Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 697 - 23 Aprilie, 2005 - Anul XV
de Clipa
La doua saptamani dupa ce trei jurnalisti romani – Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian – au fost rapiti in Irak si dupa o saptamana in care nu s-a mai stiut nimic despre soarta lor, autoritatile statului au facut primul anunt care a dat sperante tuturor. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a declarat presei, luni, 11 aprilie, ca jurnalistii romani sunt in viata si sunt sanatosi . In plus, doamna Saftoiu a spus ca elementele pe care le detin in m......Citeste »
Politica »
Bursa de la tragedie la extaz
de Gh. Bratescu
Exista parerea ca grecii sunt natia cu cel mai dezvoltat simt al comertului, al afacerilor in general, din Europa. Ma indoiesc asupra corectitudinii acestei opinii, gandind ca ar putea fi la fel de bine considerati englezii, nemtii, francezii, dar si italienii care, de ce sa nu recunoastem, au ajuns prin Marco Polo pana in China sa faca negot pe Drumul Matasii. Asa stand lucrurile, ma tem ca parerea despre despre existenta unei gene speciale a grecilor care-i predispune la afaceri este doar un m...... Citeste »
Fara perdea - Congresul falitilor si infractorilor
de Gheorghe Tanasescu
Ceea ce va fi peste cateva zile in sanul celui mai mare partid din Romania nu poate fi numit congres, el neavand nimic comun cu dezbaterile de anvergura ale unui asemenea for (strategie, ideologie, programe, dezvoltare etc), cum, dealtfel, nu a avut niciodata, acest partid, in cei 15 ani de existenta haotica si anarhica. Daca pana acum, la fiecare patru ani, cuvantul de ordine era schimbarea , de asta data, vazandu-se schimbati ei insisi de la malai, au schimbat si formula magica in reinnoire , ...... Citeste »
Doctori pe banda rulanta
de Gh. Bassarabescu
Dupa atatea recorduri negative inregistrate in mai toate domeniile in Europa, inclusiv cel al invatamantului, iata Romania a reusit sa atinga un nou nivel competitiv. Recente statistici arata ca, raportat la numarul de locuitori, Romania tinde sa devina campioana continentala in ce priveste abundenta de doctori in diverse stiinte, conferentiari si profesori universitari. Privit de la distanta un asemenea loc in clasamentul european pare mai mult decat onorabil, avand darul sa indice faptul ca po...... Citeste »
Istorie »
Biserica Nationala si Uniunea Europeana
de Viorel Roman
Moldo-valahii, protejati de Cortina de Fier si Armata Rosie, au confiscat 2000 de biserici greco-catolice si au fortat clerul orientat spre Roma, intelectualitatea provestica la duhul si sobornicia pravoslavnica. Apoi s-a format Partidul Despotului si Biserica unica a Preafericitului. „Lagarul ortodoxo-comunist se considera ultima expresie a civilizatiei si model pentru toata lumea, pana cand s-a autolichidat sub Gorbaciov. Nicolae si Elena Ceausescu fara Cortina de Fier sunt prinsi si ucisi. Sc...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Revenind asupra metodologiei de investigare teologica a scrierilor Parintilor Bisericesti pre-niceeni, si care este cea deductiva, voi sublinia pe scurt caracteristicile acesteia. Epistemologia acestei lucrari este deci, investigatia analitica. Aceasta pozitie isi are greutatea in convingerea ca pornind de la adevarul biblic despre existenta unui Dumnezeu Trinitar, ca adevar universal, Parintii pre-niceeni au putut sa vorbeasca despre Trei Persoane in dumnezeir...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
DIVIZIA A - ETAPA A 20-A Rezultate si marcatori Vineri FC ARGES - POLI UNIREA IASI 3-0 (2-0) Au marcat: Bilasco 17, C. Tanasa 26, 59 Sambata FC FARUL - SPORTUL STUDENTESC 1-1 (1-0) Au marcat: Gurita 17 i Mazilu 67 GLORIA BISTRITA - FC BRASOV 2-0 (0-0) Au marcat: Coroian 51, Negrean 78 OTELUL GALATI - POLI TIMISOARA 1-0 (1-0) A marcat: Izvoreanu 6 DINAMO BUCURESTI - CFR CLUJ 4-0 (2-0) A marcat: Cl. Niculescu 17, 42, 78p, 83 Duminica APULUM ALBA IULIA - FC NATIONAL 0-1 A marcat: I. Savu 85 RAPID B...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un cetatean nervos si grabit intra intr-o sectie de politie si cere sa fie prins imediat hotul ce-i patrunsese in timpul noptii, in casa. - O sa-l prindem, fiti fara grija. Dar de ce atata graba? Vi s-au furat lucruri de valoare? intreaba ofiterul de serviciu. - Aa, nu! Dar vreau sa stiu cum a facut de nu l-a simtit sotia mea, caci pe mine, si cand doarme adanc, ma simte chiar inainte de a deschide usa de la intrare. * Doi calatori se intalnesc in miez de noapte, la usa unui hotel. - Nu stii, in...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page