Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 700 - 14 Mai, 2005 - Anul XV
de Clipa
Izbutind sa ajungem la numarul 700 se poate spune ca e mult pentru om, dar mult prea putin pentru omenire. Pentru cei care trudesc la elaborarea revistei Clipa inseamna in primul rand Quod erat faciendum (Ceea ce trebuia facut), intrucat activitatea jurnalistica este pusa in slujba societatii. Presa are si rolul de mediator intre marele public si institutiile statului, dezvaluind modul cum acestea isi desfasoara atributiile, oamenii devenind mai bine informati, mai instruiti si sub aspect intele......Citeste »
Politica »
Nani Puisor!
de Gh. Bratescu
In dealurile de creta de la Basarabi-Murfatlar, langa Constanta, arheologii au descoperit la mijlocul secolului trecut, un sistem de galerii sapate cu migala. Pe peretii unor incaperi rudimentare, acestia au avut surpriza sa gaseasca scrijelate desene simbolice ale crestinismului timpuriu, predominand imaginea schematica a pestelui. Opaite, diverse vase din lut ars au putut fi datate cu carbon radioactiv, acestea indicand o vechime apreciabila, de maxim secolul al treilea. Cercetarile continuand...... Citeste »
Praful de pe toba
de Gh. Bassarabescu
S-a calculat ca vor trebui minimum 15 ani pentru ca expertii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii - CNSAS sa poata prelucra cei 12 kilometri liniari de dosare pe care SRI a inceput sa le predea. Dosarele, cele mai recente avand totusi o vechime de peste 15 ani, sunt intr-o stare precara, pline de mucegai, praf si microbi specifici hartiei vechi, prost depozitata. Problema este cu totul alarmanta, deoarece continutul dosarelor trebuind preluat fila cu fila, din considerentu...... Citeste »
Istorie »
Emigranti inteligenti - „high-tech brain power”
de Viorel Roman
SUA, singura mare putere de astazi, e prin excelenta tara emigrantilor si a profitat din plin mai ales de cele doua razboaie mondiale, care au subminat superioritatea Europei prin uciderea a zeci de milioane de tineri si bombardarea oraselor. Dupa capitularea neconditionata a Germaniei, americanii si rusii au luat ca prada de razboi mii de inventii si cercetatorii, von Braun parintele rachetelor etc, apoi intelectualii si intreprinzatorii europeni au emigrat in „tara tuturor posibilitatilor” und...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL III PERSPECTIVA TEOLOGICA ASUPRA PNEUMATOLOGIEI PRE-NICEENE Continuare din editia precedenta Sfantul Duh nu este numai o Persoana divina, cu atribute divine ci face si lucrarile lui Dumnezeu. Teologia Nou Testamentara nu este saraca nici in acest aspect al dumnezeirii Lui. Astfel El este Autorul regenerarii noastre (Ioan 3:5), partasia Lui ne ridica si ne da viata (2 Cor. 13:14). El glorifica pe Hristos (Ioan 16:14) si ne sigileaza pentru mostenirea eternitatii (Efes. 1:13). El ne conf...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Etapa a XXV-a a Diviziei A Rezultate si marcatori Sambata FC NATIONAL - SPORTUL 2-1 (1-1) Au marcat: Chiacu 22, Sg. Radu 83 ; Gh. Bucur 45 GLORIA BISTRITA - DINAMO 0-1 (0-0) A marcat: Grigorie 78 FCM BACAU - FARUL 1-0 (1-0) A marcat: Cursaru 29 CFR CLUJ - POLI IASI 1-1 (0-1) Au marcat: Anca 23 ; Pacurar 76 POLI TIMISOARA - Univ. CRAIOVA 2-0 (1-0) A marcat: G. Coman 39, Paleacu 77. Duminica FC BRASOV - FC ARGES 0-1 (0-0) A marcat: Tanasa 87 OTELUL - STEAUA 1-0 (1-0) A marcat: Badescu 28 RAPID - A...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Pe vremea comunismului, un barbat a intrat intr-un magazin alimentar si a intrebat: - Nu va suparati, aveti carne? - Nu, aici nu avem peste! Dincolo nu avem carne… * Doi amici discuta: - Stii ce este un barbat diplomat? - Un barbat diplomat este acela care isi aminteste de ziua de nastere a unei femei, dar ii uita varsta. * Ivatatoarea se adreseaza elevilor: - Copii, doamna care tocmai a venit la noi este de la Statistici sociale si vrea sa cerceteze nivelul de trai. Adica vrea sa stie ce va lip...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page