Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 702 - 28 Mai, 2005 - Anul XV
de Clipa
Dupa 15 ani de la caderea comunismului, politicienii romani au reusit sa se remarce in Europa, dar nu prin actiuni in folosul tarii care sa duca la progrese pe plan social-economic, ci prin acumulari de averi uriase in interes personal. De curand s-au publicat pe Internet averile oamenilor politici din Romania si lumea a vazut cu uimire si cu indignare ca sunt cei mai bogati demnitari de pe batranul continent, dupa afirmatiile din presa, intrecuti la acest capitol numai de multimiliardarul premi......Citeste »
Editoriale »
Scrisoare adresata Presedintelui Statelor Unite de catre Comitetul Ad-Hoc Romano-American pentru Basarabia,
Referitor la Statele Unite, Romania si Republica Moldova Washington, 10 May 2005 Domnule Presedinte, In numele celor aproape doua milioane de americani de origine romana va felicitam pentru curajul si demnitatea cu care ati denuntat Pactul Molotov-Ribbentrop, in cursul recentei dvs. calatorii in Europa. Va felicitam totodata pentru declaratia in care ati afirmat ca Acordurile de la Yalta au reprezentat o mare nedreptate pentru tarile Est- Europene. Ati afirmat textual: Intemnitarea milioanelor d...... Citeste »
The Romanian - American Committee for Bessarabia
cio “Holy Cross” Romanian Orthodox Church 5150 Leesburg Pike, Alexandria, VA 22302-1030. E-mail: Bessarabia44@yahoo.com 10 May 2005 TO: Honorable George W. Bush, President of the United States The White House, 1600 Pennsylvania Ave., NW, Washington, DC, 20500 RE: The United States, Romania, and the Republic of Moldova. Dear Mr. President, On behalf of the two million Americans of Romanian origin we wish to congratulate you for your courage and dignity for having condemned the 1939 Molotov-Ribben...... Citeste »
Politica »
Istorii cu pirati
de Gh. Bassarabescu
Pe vremea lui Homer, pirateria era socotita o ocupatie onorabila. Colonii grecesti insiruite de-a lungul coastei Mediteranei si chiar a Marii Negre au fost initial cuiburi de pirati. In secolul al VI-lea a.Chr, titanul Polycrates din Samos era supranumit chiar regele piratilor. Dar istoria pirateriei este mult mai veche, tarmurile Chinei fiind bantuite de pirati cu mult inainte de aparitia acestor talhari ai marilor in Europa. Unele triburi erau specializate in asemenea operatii, traditia lor cr...... Citeste »
Istorie »
Mansarda lui Cioran
de Gh. Bratescu
Despre marele ganditor roman Emil Cioran s-a acreditat ideea ca era un taciturn, un pesimist ursuz, solitar, ateu, care isi renegase originea sa romana. Nimic mai fals si mai tendentios fluturat in anii dictaturii comuniste de catre raspandacii securisti. Realitatea o regasesti in volumul Sandei Stolojan intitulat Nori peste balcoane - jurnal din exilul parizian , aparut in Editura Humanitas. Este o carte de amintiri, de notatii concise in care se regasesc o multime de intelectuali romani pe car...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
PERSPECTIVA TEOLOGICA ASUPRA PNEUMATOLOGIEI PRE-NICEENE Continuare din editia precedenta Este greu de crezut ca citand izvoare istorice ca cele patrologice in afara contextului lor teologic, cineva poate sa mai pretinda o constiinta curata in invatarea neprihanirii si mantuirii lui Dumnezeu. Unul din pasajele biblice pe care modalistii le interpreteaza intr-o exegeza personala pentru a indeparta orice urma de trinitarianism si deci orice doctrina pneumatologica este cel din Zaharia 12:10. Cuvant...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVANGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINECILOR, DUMINICA A 2-A DUPA PASTI - A TOMII - VESTIREA EVANGHELIEI SI PERSECUTIA
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas Evanghelia Ioan 20,19-31 Din Apostol (Fapte 5,12-20) Si au pus mainile pe Apostoli si i-au bagat in temnita“ (Fapte 5,18) Iar Petru si Apostolii, raspunzand au zis: Trebuie sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de oameni.” (Fapte 5,29) Unul din mesajele pe care le pune in fata, Apostolul din Duminica Tomii, este cu prioritate vestirea lui Dumnezeu si ascultarea mai mult de El, decat de oameni. Pe cand Apostolii Domnului vesteau pe Dumnezeu, plini de Duhul Sfant (cf. Fap...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
DIVIZIA A - ETAPA A 28-A Rezultate si marcatori * Sambata: FC ARGES PITESTI - RAPID BUCURESTI 0-0 FC FARUL CONSTANTA - GLORIA BISTRITA 1-0 (0-0) A marcat: Usurelu 81. SPORTUL STUDENTESC - POLI TIMISOARA 0-0 POLI UNIREA IASI - FC BRASOV 2-1 (1-1) Au marcat: R. Miclea 42, Onut 90+2, R. Surdu 22. STEAUA BUCURESTI - FCM BACAU 2-0 (2-0) A marcat: B. Nicolita 17, 36. * Duminica: CFR CLUJ - FC NATIONAL BUCURESTI 0-1 (0-1) A mracat: Bazzi 21. CLASAMENT 1 Steaua 28 17 6 5 44-17 57(+15) 2 Dinamo 28 18 2 8...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Napoleon avea o formula favorita pentru a-si exprima dispretul pentru cineva: - E penultimul dintre oameni! Intrebat de ce penultimul, imparatul a raspuns: - Ca sa nu descurajez pe nimeni. * In timp ce Napoleon se retragea din Rusia, fiul sau, care avea un an, incepea sa mearga. Unul dintre curteni a facut urmatoare remarca: - Tatal si fiul invata in acelasi timp sa alerge! * Churchill care in tinerete era impotriva miscarii feministe a fost oprit pe strada de o doamna: - Asculta, domnule, daca ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page