Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 693 - 26 Martie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Soarta romanilor intorsi din Spania in perioada 10-11 martie si haituiti de politisti prin Uniunea Europeana in zilele urmatoare demonstreaza cat de indepartati sunt locuitorii spatiului mioritic de lumea occidentala in care doresc atat de mult sa se integreze. Cateva zile la rand stirea s-a facut cap de afis in mass-media autohtona si internationala: un numar de 234 de cetateni romani aflati in sase autocare au fost opriti de politistii spanioli de frontiera sa intre in Spania, tinandu-i blocat......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (693)
de A. C. Ton
Din start, trebuie sa va clarific ca sunt adeptul filosofiei lui Antony Hope: A explica adevarul oamenilor care nu sunt structurati mental sa-l inteleaga, este similar cu a promova falsitatea . Desi sunt ferm convins ca nu veti intelege ceea ce incerc sa va explic, ratiuni care tin in exclusivitate de conduita, termen care unora dintre d-voastra le lipseste cu desavarsire, ma obliga sa va incarc memoria existenta cu niste lucruri, pe care personal le consider utile. Inca din 21 apr.1649, in tara...... Citeste »
Politica »
De unde ni se trage! A FOST PSD MAI BUN DECAT PCR? DAR ILIESCU - DECAT CEAUSESCU?
de Gheorghe Tanasescu
Intrebarea este numai retorica intrucat raspunsul nu necesita nici un efort de gandire, nici o analiza, stiut fiind de lumea intreaga ca in 1989, cand comunismul cadea in toata Europa, iar popoarele din spatele cortinei de fier porneau spre democratie si progres, in Romania, toata nomenclatura comunista, mai putin sotii Ceausescu si ministrii acestora, sub flamura indoliata a revolutiei, s-a constituit intr-o formatie conceputa, aprioric, la Moscova sub numele de <Frontul Salvarii Nationale&g...... Citeste »
A murit partidul, traiasca partidul!
de Gh. Bratescu
Un morosan se duce la gara si cere un bilet pentru Cluj. Bade, trenul s-o dus! , spune casierul. No, unde? , face morosanul. Anecdota aceasta stupida, pe care o stiu de cand eram copil, mi-a revenit in minte afland ca Partidul National Taranesc Crestin si Democrat - PNTCD a disparut de pe esichierul politic romanesc in ziua de 5 martie 2005. Dupa doua congrese, ce a mai ramas din vechiul partid istoric, a absorbit Uniunea pentru Reconstructia Romaniei - URR, o formatiune politica obscura, spre a...... Citeste »
Scumpul Bucuresti
de Gh. Bassarabescu
Cu cele trei milioane si jumatate de locuitori permanenti si peste un milion de persoane care tranziteaza orasul, Bucuresti ocupa locul al optulea ca populatie intre capitalele europene, dupa Londra, Moscova, Paris, Madrid, Roma, Berlin si Viena. Statisticile sunt insa nesemnificative, deoarece nu cuprind locuitorii din jurul Capitalei, precum si pe cei care stau in oras fara acte. Daca se compara listele electorale, intocmite de Prefectura, cu datele existente in evidenta Politiei, se constata ...... Citeste »
Traian Basescu – un Presedinte al tuturor românilor
de Vitalia Pavlicenco
Asa cum am spus, cu o ocazie, nu ma simt in drept si nici nu doresc sa ii judec pe romanii din Romania. Multiplele cazuri-consecinte ale relatiilor zdruncinate in deceniile de dupa ce ne-au despartit fortat, m-au facut sa iubesc, adeseori, Romania si pe romani la modul abstract. M-am bucurat intotdeauna, insa, de succesele Romaniei, in adincul sufletului sperind ca acestea vor face bine si romanilor, ba chiar tuturor locuitorilor din Republica Moldova, precum si de pe alte meleaguri unde Dumneze...... Citeste »
SCRISOARE DESCHISA ADRESATA MINISTRULUI AFACERILOR EXTERNE, DL. MIHAI-RAZVAN UNGUREANU
Stimate domnule ministru, Ma vad nevoit sa apelez la acest canal de comunicare, pentru ca toate celelalte mi-au fost blocate, cu sau fara stiinta dumneavoastra, de oameni ai aparatului birocratic ce va inconjoara. Pe scurt, consider ca, atat pe fond, cat si procedural, rechemarea mea de la post cu mult inainte de termen, incalca legislatia in vigoare, anumite reglementari interne ale MAE, cat si o serie de principii, care ar trebui sa guverneze un stat de drept si democratic. Cu aceste argumente...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) 2.7.2.2. Vindecari si exorcism Marturia apologetilor despre vindecari divine si exorcism, ca dovada a prezentei darurilor Duhului sau harismata este foarte evidenta in scrierilor lor. Din nou, marturia lui Tertullian este importanta: <<Nu au fost ochii orbilor, deschisi? Nu s-au dezvoltat limbile mute, recapatandu-si vorbirea? Nu au devenit mainile slabanogite si genunchii paralizati intariti, iar ologii au sarit ca cerbii? Noi suntem obisnuiti, fara indo...... Citeste »
POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... . Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie t...... Citeste »
Vamesul si Fariseul
de Viorel Visovan
A mai spus si pilda aceasta pentru unii care se incredeau in ei insisi ca sunt neprihaniti, si dispretuiau pe ceilalti: Doi oameni s-au suit la Templu sa se roage; unul era Fariseu, si altul Vames. Fariseul sta in picioare, si a inceput sa se roage in sine astfel: Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, hrapareti, nedrepti, desfranati sau chiar ca vamesul acesta. Eu postesc de doua ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate veniturile mele. Vamesul sta departe, si nu indraznea ni...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Pe drum: - Dragul meu, mergi cu 120 km pe ora! - Imposibil, n-am plecat decat de jumatate de ora… * La restaurant: - Vai de mine! Uite un cui in spanac! - De ce te sperii? Nu ti-am spus eu ca spanacul contine fier? * Discutie intre vecini: - Ai aflat ca Aneta s-a inecat? - Foarte curios! Toata lumea ii spunea gasca. * Doctorul ii spune pacientului venit la consultatie: - Respira adanc si spune de trei ori 33! - 99, spune pacientul repede. * La scoala: - Cum se numeste femela papagalului? intreab...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page