Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 699 - 07 Mai, 2005 - Anul XV
de Clipa
Aproape in fiecare an, primavara, anotimpul reinnoirii naturii si a sufletului, care in mod firesc ar trebui sa aduca bucurie in viata si angajarea oamenilor la munca, in mod paradoxal vine cu inundatii devastatoare pe frumoasele plaiuri romanesti. O forta nevazuta, nestiuta si nedorita ataca intr-un mod aproape calculat o regiune geografica sau mai multe. Anul acesta furia apelor a lovit vestul tarii, partea cea mai buna si mai dichisita a pamantului stramosesc. Mass-media a prezentat zilele tr......Citeste »
Politica »
Ce mai face Dracula
de Gh. Bratescu
Cea mai fioroasa asasina din istoria omenirii a trait in secolul al 16-lea. Ea este contesa unguroaica Bathory Erszebet (Elisabeta), avand la activul ei sinistru peste 600 de victime. Ramasa vaduva de tanara, contesa se retrasese intr-un castel masiv de piatra din Carpatii Padurosi, azi Slovacia, de unde nu iesea decat extrem de rar. Curand s-au auzit in randul localnicilor zvonuri negre. Se spunea ca vaduva neagra, cum o poreclisera taranii datorita imbracamintei sale cernite, capatase o pasiun...... Citeste »
Istorii dunarene
de Gh. Bassarabescu
Insula Ada-Kaleh formata de Dunare in aval de Orsova a disparut de pe harta, inghitita de apele fluviului. Istoria acestui minuscul petic de pamant a fost dramatica, de altfel ca si soarta locuitorilor sai. Cucerita de otomani, care au transformat-o intr-o puternica fortareata, ea a fost de-a lungul secolelor un punct strategic de prim rang al Istanbulului, care statea ca un spin in coasta sarbilor si romanilor, dar si supraveghetor al navigatiei corabiilor vieneze, budapestane si boemiene. Dupa...... Citeste »
Istorie »
Benedict XVI - nomen est omen
de Viorel Roman
Majoritatea germanilor s-au rupt de Roma prin Martin Luther, care a subminat Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana si Adolf Hitler, care a tarat Europa intr-un razboi mondial si a adus hoardele comuniste slave in inima Europei. La 20 aprilie 1945 el isi serba ziua de nastere in pragul sinuciderii sale si a germanilor. A urmat capitularea si primejdia lichidarii neamului, cum planuiau Josef Stalin si Henry Morgenthau, consilier al Presedintelui SUA. Dupa cinci secole, la 19 aprilie 2005 este a...... Citeste »
Religie »
Persoana si Lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL III PERSPECTIVA TEOLOGICA ASUPRA PNEUMATOLOGIEI PRE-NICEENE Continuare din editia precedenta Sfantul Duh vorbeste oferind sfaturi legale (Marcu 13:11 si Fapte 5:32 ; de asemenea Fapte 8:29 ; 10:19-20; 13:2 ; 21:11; Gal. 4:6. Ceea ce Iisus prevestea in Evanghelii, Duhul Sfant aplica in Fapte.) Ca si in Vechiul Testament unde Yahweh/Tatal Se intristeaza (Gen. 6:6) si unde Yahweh/Duhul a fost intristat (Isaia 63:10) si in Noul Testament Duhul Sfant poate fi intristat (Efes. 4:30), poate f...... Citeste »
DRUMUL DE LA GLORIE LA GRAJD SI DE LA GRAJD LA GLORIE
de Luigi Mitoi
Pastor Luigi Mitoi, Biserica Betania Chicago Sarbatorile fac parte din viata si cultura noastra, ele ne dau bucurie, identitate si motivatie. Fiecare popor are sarbatorile lui, ele fiind repere ale trecutului pentru generatia prezenta, in perspectiva viitorului. O sarbatoare, in general, ne aduce aminte de trecut, prezent si viitor - prin faptul ca da viata trecutului, frumusete prezentului si motivatie viitorului. Da viata trecutului, prin faptul ca la orice sarbatoare ne aducem aminte si anive...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
*DIVIZIA A - ETAPA A 23-A Rezultate si marcatori FCM BACAU - UNIV. CRAIOVA 1-1 (1-0) Au marcat: Cursaru 2 / Daouda 89 GLORIA BISTRITA - RAPID 0-2 (0-0) Au marcat: N. Grigore 69, Gane 73 FC BRASOV - DINAMO 1-1 (1-0) Au marcat: L. Balint 24 / Zicu 88 CFR CLUJ - FC FARUL CONSTANTA 0-0 STEAUA - SPORTUL STUDENTESC 1-0 (1-0) A marcat: N. Dica 30 “POLI” UNIREA IASI - OTELUL GALATI 1-0 (0-0) A marcat: I. Parvu 60 FC NATIONAL - FC ARGES PITESTI 2-1 (0-0) Au marcat: Sg. Radu 68, I. Savu 85 / Bilasco 63 “P...... Citeste »
Din Comunitate »
FESTIVITATILE DE PASTI LA BISERICA "SFANTA TREIME" DIN LOS ANGELES
de Constantin Alecse
Distinsa familie Vera si Dwight Luchian-Patton, Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat! Imi revine datoria ca, in numele parohiei Sfanta Treime sa va multumesc din suflet pentru onoarea ce ne-ati facut-o de a participa, alaturi de enoriasii parohiei noastre, la festivitatile de Paste (Slujba religioasa si banchetul Pascal) - Duminica Invierii Domnului 1 Mai 2005. Multumim de asemenea pentru cuvintele de apreciere ce le-ati adresat organizatorilor acestor festivitati, cat si doamnelor care, la bucat...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
I: Se poate pune baza pe tov. Iliescu? R: Se poate dar v-am recomanda acid. * I. De ce n-are Mexicul nici un campion olimpic ? R. Pentru ca orice mexican care e in stare cat de cat sa sara, sa alerge sau sa inoate e deja in SUA. Primite de la Tudor Marici * Doi fachiri stau lungiti pe scandura lor din cuie si discuta: - Maine dimineata, spune unul, trebuie sa ma duc la dentist. - Aaa, nu te gandesti decat la placerea ta! riposteaza celalalt. * Un pacient la oftalmolog: - Domnule doctor, as dori ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page