Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 704 - 11 Iunie, 2005 - Anul XV
de Clipa
La o saptamana dupa eliberare, cand au aterizat pe aeroportul militar de la Otopeni, luminati de fericirea libertatii si imbratisati de familii, spre bucuria tarii si a intregii omeniri, cei trei ziaristi romani au inceput sa vorbeasca despre dramatica si complicata lor experienta de viata petrecuta la Bagdad, timp de 55 de zile, cat s-au aflat in mainile rapitorilor. Primul care a povestit despre cosmarul irakian a fost Eduard Ovidiu Ohanesian, intr-un interviu acordat cotidianului Romania Libe......Citeste »
Politica »
Proprietatea obliga
de Viorel Roman
Presedintele George W. Bush vrea sa faca din USA o „societate de proprietari , „Ownership Society”, si sa incheie astfel o era istorica, inceputa cu „New Deal de Franklin Roosevelt si ajunsa la apogeu cu „Great Society sub Lyndon Johnson. Criza economica din anii 30, dictatura comunista si national-socialista au generat, pana la esecul URSS-ului, o politica de protectie sociala. Apoi in anii 80 a inceput un val de privatizarii in vest si din anii 90 in estul Europei. Dupa doua decenii, un bilant...... Citeste »
Cum se prind teroristii
de Gh. Bratescu
Cei trei ziaristi romani rapiti in Irak au revenit teferi acasa, dupa ce au fost eliberati din captivitatea ce le-a fost impusa de teroristi. Este un eveniment senzational, comentat in intreaga presa nationala si internationala. Nu vom starui asupra comentariilor respective si nici nu ne vom ocupa de semnificatia valului de felicitari primite din intreaga lume de catre presedintele Traian Basescu, omul care s-a implicat cel mai mult in operatiile de recuperare a captivilor. A riscat enorm, luand...... Citeste »
ADRIAN, AVOCATUL LUI HAYSSAM,
de Gheorghe Tanasescu
Manca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia! ADRIAN, AVOCATUL LUI HAYSSAM, (pesedistul sirian) Cu ce-ai gresit, romane, de ti-ai atras un asa de crud blestem? Ce popoare ai subjugat? Ce tinuturi ai rapit? Ce scandaluri ai iscat, de-ai fost blestemat ca, dupa doua razboaie mondiale, in care ai fost tarat, sa induri, 45 de ani, teroarea comunista, iar cand mai marii lumii au dat voie la libertate si in aceasta parte a globului, comunistii te-au lasat liber sa rabzi de foame, sa stai in frig, sa ce...... Citeste »
Cultura »
CATEVA PROBLEME IN LEGATURA CU <ADEVARUL>
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa (Continuare din editia precedenta) Desi intrebarea lui Pilat vadeste o anume atitudine filozofica, nu suntem indreptatiti sa presupunem ca procuratorul roman isi dadea seama de toate implicatiile acestei intrebari fundamentale si cu atat mai putin ca punand-o va dobandi un nume in istoria gandirii umane, ca urmare a scepticismului aratat in acea imprejurare. Desigur Pilat era un om instruit si familiar cu principalele idei ale filozofiei sceptice si stoice, curente larg...... Citeste »
Istorie »
Batranul Bucuresti
de Gh. Bassarabescu
Putina lume cunoaste faptul ca Bucurestiul, ca asezare umana, are venerabila varsta de 18.000 de ani. Este astfel una dintre cele mai vechi localitati din Europa, chiar si decat Athena. Pe teritoriul orasului exista peste 60 de situri arheologice, indeosebi situate de-a lungul raurilor Dambovita si Colentina, care-l strabat. Multe din acestea, daca nu majoritatea, atesta locuiri care au dat denumiri ale unor culturi istorice din paleolitic (18.000 de ani), mezolitic (7000 de ani) si neolitic, pr...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Studiul atent al Parintilor Bisericesti va conduce pe cercetatorul patristicii la descoperirea dragostei profunde pentru Cuvantul Scripturii a acestor carturari, care au contracarat cu vehementa si cu candoare in acelasi timp ereziile si pe autorii lor. In scrisoarea Depositio Arii, si care este Enciclica Episcopului Alexandru al Alexandriei, or formularea expresa a Sfantului Atanasie cel Mare, care era diaconul si secretarul episcopului Alexandru, se poate ved...... Citeste »
Din Comunitate »
Nunta româneasca la Phoenix
de Emil G. Onet
Prietenii si cunoscutii bucatarului-sef al restaurantului „Transilvania din Phoenix, Dl. Stan Popescu au tinut sa participe la casatoria acestuia cu Tassia Crystal Solomon si ea romanca din Bucuresti si nu au avut nici un motiv sa regrete, pentru ca totul a fost pe masura asteptarilor. Cununia religioasa a fost oficiata la biserica ortodoxa din localitate, conform traditiei romanesti, intr-o insorita sambata arizoniana. Oaspetii au adus mirilor multe flori si le-au urat „Casa de piatra , intr-o ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Medicul veterinar ii zice unui client: - Uitati, aici aveti medicamentul! - Si cum se administreaza? intreaba gospodarul. - De doua ori pe zi, cate o lingurita. - Pai, asta va fi cam greu! Stiti, la noi, vaca bea din galeata, n-are tacamuri! * Discutie intre copii: - De ce cainii isi scot mereu limba din gura? - Ca sa-si echilibreze coada… * Un vanator se lauda catre un prieten: - Cainele meu este cel mai inteligent din lume. - Vad, ii raspunde amicul. De cate ori ridici pusca, se ascunde imedia...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page