Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 707 - 2 Iulie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Zicala: Ce-i lipseste chelului? Tichie de margaritar , izvorata din acea disponibilitate a spiritului romanesc de a face haz de necaz, insemnand ironic a savarsi fapte inutile in locul celor de prima necesitate, se potriveste foarte bine grevei ceferistilor declansata cu doua saptamani in urma. Dupa inundatiile catastrofale dintr-o primavara atat de zbuciumata, din cauza unor fenomene meteorologice necrutatoare, dupa avalansa de preturi majorate la gazele naturale si la energia electrica si dupa......Citeste »
Politica »
Care Europa? (1)
de Viorel Roman
Refacerea Imperiului Roman, Sfantului Imperiu in UE se realizeaza pe cale pasnica, prin consens. Normele imperiale - libertate, dreptate, pace – s-au impus deja in tarile crestinilor occidentali. In acelasi timp, dupa Grecia, se vor integra si ortodocsii din Romania, Bulgaria, Serbia etc, adica Imperiu de Rasarit. Diversitatea religioasa si a comportamentului socio-economic a celor 27 de tari din UE 2007 nu poate fi trecuta cu vederea dupa recenta criza constitutionala. Antagonismul dintre anglo...... Citeste »
Cuibul teroristilor
de Gh. Bratescu
Autoritatile americane au descoperit la bordul unei motonave de croaziera ancorata in Portul Miami din Florida un terorist roman, pe nume Anton Tusa. L-au declarat suspect si l-au debarcat, interogandu-l cat se poate de dur timp de nu mai putin de doua luni, incercand sa afle in ce relatii se afla cu Bin Laden. Omul s-a declarat total inocent, aratand ca nu este nici arab si nici de religie islamica, ci roman neaos, neavand nici in clin, nici in maneca cu terorismul international, cu evenimentel...... Citeste »
Cultura »
Cateva probleme in legatura cu "Adevarul"
de Vasile Bechis
(Continuare din editia precedenta) Integrarea matematicii in filozofie sau, altfel spus, matematizarea filozofiei, proces cum am mentionat mai sus, inceput tot in sec. al 17-lea prin Spinoza, s-a intensificat in sec. al 20-lea prin contributiile lui Bertrand Russel, a lui Ludwig Wittgenstein si altii. Nu stiu cat a castigat filosofia prin aceasta incuscrire, sigur este ca prin matematizarea limbajului filosofic din ce in ce mai multe cercetari din acest domeniu au devenit inaccesibile,daca nu ch...... Citeste »
Istorie »
Extemporal la istorie
de Gh. Bassarabescu
Cert este ca romanii nu prea mai au sarbatori nationale traditionale. In mod clar ei celebreaza pe plan national doar marile sarbatori crestine, Pastile si Craciunul. Mai multi parlamentari, sesizand aceasta trista anomalie, existenta, spun ei pe buna dreptate, numai in Romania actuala, au propus sa fie declarata sarbatoare nationala si ziua de 10 Mai. Argumentul acestora este ca guvernele de esenta socialista, precum au fost cele tutelate de Ion Iliescu, ex-lider comunist, au mentinut ziua de 1...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL III PERSPECTIVA TEOLOGICA ASUPRA PNEUMATOLOGIEI PRE-NICEENE (Continuare din editia precedenta) Reformatorul german Martin Luther a dezvoltat acelasi concept teologic o mie de ani mai tarziu. Atat Atanasie cat si Luther au argumentat cu greutate intelectuala si teologica lipsa de substanta a subordinatianismului, prin care Iisus este numai o creatura, iar mantuirea Lui lucrata prin Sfantul Duh, numai o teorie. Traditia pre-niceana este ortodoxa in spiritul ei, iar invatatura despre Pers...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVANGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINICILOR DUMINICA A 4-A DUPA PASTI (A SLABANOGULUI)
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas PUTEREA CREDINTEI SI PUTEREA RUGACIUNII EVANGHELIA IOAN 5,1-15; DIN APOSTOL: FAPTE 9,32-42 „Si Petru i-a zis: Enea, te vindeca Iisus Hristos. Si Petru scotand afara pe toti, a ingenunchiat si s-a rugat, si intorcandu-se catre trup, a zis: Tavita, scoala-te! Iar ea si-a deschis ochii, si vazand pe Petru, a sezut.” (Fapte 9,34; si 9,40). „...Doamne, mareste-ne credinta! (Luca 17,5). „Doamne, invata-ne sa ne rugam, ...” (Luca 11,1) Minunea savarsita de Mantuitoru...... Citeste »
Din Comunitate »
Taina Increstinarii
de Ion Anton
Inceputul vietii celei dupa voia lui Dumnezeu si avansul spre mantuire se primesc prin Taina Sfantului Botez, prima dintre cele 7 Taine ale Domnului Hristos. Isus Hristos S-a botezat nu pentruca a avut nevoie, El fiind inafara de pacat. El a facut-o ca un simbol, dar cei care se boteaza intru Hristos se boteaza cu Duhul Sfant. Necesitatea botezarii (a spalarii de pacate) este cuprinsa esential in Psalmul 50 al lui David Ca iata, intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea de...... Citeste »
Nicolae Voiculet, bucurie si speranta la Washington D.C.
Marti 22 iunie 2005, la sediul ambasadei Romaniei in Washington D.C. (SUA), audienta mult prea numeroasa, care a facut sala neincapatoare, pentru concertul extraordinar al ineditului muzician Nicolae Voiculet (nai), audienta canta impreuna cu artistul, totul devenind un spectacol de mare clasa, unde regizorulera chiar: Cantecul romanesc . Publicul a fost format din mari personalitati social - politice si culturale, diplomati, ambasadori: Jack Dyer Crouch II - Consilier pentru Securitatea Nationa...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La o licitatie din America a fost vandut un radio vechi, din prima generatie, cu un pret enorm. - De ce s-a licitat la asa mare pret? s-a interesat un curios. - Fiindca aparatul a fost gasit printre lucrurile ce i-au apartinut lui Cristofor Columb, i s-a raspuns. * La cumparaturi: - Va rog, zece covrigi calzi, se adreseaza un turist covrigarului din centrul orasului. - Nu avem! - Atunci de ce mentineti anuntul din vitrina: avem permanent covrigi calzi? - Ca sa atragem clientii… * - Ce ziceti de ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page