Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 703 - 04 Iunie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Cea mai profunda filozofie a vietii este exprimata simplu si convingator in versurile urmatoare apartinand lui George Cosbuc: O lupta-i viata; deci te lupta; Cu dragoste de ea, cu dor; (…) Oricare-ar fi sfarsitul luptei; Sa stai luptand, caci esti dator.; Traiesc acei ce vreau sa lupte,; Iar cei fricosi se plang si mor . Prin lupta neincetata, viata merge impreuna cu libertatea pe drumul catre fericire, care se deschide pentru fiecare om in parte. Iar fericirea este o stare de spirit la care se ......Citeste »
Politica »
Scenariile Revolutiei din ´89
de Viorel Roman
Mii de revolutionari cu acte in regula cred ca ei sunt autorii Revolutiei din ´89. Acesta e primul scenariu al revoltei, care a rasturnat vechiul regim, comunismul. Victoria pe toata linia a filosovieticilor Ion Iliescu, Petre Roman, Militaru, Brucan, Barladeanu, Brates etc. a acreditat un al doilea scenariu: mana lunga a Moscovei, a KGB-ului i-au lichidat pe Nicolae si Elena Ceausescu. Un al treilea scenariu a fost prezentat in Germania la TV 3sat, duminica 23 ianuarie 2005 la ora 21,15 si a du...... Citeste »
O noua Ialta
de Gh. Bassarabescu
Foarte recent, presedintele american George W. Bush a apreciat ca acordurile de la Ialta din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au constituit o mare greseala. Declaratiile sefului statului celui mai puternic si mai influent din lume se bucura de o reala apreciere in lumea politica romaneasca, ele constituind inca o dovada a atentiei obiective cu care priveste USA problema libertatii si a democratizarii in zona europeana care, candva, i-a fost oferita lui Stalin de catre Roosevelt si Church...... Citeste »
Pretul vanitatii
de Gh. Bratescu
Poate nimeni nu ar fi auzit de Jacques de la Palice, capitan in oastea regelui Frantei, Francisc I (1515-1547), daca vitejia lui nu ar fi inspirat un cantec popular, ilar prin naivitate: La Palice, strapuns de flinte, ; Cazu, murind, pe cand lupta; Si un sfert de ora inainte ; El inca-n viata mai era . Despre aceasta istorioara tragi-comica prin continutul sau, pe care odinioara elev fiind, am memorat-o pentru a lua o nota buna la monsieur Popesco, care ne invata limba lui Moliere, mi-am amintit...... Citeste »
Cultura »
CATEVA PROBLEME IN LEGATURA CU <ADEVARUL>
de Vasile Bechis
Vasile Bechis, Costa Mesa Cred ca nu exista un singur om care in decursul vietii sale sa nu-si fi pus intrebari in legatura cu adevarul sau care sa nu fi avut dificultati in a distinge intre <adevarat> si <fals>, intre <adevar> si <neadevar> sau minciuna. Adevarul a fost cautat pretutindeni si in toate culturile care au existat pe acest pamant si astfel nu este deloc surprinzator ca, inca din vechime, si-au pus si problema generala a naturii acestui concept: Ce este adeva...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) 3.3.2 Sfantul Duh si arianismul A doua erezie majora antitrinitara care a dus in mare masura si la convocarea primului Sinod Ecumenic de la Nicea, a fost arianismul, mai precis, subordinationismul cu cele doua ramuri majore ale sale - adoptianismul si arianismul propriu-zis. Punctul de plecare in teologia subordinationista este un monoteism solid, nediferentiat si dus apoi pana in spatiul teoretic al explicarii modalitatii in care trei sunt un singur Dumnezeu. ...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
DIVIZIA A - ETAPA A 29-A Rezultate si marcatori DINAMO - UNIV. CRAIOVA 5-0 (1-0) Au marcat: St. Grigorie 39, 48, Zicu 74, 79, Cl. Niculescu 88. APULUM ALBA IULIA - FC ARGES 1-3 (0-0) Au marcat: Maghici 52 i M. Sava 59p, C. Tanasa 60, 78 RAPID BUCURESTI - FC FARUL 3-1 (1-1) Au marcat: D. Niculae 41, Ilyes 65, Buga 80 i Gurita 26 GLORIA BISTRITA - SPORTUL STUD. 0-5 (0-0) Au marcat: Gh. Bucur 51, 68, 74, Mazilu 70, 90 POLI TIMISOARA - POLI UNIREA IASI 2-0 (1-0) Au marcat: Caramarin 44, Ov. Petre 60...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La scoala: Profesorul intreaba pe elevul Popescu: - Spune ce stii despre o gaina? - Poate atinge inaltimi ceresti. - Ei, asta-i buna! Cand? - Atunci cand se afla in ghearele uliului… * Vazand masina familiei tamponata, un barbat se adreseaza sotiei: - Draga mea, cand ai lovit masina unde ti-a fost capul? - Mai si intrebi! In parbriz! * Intr-o inchisoare, doi detinuti discuta: - Ce te-a adus aici? Patima bauturii? - Nicidecum! Stiam ca aici nu au bar… * Discutie pe o banca in parc: - Aveti copii?...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page