Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 694 - 2 Aprilie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Recentul scandal izbucnit la Adevarul , unul dintre cele mai puternice ziare romanesti, a pus pe jar lumea presei, provocand deruta in opinia publica. Desi condeierii sai il numesc crucisatorul presei romanesti, analitic, serios si impartial intr-o mare de presa pestrita sau motorul vietii, drumul spre mai bine , alti numerosi analisti, carturari si cititori il percep ca pe un cotidian aservit, complicat, duplicitar si chiar primejdios pentru accesul Romaniei spre civilizatie si bunastare. Istor......Citeste »
Politica »
Va ramîne oare Basarabia un orfan al Europei?
de Vitalia Pavlicenco
Toti cei plecati dintre noi, care ne-au facut recuperabili la momentul potrivit, au ramas cu speranta ca romanii vor fi odata impreuna. Si evolutiile de dupa 1989, in Romania, si de dupa 1990-1991, in R. Moldova, au facut ca aceasta speranta sa fie mai vie, desi in context european. Orice avansare a Romaniei pe drumul european a fost salutata de intelectualii basarabeni, intelegindu-se ca o Romanie recunoscuta integral si acceptata de familia europeana este un obiect de mindrie si de speranta pe...... Citeste »
La vara in Romania
de Gh. Bassarabescu
Marea Mediterana are un climat special, poate cel mai bland de pe Glob, ceea ce se resimte si in vegetatie, aici crescand plante iubitoare de caldura, precum citricele, smochinii, maslinii, dar si palmierii. Geografii si naturalistii stiu insa ca nu toata zona mediteraneana este omogena in aceasta privinta. Peninsula Iberica este aproape in intregime supusa blandetii naturii, ca si Italia, de altfel, in timp ce Peninsula Balcanica ofera generozitatea marii numai pentru o parte din Grecia, Albani...... Citeste »
Istorie »
Dupa Ioan Paul II
de Viorel Roman
Vizita Papei la Bucuresti 1999 i-a repus pe romani pe harta Europei. Acest eveniment unic in istoria lor a avut loc la un deceniu de la prabusirea marxism-leninismului si a Cortinei de Fier. Schimbarea la fata a lumii a fost rezultatul „ofensivei rasaritene a Papei, a viziunii lui Mihail S. Gorbaciov, Ronald Reagen si nu in ultimul rand a lui Lech Walesa. Ea a dus la desfiintarea Lagarului ortodoxo-comunist si eliberarea popoarelor Europei rasaritene. Sec. XX s-a incheiat in euforia „sfarsitului...... Citeste »
Teratopolitica
de Gh. Gh. Bassarabescu
In dictionarul de neologisme al limbii romane sunt explicati mai multi termeni in compozitia carora exista un element savant, anume terato , cu semnificatia monstru , monstruozitate , malformatie . Sunt astfel: teratism, adica monstruozitate congenitala, teratologie, anume disciplina stiintifica aferenta. In toata aceasta insiruire de cuvinte care numeste monstruozitatea nu se afla termenul teratopolitica . De altfel nici nu exista, asa incat trebuie sa-l inventam. Substantivul necuprins in dict...... Citeste »
Religie »
POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... . Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie t...... Citeste »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) 2.7.2.5 Vicariatul Sfantului Duh In teologia lui Tertullian, Duhul sfant este Disciplinatorul Bisericii, ca reprezentant al Domnului Iisus Hristos pe pamant. El conduce Biserica in adevar, ferind-o de erezie. Aceasta lucrare vicariala garanteaza succesul credinciosului in lupta cu pacatul si cu firea omeneasca, in locul roadei firii, acesta (pacatosul convertit), primeste roada Duhului sau natura dumnezeiasca (Galateni 5:22-23 ; 2 Petru 1:4). In cuvintele perso...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Doi barbati cu masina. - Ma, tu esti nebun, de ce gonesti asa? Nu vezi ca avem peste 150 km la ora? - Si ce-i cu asta? - Daca una dintre roti se desprinde si ajungem in sant? - Nu-i nimic, avem alta de rezerva in portbagaj! * Un vames zice catre colegii lui: - Maine e ziua de nastere a sefului si va trebui sa-i cumparam un cadou. - Sa-i cumparam un BMV, zice unul. - E cam putin. - Ce ziceti de o vila la mare? - Nu, nici asta nu merge! - Atunci va trebui sa punem toti banii pe care-i vom primi as...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page