Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 705 - 18 Iunie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Filmul rapirii si eliberarii celor trei ziaristi romani si a ghidului lor in Irak, alcatuit strict in zona in care nu se aduce atingere intereselor statului , prezentat oficial luni seara, 6 iunie 2005, de catre presedintele statului Traian Basescu, a constituit evenimentul asteptat cu sufletul la gura de toti locuitorii tarii, o sursa de inspiratie inepuizabila pentru mass-media, precum si un prilej de comentarii si controverse aprinse pentru analistii politici. Faptul in sine s-a derulat intr-......Citeste »
Politica »
Scrinul cu iluzii
de Viorel Roman
Romanul Scrinul negru (700 p.) a lui George Calinescu este o prelucrare literara clasica a tranzitiei de la societatea burghezo-mosiereasca la dictatura proletara moldo-valaha. Acum, in tranzitia inversa de la socialism la capitalism, de dupa Revolutia din decembrie 1989, Teatrul din Timisoara a pus in scena adaptarea, prima de altfel, cu prilejul comemorarii a 40 de ani de la moartea autorului acestei capodopere a literaturii romane. Eternul conflict dintre „lumea veche si cea „noua este prezen...... Citeste »
Un prohod politic
de Gh. Bratescu
Domnul Ioan Talpes este profesor de istorie si bun amic cu expresedintele Ion Iliescu. Prietenia se pare ca este destul de veche, dinaintea evenimentelor din decembrie 1989. Desi nici unul si nici altul nu a dezvaluit ce anume i-a legat atat de strans, un lucru este destul de vizibil, anume faptul ca Iliescu, Magureanu si Talpes erau partasi la un complot care urmarea cu tenacitate doborarea lui Ceausescu. Nu este subiectul nostru elucidarea pe deplin a firelor care au dus la varsarea de sange n...... Citeste »
Anticipatii estivale
de Gh. Bassarabescu
Un eveniment, de altfel previzibil, a conturat mai pregnant modificarile de politica externa in zona de la rasarit de Prut. Dupa ce ani de zile secesionistii de la Tiraspol au facut tot ce le-a stat in putinta spre a torpila si cele mai firave incercari de a solutiona pasnic conflictul pe care ei insisi l-au provocat in Republica Moldova, soldat cu sute de victime, iata seful asa-numitului Departament de Externe din Tiraspol, un anume Valerii Litcai, fost ofiter KGB, a anuntat public ca Tiraspol...... Citeste »
Cultura »
Cateva probleme in legatura cu "Adevarul"
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din editia precedenta) Este necesar totusi sa mentionez cateva puncte de vedere mai importante, tocmai pentru a ilustra ceea ce am spus mai sus. Problema adevarului, -Aletheia- cum ii spuneau grecii, nu a fost o preocupare de prima importanta in scrierile filozofilor elini, cum au fost cele ale existentei, ale gandirii sau problemele de etica. Aristotel afirma ca <a spune ceea ce este, ca este, si a spune ceea ce nu este, ca nu este, este adevarat>. Di...... Citeste »
De la Cititori »
Primim din Romania
Buna seara, In ajunul comemorarii razboiului civil din 13-15 iunie, va atasez programul comemorarii si un text, prin care GID isi manifesta inca o data crezul, cerand cercetarea represiunii comuniste (http://www.gid-romania.com/index.asp). De asemenea, va anuntam ca s-a relansat http://www.piatauniversitatii.com si s-a lansat http://www.avmr.ro, unde, la media exista un colaj despre mineriada din iunie 1990. Toate cele bune, Elena Andronache webmaster gid-romania.com CERCETAREA REPRESIUNII COMUN...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL III PERSPECTIVA TEOLOGICA ASUPRA PNEUMATOLOGIEI PRE-NICEENE (Continuare din editia precedenta) Acest pasaj biblic, era unul din textele scripturale preferate de Arie. Pentru el, pasajul acesta este definitoriu in admiterea directa a lui Iisus ca El este inferior Tatalui atat in natura cat si in fiinta. Din moment ce El este inferior Tatalui, atunci El nu poate sa fie Dumnezeu. Mai mult, din moment ce El a creat pe Sfantul Duh, atunci Acesta, cu atat mai putin poate sa fie privit ca o F...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
DIVIZIA A - ETAPA A 30-A Rezultate si marcatori STEAUA BUCURESTI-POLI TIMISOARA 2-1 (1-0) Au marcat: A. Cristea (min.35), Dica (min.49), respectiv, Mansour (min.26). FC ARGES-DINAMO BUCURESTI 0-1(0-0) A inscris: Pulhac (min.52). SPORTUL STUDENTESC-RAPID BUCURESTI 0-0 FC NATIONAL-FCM BACAU 2-1 (1-0) Au marcat: Sergiu Radu (min.7), Rada (min.79), respectiv, Gheorghiu (min.70). FARUL CONSTANTA-APULUM ALBA IULIA 4-0 Golurile au fost marcate de Pascovici (min.65), Doicaru (min.72), V.Gheorghe (min.77...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutie amicala: - Draga mea, prietenul tau stie cati ani? - Daa… partial. * La tribunal: - Daca ati vazut ca apartamentul e vraiste, de ce ati reclamat spargerea atat de tarziu? - Am crezut ca fiica-mea si-a cautat lucrurile sa se imbrace. * - Sunt curios sa aflu cum ai reusit sa furi bratara de la mana doamnei, fara ca dansa sa simta ceva. - Nu va chinuiti degeaba, domnule judecator! Nu puteti invata asta in cateva minute. Ar trebui sa lucrati alaturi de mine cateva luni bune, daca doriti! * ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page