Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 701 - 21 Mai, 2005 - Anul XV
de Iulia Ostroveanu
Capitala este orasul emblematic al unei tari prin care se arata lumii intregi in ce masura un popor isi demonstreaza contributia sa imperiala sau modesta in afirmarea valorilor materiale si spirituale faurite de-a lungul timpului in spatiul sau geografic. Capitala Romaniei este municipiul Bucuresti situat in sudul tarii, in Campia Baraganului, pe apele Dambovitei si Colentinei, avand aproximativ 2 milioane de locuitori, distribuiti in 6 sectoare administrative urbane. Numele orasului – cel mai m......Citeste »
Politica »
Ambasada Romaniei la Washington D. C.
1607 23rd Street, NW Washington, D.C. 20008 Tel. (202) 232-3694; Fax (202) 232-4748 Web site: www.roembus.org; E-mail: office@roembus.org Vizita la Washington si New York a Ministrului Economiei si Comertului Ioan Codrut Seres Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, se va afla la Washington si New York in perioada 16 – 19 mai 2005, cu ocazia vizitei pe care o intreprinde in SUA alaturi de o delegatie de reprezentanti guvernamentali si oameni de afaceri din domeniile energiei, miner...... Citeste »
COMUNICAT DE PRESA cu ocazia comemorarii a 60 de ani de la terminarea celui de al doilea Razboi Mondial
Romanii din afara hotarelor, membri ai diferitelor asociatii sau comunitati semnatare, sustin si incurajaza apelul publicat in presa in 30 aprilie 2005, de Sorin Iliesiu, referitor la Proclamatia pentru Romania, continuatoare a Proclamatiei de la Timisoara. Acest apel continua si se inscrie in seria actiunilor pe care alte multe asociatii si grupuri din tara si din exil le-au initiat si sustinut in ultimii 15 ani. In acest moment istoric, al comemorarii celor 60 de ani de la terminarea celui de ...... Citeste »
Inorogul lui Basescu
de Gh. Bratescu
Gh. Bratescu Sa ai sansa de-a avea in gradina palatului un inorog pe care marile curti europene tanjesc sa-l aiba macar o data in preajma si tu sa preferi compania unei baltate romanesti cu oja pe copite si ugerul la vedere, asta chiar ca intrece orice inchipuire. Cam acestea sunt consideratiile poetului Mircea Dinescu referitoare la demisia lui Andrei Plesu din functia de consilier al presedintelui Traian Basescu, inserate intr-un cotidian bucurestean. Mircea Dinescu, se stie, a fost membru in ...... Citeste »
De la Cititori »
FESTIVITATILE DE PASTI LA BISERICA "SFANTA TREIME" DIN LOS ANGELES
Distinsa familie Vera si Dwight Luchian-Patton, Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat! Imi revine datoria ca, in numele parohiei Sfanta Treime sa va multumesc din suflet pentru onoarea ce ne-ati facut-o de a participa, alaturi de enoriasii parohiei noastre, la festivitatile de Paste (Slujba religioasa si banchetul Pascal) - Duminica Invierii Domnului 1 Mai 2005. Multumim de asemenea pentru cuvintele de apreciere ce le-ati adresat organizatorilor acestor festivitati, cat si doamnelor care, la bucat...... Citeste »
Hrana pentru cuget
Prof. Gino Dobrescu - Dascalul Din Carpati Sacramento, California Sa presupunem ca intr-o seara, fiind ratacit printr-o padure, ajungi la o casa parasita la o ora tarzie de noapte. Inauntru gasesti o lampa cu petrol, o soba cu gaz, si o soba plina cu lemne. La indemana ai doar un singur chibrit. Ce aprinzi prima data? Raspunsul in numarul viitor Raspuns la problema din numarul 700: 98 secunde. Ultima taietura separa 2 lungimi; deci, prin urmare, doar 49 de taieturi sunt necesare pentru a obtine ...... Citeste »
Religie »
PERSOANA SI LUCRAREA DUHULUI SFANT IN PATRISTICA PRENICEEANA
de Laza Gog
Dr. Lazar Gog, Episcop Biserica Emanuel , Anaheim, CA CAPITOLUL III PERSPECTIVA TEOLOGICA ASUPRA PNEUMATOLOGIEI PRE-NICEENE (Continuare din numarul precedent) 3.3. Sfantul Duh si ereziile antitrinitariene Inceputurile crestinismului au fost tumultoase. Intai, Domnul nostru Iisus Hristos a fost rastignit. Apoi, apostolii Domnului au fost izgoniti din Ierusalim prin prigoana dezlantuita impotriva lor (Fapte 4:29 ; 8:1). Receptia lor in Asia Mica si Europa nu a fost totdeauna cea mai buna, caci ant...... Citeste »
Sport »
DIVIZIA A - ETAPA A 26-A
Rezultate si marcatori Vineri APULUM ALBA IULIA - OTELUL GALATI 0-4 (0-2) Au marcat: V. Iacob 11, 21, 53, D. Oprea 72 UNIV. CRAIOVA - GLORIA BISTRITA 1-1 (0-0) Au marcat: Plesan 81 i Coroian 67 Sambata FC ARGES - POLI TIMISOARA 0-0 SPORTUL STUDENTESC - FCM BACAU 1-0 (1-0) A marcat: Gh. Bucur 36p POLI UNIREA IASI - FC NATIONAL 1-2 (1-1) Au marcat: Gavatorta 13 / Sg. Radu 39p, O. Chihaia 90+2 STEAUA BUCURESTI - CFR CLUJ 1-0 (1-0) A matcat: Radoi 12p Duminica FARUL CONSTANTA - FC BRASOV 3-2 (1-1) A...... Citeste »
Din Comunitate »
Bucuria Invierii, Ziua Mamei, Omagiu Monarhiei
de Ion Anton
Dupa Calatoria prin cele sapte saptamani ale Postului Mare, fiecare se prezinta cu vrere sau fara vrere in fata lui Dumnezeu, oglindindu-se prin masura faptelor sale. Despovarati de povara pacatelor noastre prin Taina Sfintei Spovedanii, curatati prin Sfanta Euharistie venim cu bucurie la Inviere pentru a-L intalni pe Cel care ne-a mantuit, rasarind din mormant dandu-ne noua viata si lumina, cu moarte pre moarte calcand, umpland cerul si pamantul de lumina. Aceasta bucurie s-a manifestat prin mi...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page