Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 708 - 9 Iulie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Drapelul este unul dintre simbolurile sacre si puternice ale fiecarui stat, impreuna cu Ziua Nationala si cu Imnul National, consfintite prin Constitutie, indragite de fiecare cetatean in parte si respectate in conformitate cu mentalitatea si zestrea culturala a fiecarui popor. Dupa cum se stie, drapelul Romaniei (cu sinonimele steag, stindard, flamura, tricolor) este alcatuit din cele trei culori: rosu, galben si albastru, cu o semnificatie bogata ce stabileste legatura stransa dintre istorie, ......Citeste »
Politica »
Care Europa? (2)
de Viorel Roman
De la prabusirea Lagarului comunist, la ortodocsi s-a realizat o simbioza intre birocratia de stat, capitalurile clientelare ale Puterii si mafia economiei subterane, care controleaza jumatate din cea oficiala. Coruptia e acceptata de populatie si de clasa politica. In UE traiesc 13 milioane de musulmani, iar dupa aderarea Turciei, numarul lor s-ar ridica la 100 de milioane si ar periclita Europa. Franta si Olanda n-au votat Constitutia UE, care ar permite turcilor, musulmanilor sa revina in mas...... Citeste »
Procesul comunismului
de Gh. Bratescu
Intr-un recent interviu acordat unui mare cotidian bucurestean, presedintele Traian Basescu a afirmat ca va cere scuze in numele statului roman, in fata Parlamentului, pentru atrocitatile comise de regimul totalitar care a stapanit tara intre anii 1946-1989. Basescu a conditionat insa acest demers de prezentarea, cat mai curand posibil, a unui raport cuprinzator de catre asociatia fostilor detinuti politici, dezvaluind faptul ca a avut deja o discutie pe aceasta tema cu Ticu Dumitrescu, initiato...... Citeste »
Drumul petrolului
de Gh. Bassarabescu
Geolog de profesie, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, s-a remarcat printr-o initiativa economica de mare viitor, aceea de a construi un oleoduct gigantic, menit sa lege porturile Constanta de la Marea Neagra, de Trieste de la Marea Adriatica. Uriasa constructie petroliera avea rolul, in gandirea profesionala a lui Emil Constantinescu de a transporta titeiul caspic, adus cu vase de mare tonaj, din portul georgian Batumi la terminalul constantean, iar de aici traversand Romania, ...... Citeste »
Cultura »
Complexitatea problemei Adevarului
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa Problema adevarului este una dintre cele mai complexe pe care filozofia, ca si fiecare om, trebuie s-o infrunte. Nu numai pentru faptul ca exista multe <adevaruri>, ci si pentru ca oamenii rareori inteleg acelasi lucru cand se refera la <adevarul> unei anumite afirmatii. Si asta se intampla nu neaparat din cauza unei deliberate falsificari si nici macar din cauza unei erori neintentionate, ci pentru ca in discutiile contradictorii dezacordul se datoreaza fap...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL IV EXCURS IN TEOLOGIA PNEUMATOLOGICA A SFANTULUI VASILE CEL MARE (Continuare din editia precedenta) Excursul pe care acest autor il face in cadrul acestei lucrari nu este nicidecum o masura teologica de evadare din tema particulara a acestui subiect. Asa cum s-a mentionat deja, Parintii Bisericesti preniceeni au avut dificultatile lor in formularea unei teologii corecte despre trinitate in general si despre Duhul Sfant in particular. Rezultatul luptei lor intelectuale, teologice si doc...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVANGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINICILOR DUMINICA A 4-A DUPA PASTI (A SLABANOGULUI)
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas PUTEREA CREDINTEI SI PUTEREA RUGACIUNII EVANGHELIA IOAN 5,1-15; DIN APOSTOL: FAPTE 9,32-42 „Si Petru i-a zis: Enea, te vindeca Iisus Hristos. Si Petru scotand afara pe toti, a ingenunchiat si s-a rugat, si intorcandu-se catre trup, a zis: Tavita, scoala-te! Iar ea si-a deschis ochii, si vazand pe Petru, a sezut.” (Fapte 9,34; si 9,40). „...Doamne, mareste-ne credinta! (Luca 17,5). „Doamne, invata-ne sa ne rugam, ...” (Luca 11,1) (Continuare din editia preceden...... Citeste »
Sport »
Programul editiei 2005-2006 a Diviziei A de fotbal
Liga Profesionista de Fotbal a stabilit, joi, prin tragere la sorti programul competitional 2005-2006 al Diviziei A de fotbal, in prezenta reprezentantilor celor 16 cluburi participante si ai mass-mediei. Algoritmul meciurilor a fost stabilit dinainte, astfel ca prin tragere la sorti s-a atribuit un numar pentru fiecare echipa, de la 1 la 16, cu amendamentul ca nou-promovatele sa dispute in prima etapa meciurile pe teren propriu, iar echipele bucurestene sa nu se infrunte din prima etapa. Derbiu...... Citeste »
Din Comunitate »
Mesaj din Irak
Stationat la Ali Base in Irak, prietenul nostru JAVIER GONZALEZ, AIRMAN 1ST CLASS, ne-a trimis urmatorul mesaj... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Pictorul Degas a asistat la o licitatie unde un tablou al sau, apartinand unui bogatas, s-a vandut cu 500.000 de franci. Cineva i s-a adresat: - Cum va simtiti, maestre? - Ca un cal de curse care a castigat marele premiu si el capata numai ovaz. * Inainte de spectacol, un adversar al marelui dramaturg a spus: - Piesa asta a lui Caragiale - Napasta - poate fi socotita ca si cazuta. - Da, insa cazuta din cer! a ripostat Delavrancea care auzise pronosticul. * Un sultan l-a intrebat pe Miron Costin:...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page