Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 710 - 23 Iulie, 2005 - Anul XV
de Clipa
In contemporaneitatea atat de zbuciumata prin care trece omenirea, niciodata ecranele televizoarelor si paginile ziarelor din Romania n-au aratat imagini mai tulburatoare precum cele din ultimele zile cand trei sferturi din teritoriul tarii a fost potopit de ape nemiloase care au spulberat case, gospodarii, poduri, sosele, terasamente ale cailor ferate, mii de hectare de culturi agricole si mai trist decat orice chiar si vieti omenesti. Ploile nimicitoare, vanturile puternice, descarcarile elect......Citeste »
Editoriale »
Atentie pericol !
de Gabriel Penciu
Gabriel PENCIU Presedintele ACAR Asociatia Culturala si Amicala Romana de la Strasbourg Atentie pericol ! Doamnelor si Domnilor, Stimati reprezentanti ai romanilor de pretutindeni, de la Izvoru Muresului, Este foarte bine ca va intalniti si va spuneti opiniile in legatura cu problemele romanilor sau celor de origine romana din afara granitelor. Problema este foarte delicata si fiecare cuvant spus are o foarte mare greutate si deci trebuie facuta foarte mare atentie la ceea ce spunem. Trebuie sa ...... Citeste »
Politica »
Studii româno-germane de la razboiul rece la UE
de Viorel Roman
Dialog cu prof. dr. Viorel Roman, consilier academic la Universitatea din Bremen, Germania, pentru cartea „Cuvinte pentru urmasi , editata de Asociatia Romana pentru Patrimoniu, Bucuresti 2005 (Continuare din editia precdenta) Cum a fost receptata lucrarea? La sfarsitul erei Ceausescu tematica plutea oarecum in aer. Imediat dupa aparitie „Romania in sfera de interese a marilor puteri a fost aleasa ca sesiune de comunicari la Universitatea din München, a fost foarte comentata, a trezit interes ch...... Citeste »
Homo Valachicus
de Gh. Bratescu
Cand Tony Blair, candidand la sefia Partidului Laburist, si-a formulat programul politic, o gramada de comentatori s-au grabit sa califice continutul acestuia drept o tentativa sigura de sinucidere electorala. Chestiunea socanta era linia cu totul noua pe care acesta o avansa, ce contravenea flagrant conceptiilor clasice despre social-democratie, cunoscute pana atunci. Viitorul lider al partidului isi propunea sa schimbe radical linia laburista, foarte de stanga, apropiindu-se de o formula polit...... Citeste »
Cultura »
Cateva probleme in legatura cu "Adevarul"
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din editia precedenta) Complexitatea problemei adevarului Teoria coerentei adevarului Am mentionat mai sus ca teoria corespondentei adevarului are o vadita limitare, anume ca lumea reala trebuie sa fie direct accesibila pentru observatie. Altfel nu este nimic real fata de care cineva isi poate verifica conceptele sau afirmatiile. In astfel de cazuri poate fi aplicat testul coerentei. Pe scurt acest test al adevarului admite ca o afirmatie sau propozitie poat...... Citeste »
Istorie »
Masina saracului
de Gh. Bassarabescu
Primul automobil Renault a fost fabricat in anul 1898. Semana cu o trasurica fara coviltir, care alerga cu fantastica viteza de 15 km la ora! Trasurica automobila , cum i s-a spus monstrului cu motor , a fost construita intr-un atelier din Billancourt, langa Paris, departe de orice asezare omeneasca, deoarece zgomotul produs de constructor era atat de puternic, incat tulbura linistea publica. Louis Renault, nascut in 1877, era fiul unui fabricant de nasturi. Fire tehnica, a fost atras de constru...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Argumentul Sf. Vasile poate sa fie exploatat in sens negativ, vorbind despre imperfectiunea Creatiei lui Dumnezeu. Constient de acest fapt, acest Parinte Bisericesc foloseste ceea ce se pare o slabiciune in argumentatia rationala in scopul demonstrarii comuniunii economiei divine. Din nou, argumentul sau apare in urmatoarea constructie logica: << In realitate, nu este nevoie ca Tatal sa creeze prin Fiul, iar ca Acesta sa perfecteze Creatia prin Duhul. Eco...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVNAGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINICILOR - DUMINICA A 4-A DUPA PASTI (A SLABANOGULUI)
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas EVANGHELIA: IOAN 5,1-15; APOSTOL: FAPTE 9,32-42 VITEZDA SI BISERICA Iar in Ierusalim …, era o scaldatoare, care se numea pe evreieste Vitezda, avand cinci pridvoare. In acestea zacea multime de bolnavi: orbi, schiopi, uscati, asteptand miscarea apei. (Ioan 5,2-3). Bucuratu-m-am de cei ce mi-au zis mie: In Casa Domnului vom merge (Psalm 121,1) Duminica a patra dupa Pasti, din Evnaghelia de la Ioan 5,1-15, ne prezinta Scaldatoarea Vitezda, care avea cinci pridvo...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutii in familie: - E intr-adevar o nenorocire daca te intalnesti cu o pisica neagra? - Depinde cine o intalneste. Pentru un soricel, de exemplu, este o mare nenorocire... * - Taticule, ce n-as da ca Parisul sa fie capitala Spaniei! - Dar de ce? - Asa am scris la teza de geografie... * - Ninele, as vrea ca de ziua mea sa-mi faci cadou o nota buna! - Prea tarziu imi spui, tata! Ti-am cumparat deja o pijama... * In vizita la gradina zoologica, tatal spune copilului: - Uite barza! Asta te-a adus...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page