Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 691 - 12 Martie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Una dintre cele mai indragite sarbatori ale romanilor este Sarbatoarea Martisorului, care debuteaza in ziua de 1 Martie - prima zi din calendarul miraculoasei si mult asteptatei primaveri. O vreme isi continua confruntarea cu zbaterile rautacioase si istovite ale ale iernii intarziate, asa cum se imtampla anul acesta, atingand punctul culminant la 8 Martie - Ziua Femeii. Considerat primul vestitor al primaverii, Martisorul face ca in cele din urma sa iasa biruitor anotimpul renasterii naturii, c......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (691)
de A. C. Ton
* Am un respect deosebit pentru Theodor Stolojan, consilier prezidential al noii Administratii Dambovitene. Nu, nu pentru faptul ca a fost in nomenclatura Bancii Mondiale - apropo, posturile se acorda prin rotatie tuturor statelor membre ale Organizatiei Natiunilor Unite, deci si Romaniei-, nu pentru faptul ca este liderul PNL si fost candidat la presedintia Romaniei, candidatura la care a renuntat din motive medicale(?!?), nu pentru faptul ca in urma cu 44 de ani am frecventat cursurile aceleia...... Citeste »
Politica »
Porecle parlamentare
de Gh. Bassarabescu
Domnul Antonie Iorgovan este singurul senator din Parlamentul Romaniei care se bucura de doua rasunatoare porecle. Prima, poate cea mai onoranta pentru domnia sa, ar fi cea de parinte al Constitutiei , in timp ce a doua, zeflemitoare, cu care l-a catalogat mass-media este de tatal hotilor . Poreclele respective se cuvine a fi explicate. In anul 1990, romanii abia scapati de dictatura ceausista au fost chemati la vot spre a-si alege in mod liber un Parlament, a carui existenta declarata, cu manda...... Citeste »
Cultura »
Despre Prietenie
de Vasile Bechis
( philia- amicitia) (Continuare din editia precedenta) Se spune ca o adevarata prietenie este aceea in care daca unul dintre prieteni il viziteaza pe celalalt si, dupa ce au stat un timp oarecare impreuna, fara ca vreunul sa fi scos un cuvant, pleaca avand sentimentul ca a avut cea mai frumoasa conversatie posibila. Am amintit la inceputul acestui comentariu de epopeea <Ghilgames>, cea mai celebra si mai populara creatie babiloniana ; (cum o caracterizeaza Mircea Eliade). Un capitol al ace...... Citeste »
Istorie »
Un raboj senzational
de Gh. Bratescu
Senzationalul apare, dupa observatiile recente, foarte diferit astazi fata de secolele trecute. In Europa, de exemplu, in veacul al 19-lea treceau drept senzationale crime precum cele petrecute la Londra, in care un autor misterios, denumit Jack Spintecatorul, ramas de altfel necunoscut pana astazi, isi facuse un obicei macabru din a asasina femei de moravuri usoare. Tirajele ziarelor au cunoscut o crestere extraordinara publicandu-se pe prima pagina asemenea subiecte infioratoare. Rapid s-a nas...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
2.7.1. PERSOANA DUHULUI SFANT (Continuare din editia precedenta) In viziunea lui Irineu, Duhul este etern. Aceasta caracteristica sau insusire, ii garanteaza dumnezeirea. Totusi, tipic teologiei anteniceene, El este intr-o relatie de subordonare in Trinitate. Pe de alta parte, s-ar parea ca Irineu sa dea o nota de confuzie in gandirea sa, atunci cand considera ca Intelepciunea lui Dumnezeu, din argumentul lui Solomon (Proverbe 8:22-31), este o reprezentare a Sfantului Duh. Nota distincta a teolo...... Citeste »
Cuvant la Duminica Fiului Risipitor
de Constantin Alecse
Pr. Constantin Alecse, preot paroh, Biserica Sfanta Treime, Los Angeles, California Asa va fi bucurie in cer pentru un pacatos ce se pocaieste (Lc. 15. 7) Omul nu trebuie sa deznadajduiasca pentru pacatele sale, dar nici sa nu fie lenes si usuratic la minte Cand noi stim ca suntem pacatosi, nu trebuie nici sa deznadajduim, nici sa fim usuratici la minte si lenesi, caci amandoua acestea ne-ar duce la pieire. Adica deznadajduirea ne impiedica de a ne scula din caderea in pacate, iara usuratatea mi...... Citeste »
POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... . Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie t...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La magazin: - Ce nu va place la pantalonul acesta? E foarte bine croit, spune vanzatoarea. - Da… desigur, numai ca ma cam jeneaza la umar, argumenteaza clientul. * La tribunal: - Juriul v-a gasit nevinovat in chestiunea cu furtul colierului - zice judecatorul. - Multumesc, domnule judecator, spune acuzatul. Asta inseamna ca pot sa-l pastrez?! * Doi soti discuta: - Daca mai vii inca o data beat, jur ca nu iti mai vorbesc niciodata! - Te rog, iubito, nu ma ispiti! * Pe strada: - Va place ciocolata...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page