
Intr-un serial de articole neprietenoase la adresa presedintelui Traian Basescu, semnate de Adrian Severin, acesta a ajuns sa afirme ca seful statului nu ar fi roman, ci tatar. Pe un ton care se vrea savant, Severin ticluieste o teorie bizara. El crede ca liderii alogeni , adica straini de poporul pe care ajung sa-l conduca, nu ar face altceva decat sa manipuleze perfect suferintele celor in mijlocul carora traiesc. Spre a fi mai concret, Severin da exemplu pe corsicanul Bonaparte pentru francez...... Citeste »
Cocosul galic pe gardul Dochiei
de Gh. Bassarabescu
Un sondaj de opinie dat recent la Paris arata ca mai bine de jumatate din francezi nu doresc ratificarea Tratatului de aderare la UE de catre Parlamentul tarii lor, semnat de Romania si Bulgaria cu cateva luni inainte. Semnificatia acestei atitudini trebuie privita nu ca un gest de neprietenie fata de romani si de bulgari, cu toate ca sunt considerati francofoni, gestul avand radacini emotive, care tin de trasaturile specifice francezului de rand. Sigur, nu un sondaj de opinie mai mult sau mai p...... Citeste »
Cultura »
Cateva probleme in legatura cu "Adevarul"
de Vasile Bechis
(Continuare din editia precedenta) Complexitatea problemei adevarului Criteriul vechimii se bazeaza pe doua presupuneri Prima dintre ele sustine ca o doctrina sau o institutie care au supravietuit timp indelungat si-au dovedit prin aceasta valabilitatea. Generatii succesive le-au gasit adevarate, deci probabilitatea de a fi astfel este mult mai mare decat cele care au aparut mai tarziu. Aceasta pozitie este valabila cu conditia ca existenta indelungata a respectivelor autoritati sa fie rezultatu...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CONCLUZII GENERALE (Continuare din editia precedenta) Pentru Tertullian, Duhul Sfant face minuni, vindeca pe bolnavi si este puterea care exorseaza demonii in Numele lui Iisus Hristos. Tertullian si Sf. Cyprian, prezinta un concept pneumatologic in care Duhul Sfant umple viata credinciosilor Bisericii dupa convertirea lor. Este un concept teologic sustinut si in Biserica Penticostala. Autorul american Eddie E Hyatt afirma: << Scrierile lui Tertullian si Cyprian aduc dovezi de necontestat c...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
DIVIZIA A - ETAPA A 2-A Rezultate si marcatori Vineri POLITEHNICA IASI - OTELUL GALATI 0-1 (0-0) ; D. Munteanu 45p. FCM BACAU - POLI TIMISOARA 1-0 (1-0) ; M. Croitoru 26. Sambata GLORIA BISTRITA - FC VASLUI 1-1 (0-1) ; Negrean 85, Val. Badea 28. CFR CLUJ - JIUL PETROSANI 0-0 FC FARUL - SPORTUL STUDENTESC 2-2 (2-1) ; Pascovici 10, Gurita 33, A. Ratiu 12, Mazilu 90+4. Duminica DINAMO - PANDURII TG. JIU 3-0 (1-0) ; Cl. Niculescu 18, 51, Fl. Bratu 56. CLASAMENT 1 Dinamo 2 2 0 0 7-1 6(+3) 2 Steaua 2 ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Se intalnesc greierele si furnica: - Cum o mai duci, furnicuto? - Nu ma intreba. Dumneata stii ca toata vara m-am straduit sa adun provizii pentru iarna si uite ca am muncit degeaba. Fructele mi-au putrezit in camara, iar grauntele mi-au fost mancate de soareci. Si iata-ma cu intreaga familie in ajunul iernii, fara pic de mancare. Dar tu cum o mai duci, greierasule? - Multumesc bine. Acum plec in Elvetia sa sustin un concert, dupa care voi merge pentru cateva saptamani la Paris. - La Paris? intr...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page