Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 695 - 09 Aprilie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Dintre nenumaratele rautati care se intampla in prezent, pe teritoriul Irakului, rapirile infaptuite de catre teroristii arabi in randul persoanelor civile neimplicate direct in primejdiosul conflict raman cele mai socante si greu de acceptat pentru intreaga omenire oripilata de cruzimea aratata pe Internet, la televizor sau in ziare. Cei mai expusi actelor de rapire sunt oamenii care lucreaza in Irak si ziaristii pasionati de zonele conflictuale, dar ghinionisti sau prea increzatori in izbanda ......Citeste »
Politica »
Catelus cu parul cret
de Gh. Bratescu
Si se jura ca nu fura, dar l-am prins cu rata ‘n gura , spune naiva poezioara Catelus cu parul cret , recitata de copiii, care abia invata sa vorbeasca. Domnul Viorel Hrebenciuc, unul dintre liderii PSD-ului, nu are parul cret de la natura. In schimb, cand il intreaba mass-media daca are vreo legatura, de pilda, cu panamalele de la RAFO, unde statul a fost jefuit de mii de miliarde de lei, bine- inteles se jura ca n-are. Iata-l acum aparand ca din neant tot pe domnul Hrebenciuc intr-o ciudata af...... Citeste »
Oul fierbinte
de Gh. Bassarabescu
O cercetare sociologica facuta recent de Institutul INSOMAR din Bucuresti arata ca mai mult de jumatate dintre romani nu considera oportuna organizarea de alegeri parlamentare anticipate, cum preconizeaza presedintele tarii, Traian Basescu. Asemenea sondaje de opinie sunt in ultimul timp privite cu multa rezerva, daca nu chiar ignorate de comentatorii politici si de public. La aceasta situatie s-a ajuns datorita abuzului facut mai cu seama anul trecut, cand o serie de institute mai mult sau mai ...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Chiar daca traducerea romaneasca nu include termenul Duhul din acest verset, Septuaginta il pastreaza. Este evident ca Duhul Sfant este o Persoana, capabila de reactii si decizii emotive. Dar Duhul Sfant este mai mult in teologia Vechiului Testament. Astfel Acesta inspira pe profetii din vechime, coborandu-se peste ei (1 Sam. 10:10; 19:20,23). Pasaje Vechi Testamentare cheie in aceasta privinta sunt dupa cum urmeaza: 2 Samuel 23:1 - Iata cele din urma cuvinte a...... Citeste »
POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... . Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie t...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Dupa ocuparea unui sat, capitanul observa un grup de soldati care trag intr-un porc. - Ia uite, locotenente, oamenii dumitale, au fost atacati si se apara vitejeste contra unui inamic net superior! * Doi parasutisti parasesc avionul: - Ei, zice unul dintre ei, vad ca parasuta mea nu vrea sa se deschida. - Ai noroc, ii zice camaradul, ca este numai o saritura de antrenament… * Dupa un mars de 40 de kilometri, un soldat ii zice camaradului sau: - Picioarele mele sunt atat de ostenite, incat iti ju...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page