Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 709 - 16 Iulie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Pe langa stihiile naturii care se napustesc deseori, provocand la scara mondiala, distrugeri incalculabile de bunuri si vieti omenesti, terorismul constituie in prezent a doua forta malefica avand ca scop sa dezechilibreze viata si pacea umanitatii. In ultimii ani, terorismul si-a dovedit strategia lui bine pusa la punct si complexitatea formelor manifestata prin mijloace violente, sintetizate in asasinate, luari de ostatici sau atentate, menite sa creeze un impact psihologic general. Dupa New Y......Citeste »
Politica »
Studii româno-germane de la razboiul rece la UE
de Viorel Roman
Dialog cu prof. dr. Viorel Roman, consilier academic la Universitatea din Bremen, Germania, pentru cartea „Cuvinte pentru urmasi , editata de Asociatia Romana pentru Patrimoniu, Bucuresti 2005 D-le Roman, v-ati dedicat studiilor romanesti: 15 ani in timpul razboiului rece si 15 ani in vremuri de tranzitie spre Europa. E o performanta, mai ales in Germania de vest. Unde v-ati format si ati activat in Romania? Am facut liceul la Timisoara, studii de stiinte economice la Bucuresti si am activat la ...... Citeste »
O rusine nationala ; ESTE ION ILIESCU VINOVAT?
de Gheorghe Tanasescu
Incep cu o parere personala care s-ar putea sa socheze: Ion Iliescu nu poate fi judecat de tribunalele romanesti. In primul rand, pentru ca politica Romaniei sub conducerea sa a dat bataie de cap nu numai tarii noastre ci si intregului spatiu euroatlantic, manifestarile sale de indarjit sustinator al revolutiei bolsevice si, in consecinta, aprig dusman al valorilor occidentale, fiind cunoscute pe plan mondial. Ion Iliescu a savarsit cel mai oribil si costisitor act de tradare a poporului roman l...... Citeste »
Delatorii
de Gh. Bassarabescu
Domnul Lucian Cornescu, cetatean francez de origine romana, nascut la Bucuresti, vorbeste limba romana ca pe malul Dambovitei. Domnul Cornescu, spirit intreprinzator si ingenios, si-a gasit vocatia in comertul international. A facut afaceri cu petrol iranian, dupa care a gasit o noua resursa cautata in Occident, anume otelul. Domnul Paul Lambrino, cetatean francez cu indepartate origini romanesti, s-a nascut la Paris si vorbeste romaneste, vorba francezului, ca o vaca spaniola . Precum si domnul...... Citeste »
Istorii sindicale
de Gh. Bratescu
Istoria sindicatelor romanesti este una dintre cele mai vechi din Europa, fiind marcata de numeroase evenimente sangeroase in decurs de numai un secol si jumatate. Constituit ca o forma de asociere a salariatilor pentru sustinerea revendicarilor lor in fata patronatului, desfasurate in limita legii, sindicalismul s-a situat, sub influenta ideilor marxiste, pe pozitii inconforme statutului declarat. Avand initial un caracter pur profesional, sindicatele au incaput pe mana socialistilor, ale caror...... Citeste »
Cultura »
Complexitatea problemei Adevarului
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din editia precedenta) Teoria corespondentei este aplicabila mai ales in domenii in care faptele stabilite pot fi supuse unei verificari universale. In alte domenii in care asemenea fapte reale nu pot fi verificate, testul corespondentei nu poate fi aplicat. Asa de exemplu, pentru cei care impartasesc o anumita credinta, miracolele savarsite de fondatorul religiei respective sunt <fapte reale> in timp ce pentru un sceptic sunt mituri sau superstitii, n...... Citeste »
De la Cititori »
APEL DISPERAT DIN ROMANIA
REALITATEA ROMANEASCA Stimata Redactie, Ma numesc Ana Florescu, sunt din Bucuresti si locuiesc pe strada Vintila Mihailescu, nr 20, bloc 64, sc 2, ap 60, sector 6. Ma adresez Dumneavoastra cu speranta ca in urma unei discutii pe care as avea-o cu un reporter al Dvs, sa ma puteti ajuta in sensul de a publica un mic articol in ziarul Dvs, care ar putea atrage atentia unor magistrati asupra unei nedrepte judecati de care am parte de aproape noua ani de zile. In fapt, in mare, aceasta este cauza int...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL IV EXCURS IN TEOLOGIA PNEUMATOLOGICA A SFANTULUI VASILE CEL MARE (Continuare din editia precedenta) Revenind asupra scrierii Sf. Vasile cel Mare, a carui gandire teologica a influentat pe Parintii Bisericesti contemporani lui si pe cei care au urmat dupa el, Pr. Prof. Dr. Nicolae Chifar prezinta in felul urmator suma gandirii pneumatologice a acestui reprezentant al patristicii: << La cererea prietenului sau, episcopul Amfilohie de Iconiu, Sf. Vasile a combatut pe pnevmatomahi in...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVANGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINICILOR DUMINICA A 4-A DUPA PASTI (A SLABANOGULUI)
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas PUTEREA CREDINTEI SI PUTEREA RUGACIUNII EVANGHELIA IOAN 5,1-15; DIN APOSTOL: FAPTE 9,32-42 „Si Petru i-a zis: Enea, te vindeca Iisus Hristos. Si Petru scotand afara pe toti, a ingenunchiat si s-a rugat, si intorcandu-se catre trup, a zis: Tavita, scoala-te! Iar ea si-a deschis ochii, si vazand pe Petru, a sezut.” (Fapte 9,34; si 9,40). „...Doamne, mareste-ne credinta! (Luca 17,5). „Doamne, invata-ne sa ne rugam, ...” (Luca 11,1) (Continuare din numarul precede...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Directorul o intreaba pe noua secretara: - Ce este scris saptamana aceasta in calendar? - Luni, marti, miercuri, joi… * Patronul spune unui angajat: - Din motive de sanatate trebuie sa parasiti firma. - Bine, dar nu sunt bolnav! - Da, dar ma imbolnaviti pe mine! * Invatatorul intreaba: - Care este deosebirea dintre pisica si caine? - Deosebirea dintre pisica si caine este ca pisica este femeie, iar cainele este barbat, spune repede un elev. * Profesorul de matematica intreaba: - Cum se face prob...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page