Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 692 - 19 Martie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Contrar asteptarilor lumii civilizate moderne, la scrutinul electoral din 6 martie 2005, desfasurat in Republica Moldova, s-a inregistrat o victorie considerabila a Partidului Comunist (PCRM). Analisti politici locali, cat si reprezentanti ai comunitatii internationale, ziaristi de marca ai timpului, politologi specializati in problemele Europei de Est atribuie acest succes in primul rand batranului comunist Vladimir Voronin , liderul partidului invingator si actualul sef al statului. Cu toate c......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (692)
de A. C. Ton
Nu va spun o noutate, afirmand ca am fost fascinat intotdeauna de studierea culturii si civilizatiilor care s-au perindat pe acest mapamond. Am un respect deosebit pentru persoanele al caror numar de circumvolutiuni depasesc media inregistrata pe planeta. Iubesc oamenii care au patruns din frageda pruncie pe esichierul politic, necunoscand meandrele intortocheate ale acestei activitati Machiavelice. Pentru cei mai putin familiari cu acest termen, imi permit sa clarific ca Machiavelism este justi...... Citeste »
Politica »
Primavara in Delta Dunarii
de Gh. Bassarabescu
Un vechi cantec popular oltenesc spune ca: Cunosti primavara ca vine - Pe fluturi si pe albine! . Mai putin romantici, asprii pescari din Delta Dunarii nu canta anotimpul florilor, stiind ca se apropie primavara, cand vad cocorii zburand in carduri, sirag de margele, indoit ca un carlig, indreptandu-se spre nord. Se inchina, cu ochii la cer, inganand Slava Domnului! , sperand ca odata cu primavara se vor sfarsi necazurile iernii grele, care-i izoleaza luni intregi in mijlocul stufarisului uscat....... Citeste »
Istorie »
„De ce suntem greco-ortodocsi?"
de Viorel Roman
Crestinismul s-a nascut la Ierusalim, a trecut in lumea greaca si s-a elenizat. Cei care au ajuns la Roma, trecand prin Egipt, au preluat traditii imperiale. Cand s-au reintalnit in Balcani diferentele erau evidente si Imperiul se desparte in doua. Dupa prabusirea Romei sub barbari, Papa ramane singura autoritate spirituala si laica in apus. In rasarit grecii preiau din sec. 7 puterea in „Noua Roma , Constantinopol. Imparatul ca si grecii se considerau „romani , asa ca-i inlatura pe romani si la...... Citeste »
Istorii care dau fiori
de Gh. Bratescu
Cineva a afirmat ca in politica nu se spune adevarul, deoarece in aceasta indeletnicire troneaza cinismul. Altcineva a inventat si un cuvant savant pentru un asemenea comportament. I-a zis real politics . Mie asemenea definitii imi dau fiori, gandindu-ma ca despicand firul in patru spre a descifra misterele de culise ale politicienilor ar trebui sa scriu, spre a fi in ton cu ei, ca acum se apropie Craciunul in emisfera nordica, desi calendarul ne arata ca vine Pastele. Tare mi-e teama ca nu sunt...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
2.7.1. PERSOANA DUHULUI SFANT (Continuare din editia precedenta) Combatand monarhianismul si ridicandu-se deasupra simplitatii multor membrii ai Bisericii, Tertullian construieste un concept Trinitar in care cele Trei Persoane divine sunt in egala masura Dumnezeu si aceasta chiar daca o anumita forma de subordinationism este neevitabila din gandirea sa. Origen, reuseste si el sa formuleze un concept Trinitar destul de clar, nu insa la dimensiunea logica si retorica a colegului sau din vest. Orig...... Citeste »
POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... . Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie t...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
O doamna cu un catelus in lesa intra la ceasornicar. - Vi l-am adus, zice doamna. - Asta vad, dar nu prea inteleg ce vreti de la mine, ii da replica acesta. - Pai, adauga doamna, tot la cinci minute se opreste. * Un scafandru care executa cercetari subacvatice primeste un mesaj de pe vapor: - Vino urgent sus! - De ce? - Ne scufundam. * In familie: - Mamico, gainile beau benzina? - Nu, puisor! - Si atunci de ce scumpesc ouale de cate ori guvernul scumpeste benzina? * La scoala: - Gigel, intreaba ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page