Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 690 - 05 Martie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Un accident aviatic este intotdeauna spectaculos, dramatic, de cele mai multe ori fatal, avand un impact impresionant si tulburator la public, indiferent de proportiile aparatului implicat sau de pierderile materiale si umane suferite. Din nefericire, mass-media prezinta destul de frecvent asemenea evenimente nedorite, in ciuda faptului ca specialistii in domeniu afirma ca transporturile pe calea aerului raman cele mai convenabile, rapide si rentabile pentru civilizatia umana. Un alt aspect al a......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (690)
de A. C. Ton
* Sunt convins ca putini dintre d-voastra isi mai amintesc de referirile facute de mine la adresa lui Jean Jaques Babel. Pentru a improspata memoria tuturor, inclusiv a semnatarului acestei modeste rubrici, va amintesc ca J.J. Babel este un erudit elvetian care a constatat, dupa studii intense, ca in ultimii 5600 ani omenirea a purtat 14500 razboaie in care au murit trei miliarde si jumatate de oameni. Aceasta cifra reprezinta mai mult de jumatate din populatia actuala a acestei imperfectiuni, p...... Citeste »
Politica »
Globalizarea
de Viorel Roman
„Lumea-i ca un teasc de ulei; se stoarce necontenit. Daca esti spuma reziduala te scurgi in cloaca; daca esti ulei ramai in vasul de ulei. Oricum stoarcerea este inevitabila. Acum observa reziduurile, observa uleiul. Pretutindeni in lume se stoarce: prin foamete, razboi, saracie, cresterea preturilor, nevoi de tot felul, moarte, talharie, zgarcenie; astea sunt necazurile celor saraci si problemele statelor, noi le traim (...) Asa ca se gasesc amarati care in fata acestor necazuri murmura si zic ...... Citeste »
Pythagoras si cazul Gusa
de Gh. Bratescu
hagoras a fost intotdeauna o enigma fascinanta, mai cu seama prin tumultuoasa sa viata ajunsa legendara. In prima relatare pe care ne-a dat-o istoria, prin pana lui Iamblichos (secolul al 3-lea) referitoare la confruntarea dintre doua doctrine politice, protagonistul a fost Pythagoras. Nemaiputand suporta, ca om liber, autoritatea si despotismul de stat, el migreaza din insula sa natala Samos, in sudul Italiei, la Crotona, unde va intemeia o factiune politica, cu conceptii doctrinare aristocrati...... Citeste »
Cultura »
Despre Prietenie
de Vasile Bechis
( philia- amicitia) (Continuare din editia precedenta) Se cuvine sa ne ajutam si sa promovam prietenii tinand seama de demnitatea lor. Trebuie tinut cont, in acelasi timp, si de aspectul contrariu, anume ca iubindu-ne prietenii si presupunand ca am avea posibilitatea de a face orice pentru ei, nu e bine sa-i punem in situatii carora nu le-ar putea face fata sau sa le acordam pozitii care sunt peste puterile lor. O regula buna in prietenie este si aceasta <nu ingadui ca cu o afectiune excesiva...... Citeste »
Istorie »
Realitatea la romani
de Gh. Bassarabescu
Capul rautatilor La romani, in ultimele decenii, dorinta de a trai ca in Occident a fost stimulata in mod exagerat si chiar corupta de televiziune. Ar parea poate ciudata o astfel de apreciere, stiindu-se ca inainte de decembrie 1989, Ceausescu stabilise ca romanii sa aiba acces la vizionarea micului ecran doar cateva ore pe zi. Dar si aceste putine ceasuri erau consacrate indeosebi propagandei de partid si glorificarii conducatorului . In fine, pentru vulg era rezervat fie un film, de regula ro...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
2.7.1. PERSOANA DUHULUI SFANT (Continuare din editia precedenta) Desigur, ca intelegerea corecta a teologiei apologetilor despre Persoana Sfantului Duh se poate vedea numai daca se studiaza cu deamanuntul scrierile lor. Pentru scopul acestei lucrari voi reda in ceea ce urmeaza pasajele cele mai evidente din apologetii preniceeni, urmate de comentariile critice de rigoare: <<Duhul Sfant in Sine, El care lucreaza in profeti, noi credem ca este un derivat al lui Dumnezeu, curgand din El si re...... Citeste »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Vestea buna este ca in mijlocul acestei apostazii care invita sfarsitul sau Judecata lui Dumnezeu asupra unei omeniri inclinate spre pacat si ocultism, Biserica Domnului continua sa creasca. Daca in 1430 exista un crestin la 99 de necredincosi; in 1790 un crestin la 49 de necredinciosi; in 1980, un crestin la 19 necredinciosi; in 1994 se estima un crestin la 10 necredinciosi in lume. Deci cine vrea sa se sfinteasca o poate face cu certitudine, prin harul inegal...... Citeste »
POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... . Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie t...... Citeste »
Din Comunitate »
Muzica Si Poezia Culorilor
de Ion Anton
Motto: Corpul nu simte nimic, dar exista cai deschise pentru usa sufletului spre cele cinci simturi ale omului prin care intra senzatiile mirifice ale artelor . Cicero Ultimile zile ale lui ianuarie 2005, mi-au purtat pasii prin sala unei expozitii de pictura, in care mi s-au perindat dinaintea ochilor fericite exprimari prin paleta de culori desprinse din bogatia cromatica a curcubeului si combinate de maiestria artistului. Multi iubitori de frumos au coborit o farama de timp din ametitoarea ce...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Doi indieni stateau pe o culme si se uitau in zare, fiecare in directie diferita. Unul spune: - Vin doi! - Sunt bine facuti? - Sunt mari… musculosi. - Ce sunt? Fete-Palide sau indieni? - Fete-Palide! - Sunt prieteni sau dusmani? - Prieteni! - De unde stii ? - Se tin de mana! * La scoala: Doamna invatatoare le cere elevilor sa formeze o propozitie folosind cuvantul cal . Gigel ridica mana si spune: - Pe pajiste este un cal. - Foarte bine, Gigel! Mai spune una! - Pe pajiste este un cal. - Gigel, a...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page