Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 698 - 30 Aprilie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Popoarele cele mai fericite sunt acelea care au putut sa retina mult pe batranii lor , se spune intr-o cugetare a lui Nicolae Iorga, evidentiindu-se importanta populatiei varstnice in alcatuirea si trainicia unei natiuni. Oriunde s-ar afla ei, batranii trebuie sa se bucure de grija si de respectul urmasilor, deoarece prin infaptuirile lor asigura gradul de bunastare si de confort al unei comunitati. In acest sens, japonezii se claseaza pe primul loc, intrucat statisticile arata ca la ei traiesc ......Citeste »
Politica »
Apa vietii
de Gh. Bassarabescu
Profesorul Panzaru a fost exclus din viata stiintifica, prin anii 80 ai secolului trecut de catre Elena Ceausescu pentru simplul motiv ca ii pusese sub semnul intrebarii competenta si titlurile pompoase, precum academician, doctor, inginer in chimie. Profesorul, el insusi un eminent chimist si fizician, experimenta in laboratorul sau o metoda de obtinere a deuteriului, un iozotop al hidrogenului. Aflat in mici cantitati in apa, deuteriul este cunoscut si ca apa grea . Nucleul de deuteriu, deuter...... Citeste »
Istorie »
Benedict XVI
de Viorel Roman
Noul Papa va continua cursul Conciliului Vatican II, 1962-1965. Cariera cardinalului german Joseph Ratzinger incepe ca preot 1951; doi ani mai tarziu doctoratul; 1957, la 30 de ani, habilitarea, dupa care e prof. de dogmatica la Bonn, Münster, Tübingen, Regensburg; consilier al cardinalului Frings la Vatican II; 1977 arhiepiscop si cardinal in München; 1981 urmas al „marelui inchizitor ; 1986-92 presedinte al comisiei Constitutiei Apostolice „Fidei Depositum”. Benedict XVI e un mare teolog si fi...... Citeste »
Sarbatori ostracizate
de Gh. Bratescu
O sarbatoare laica a lunii mai a fost celebrata de romani pana la interzicerea ei de catre comunisti. De sute de ani exista traditia armindenului, acea sarbatoare fara iz religios, care cade la 1 mai, venita din adancurile istoriei poporului roman. Fiecare moment al sarbatorii isi are filoane arhaice pastrate in spatiul carpato-dunarean, in parte pierdute ca inteles sau canonizate de biserica. Tipologic, sarbatoarea folclorica isi gaseste un echivalent in obiceiul copacului de mai existent candv...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Simbolul constantinopolitan vorbeste fara echivoc, despre consensul credintei crestine care marturiseste credinta ca Dumnezeul nostru este in Trei Persoane (hypostaseis), dar intr-o singura substanta sau esenta (ousia) sau Fiinta. Dumnezeu este Unul - monoteism, in virtutea esentei comune si Trei, in virtutea distinctiei si independentei Persoanelor din divinitate. Crezul constantinopolitan a fost intarit si prin scrisoarea Imparatului Bizantin Teodosie cel Mar...... Citeste »
DUMNEZEU NE VORBESTE IN EVANGHELIILE SI APOSTOLELE DUMINECILOR DE PESTE AN, INVIERII LUI HRISTOS - LUMINA LUMII!
de Aurel Sas
… PASTELE NOSTRU HRISTOS … (ICOR. 5,7) De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas La Slujba Invierii Domnului: Evanghelia (Matei 28,1-20) La Sfanta Liturghie Evanghlia (Ioan 1,1-17); Apostol (Fapte 1,1-8) … A Inviat! Nu este aici. Iata locul unde a fost pus (Marcu 16,6) Intru El era viata si viata era lumina oamenilor (Ioan 1,4) Evenimentul Invierii lui Iisus Hristos, Lumina lumii (Ioan 8,12), cu valoarea faptului unic in istoria omenirii, asa a fost prezentat de inger femeilor mironosite, care plecase...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
DIVIZIA A - ETAPA A 21-A * Rezultate si marcatori * Vineri FC BRASOV - RAPID BUCURESTI 0-1 (0-0) A marcat: Ilyes 81 FCM BACAU - APULUM ALBA IULIA 0-0 * Sambata SPORTUL STUD. - OTELUL GALATI 3-2 (3-0) Au marcat: Gh. Bucur 3, 19 33p i V. Iacob 57, Aldea 89 CFR CLUJ - UNIV. CRAIOVA 1-1 (1-1) Au marcat: D. Toma 9 i Cl. Dragan 29 STEAUA BUCURESTI - FC ARGES 2-0 (0-0) A marcat: N. Dica 50, 71 * Duminica “POLI” UNIREA IASI - FC FARUL 2-2 (1-2) Au marcat: R. Miclea 32, 84 i Usurelu 12, Todoran 21 “POLI”...... Citeste »
Din Comunitate »
DE PASTI
de Ion Anton
Pentru crestinii in sufletele carora nu s-au ofilit credinta, traditiile, obiceiurile, Sfintele Pasti este o sarbatoare de referinta. Zilele Pastilor pun in fata credinciosilor o multitudine de obligatii, trairi, actiuni. Desigur ca toate acestea nu sunt controlate de legi juridice pamantene. Toate sunt podoabe ale sufletului si trupului nostru cu care ne imbracam fiecare dupa credinta si puterea de vointa care ne stapaneste. Podoabele sufletului sunt multe si Biserica prin vocea slujitorilor sa...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Doi calatori se intalnesc in miez de noapte, la usa unui hotel. - Nu stii, intreaba unul, aici se doarme bine? - Foarte bine, raspunde celalalt. De o ora bat in usa, dar nu-mi deschide nimeni... * Intrebari la Radio Erevan: Un ascultator tanar intreaba: - Astazi ma insor. Puteti sa-mi dati un sfat? - Deja este prea tarziu... * Un ascultator intreaba: - Cum se numeste femeia care stie intotdeauna unde ii este sotul? - Vaduva! * Un ascultator pasionat de istorie intreaba: - Dupa parerea dumneavoas...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page