Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 711 - 13 August, 2005 - Anul XV
de Clipa
Pe fundalul crizei politice din Romania, determinata de nefunctionalitatea coalitiei aflata la guvernare, intens comentata in mass-media si inca nerecunoscuta de seful statului, Traian Basescu, s-a produs si prima demisie din Executivul condus de Calin Popescu Tariceanu. In cadrul sedintei de guvern din data de joi, 28 iulie 2005, doamna Mona Musca si-a prezentat demisia scrisa din functia de ministru al Culturii si Cultelor. Evenimentul rar intalnit pe scena politica romaneasca a starnit numero......Citeste »
Politica »
Alegeri anticipate
de Viorel Roman
Au loc in Germania, iar cele din Romania plutesc in aer. Ambele tari au o istorie recenta comuna si problemele cu care se confrunta seamana pentru ca au pierdut razboiul, au fost ocupate, dezmembrate RFG-RDG, RPR-RSSM, supuse dictaturii din „Lagar -ul ortodoxo-comunist si obligate sa renunte la proprietatea privata dupa Cortina de Fier. 1989 rusii se retrag din Europa. Germania se reunifica si redevine suverana. Romania opteaza pentru socialism, neocomunism, iar in Moldova cu o Mitropolie moscov...... Citeste »
Un vis frumos, Este necesara suspendarea lui Basescu ?
de Gheorghe Tanasescu
Daca la numai sase luni de la alegerea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei, opozitia, fosta guvernare comunisto-securista, a declansat analize asupra posibilitatilor de suspendare a sefului statului, inseamna ca acesta, ori este prea slab si temator in a ataca frontal partidul coruptilor, rozatoarelor si teroristilor, ori e dominat, inca, de reminiscente sentimentale fata de fostii colaboratori. Trebuie avuta in vedere si motivatia constitutionala pentru declansarea suspendarii, respect...... Citeste »
Detectivi in arhivele secrete
de Gh. Bratescu
O temerara editura bucuresteana a dat publicitatii Istoria miscarii legionare , avand ca autor pe preotul Stefan Palaghita, fost comandant legionar, ridicat la acest rang de catre Horia Sima, ulterior exclus din Garda de Fier si asasinat din ordinul aceluiasi personaj. Volumul este o reeditare a cartii Garda de Fier spre reinvierea Romaniei , aparut in anul 1951, la Buenos Aires. Autorul se remarca in scriitura sa ca un admirator care nu cunoaste margini al lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul l...... Citeste »
Cultura »
Cateva probleme in legatura cu "Adevarul"
de Vasile Bechis
(Continuare din editia precedenta) Complexitatea problemei adevarului Se poate usor observa ca principala sursa a pragmatismului este metodologia stiintei si ca, in ce priveste adevarul, stiinta este pragmatica. Intreaga structura a stiintei are la baza aplicabilitatea; orice ipoteza care lucreaza sau da rezultatele asteptate este acceptata ca adevarata. Orice om, deci si filozoful pragmatic, este impresionat de succesele stiintei moderne, iar aceste succese au fost obtinute prin folosirea acest...... Citeste »
Istorie »
Istorii nebanuite
de Gh. Bassarabescu
Chiar surprinsi asupra faptului, raufacatorii neaga cu vehementa ca ei ar fi autorii faradelegii respective. Este o tara care persista de la facerea neamului omenesc descrisa atat de viu in Biblie, cand Cain, intrebat de Dumnezeu ce s-a intamplat cu fratele sau Abel, face pe nestiutorul, desi el il ucisese. Sigur, Atotputernicul cunostea tot adevarul, dar l-a supus la incercare pe asasin, pedepsindu-l in cele din urma pentru fapta sa, inseptit. Doi pungasi juvenili, aflati ca muncitori intr-o sp...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CONCLUZII GENERALE Investigatia teologica facuta in aceasta lucrare a balansat armonios studiile de specialitate ale Bisericii Ortodoxe Romane precum si studiile in domeniu ale teologilor din Europa de Vest si Statele Unite. Sursele vaste citate in note si bibliografie vorbesc convingator in acest sens. Domeniul in care s-a facut investigatia - Persoana si lucrarea Duhului Sfant in patristica preniceana, a constituit un teritoriu nou de cercetare pentru acest autor. Desi noua din perspectiva ist...... Citeste »
Din Comunitate »
Aurul cenusiu, blazonul mandriei de Neam
de Ion Anton
Motto: Suntem stejari cu radacini adanci in lut. Din noi se daltuiesc catapetesme si altare, Cu fruntea ramurilor contemplam spre soare. Acel ce ne-a creat, murind, a vrut Sa fim stejari al Tarii mandru scut. Autorul Citesc cu dragoste de limba si de Neam, informatiile care aduc sub ochiul nostru imagini din viata diasporica sau compatriotica a fratilor nostri. Sufar cand citesc in cotidiane stiri fulminante despre ispravile confratilor scapati in buiestru pe mapamond. Citind, suntem inclinati n...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La psihiatru: - Si cand ai observat, domnule, ca esti cal? - Inca de pe vremea cand eram manz… * Incepe scoala si invatatoarea verifica daca elevii stiu sa numere pana la 15. Cand ajunge la Gigel, acesta se ridica si spune: - 1,2,3,4… 5,6,7,8,9, 10, As, Valet, Dama, Popa, Jocker… * Un barbat in varsta spune fiului sau: - Atunci cand un intelept iti spune ca esti prost, trebuie sa-ti dea de gandit. Atunci cand un prost iti spune ca esti prost, trebuie sa-l ignori. Fiul il asculta cu atentie, dar ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page