Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 689 - 26 Februarie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Tineretul este resortul insufletirii unui neam, termostatul spiritului de jertfa al societatii , spunea Octavian Goga, evidentiind locul atat de luminos si de sfant al tineretului in alcatuirea unui popor. Tinerii puternici si frumosi perpetueaza existenta unei natiuni, ridica cetati si orase, imbogatind Pamantul, inalta cantece de slava crezand in ele, seamana grau pe glie, iubire in suflet si har in cuvinte, staruind in bine, gresind fara voie, dar multumind parintii si cinstind patria la nevo......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (689)
de A. C. Ton
* Sunt convins ca foarte multi cititori ai acestei modeste rubrici, sunt familiari cu Talmud-ul. Pentru cei mai putin cunoscatori ai acestui termen, imi permit sa-i informez ca Talmud-ul constituie o opera fundamentala a iudaismului si practic reprezinta o culegere de comentarii asupra legii mozaice-Tora. Pentru mine personal, fara a avea pretentia ca va spun o noutate, Talmudul reprezinta o filozofie aparte, un cod de legii si un indreptar comportamental, care ar trebui studiat si aplicat de po...... Citeste »
Politica »
SÂRBII SPRE EUROPA / UE
de Viorel Prof. dr. Viorel Roman
Presedintele Serbiei Boris Tadic (47) urmareste integrarea in Europa, aproba judecarea celor acuzati de crime la Haga sau din tara sa, refuza izolarea si cere occidentalilor sa-i apere pe sarbii din Kosovo si Metohia, asa cum si el va proteja minoritatile. Acesta a fost miezul discursului tinut la Freiburg in fata Asociatiei sud-steuropene din Germania. Daca Slovenia e in UE, Croatia, Bulgaria, Romania vor fi si Turcia opteaza pentru Europa, e clar ca politica Serbiei Mari a lui Slobodan Milosev...... Citeste »
Povesti mitologice
de Gh. Bratescu
Se spune ca televiziunea este unul dintre produsele cele mai nocive pentru civilizatia actuala, deoarece poate deveni un instrument acultural si manipulator al unui imens numar de oameni. Bineinteles, dupa vointa cuiva, care o stapaneste. Nu sunt sigur daca este chiar asa, desi romanii au simtit pe pielea lor fenomenul respectiv, in decembrie 1989, cerand adevarul privitor la evenimentele sangeroase de atunci. O spuneau in mod extrem de plastic si de explicit: Ati mintit poporul cu televizorul! ...... Citeste »
Cultura »
Despre Prietenie
de Vasile Bechis
( philia- amicitia) (Continuare din editia precedenta) Mai intai trebuie observat faptul ca cel mai dificil lucru din lume a fost si este ca o prietenie sa ramana neclintita pana la sfarsitul vietii. Intervin pe parcurs atat de multe probleme ca: diferente de opinie in politica; interese contradictorii; frecvente schimbari in caracter prin imbatranire, diverse nenorociri etc. care pana la urma conduc la slabirea sau uitarea prieteniei daca nu si mai rau. Daca in majoritatea cazurilor prietenia e...... Citeste »
Istorie »
Umbra regelui
de Gh. Bassarabescu
Umbra Regelui Carol al II-lea al Romaniei continua sa bantuie si astazi, in mod straniu. Nascut in anul 1893, eveniment salutat cu entuziasm in intreaga tara, principele s-a aratat precoce, dovedind o inteligenta deosebita de mic copil. La varsta de 10 ani, el a fost inscris la Scoala fiilor de militari din Iasi, avand colegi baieti din toate regiunile Romaniei. In 1909, absolvind cursul inferior de liceu cu media maxima, Regele Carol I, potrivit traditiei Casei de Hohenzolern, l-a inrolat in Ar...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
DUHUL SFANT IN TEOLOGIA APOLOGETILOR PREZENTARE ISTORICA SI CRITICAA APOLOGETILOR PRENICEENI 2.7. SFANTUL DUH IN TEOLOGIA APOLOGETILOR - O PRIVIRE GENERALA (Continuare din editia precedenta) Chiar daca exersarea darurilor spirituale a continuat in primele trei secole ale existentei Bisericii, procesul de institutionalizare stricta a acesteia a impactat puternic manifestarea Duhului. Profesorul american James L Ash , Jr. nu uita sa afirme ca toti istoricii Bisericii sunt de acord ca institutional...... Citeste »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Un fenomen profetic interesant este acela, ca singura Europa (Roma) imita istoria lui Israel, intentia de a inlocui pe Israel. Daca Iafet, fiul lui Noe, a intrat in corturile lui Sem (cf. Gen. 9:27), adica a preluat influenta puterii credintei, scriind Noul Testament si raspandind prin Biserica, notiunile biblice si cunostinta despre Dumnezeul lui Sem (Israel) pana la marginile Pamantului (cortul lui Sem fiind asociat in Biblie cu inchinarea la Dumnezeul Script...... Citeste »
POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... . Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie t...... Citeste »
Din Comunitate »
Iti prind la piept un martisor
de Ion Anton
Din marile troiene, iarna plinge Si apa-n lacrimi-riuri plinge, Sub soarele ce tandru scinteiaza Si cald pamintul il imbratiseaza. Sclipirea soarelui ma cheama-afara Eu ies si strig: Hai, vino dulce primavara! Inspre padure iarasi vreau sa merg Si pe cararile umbroase sa alerg, Prin poienele-ti bogate sa colind, Verdele-ti in brate, lacom sa-l cuprind. Sa privesc cum vin in sir la ape Caprioare gratioase sa se adape, Sa deslusesc cum ies si cresc Florile gingase ce te-mpodobesc. Brebenei si topo...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Doi barbati discuta: - Am auzit ca la vanatoare, un mistret s-a luat dupa Gogu si l-a fugarit pana in sat. - Vezi? Nici mistretul nu putea sa-l sufere… * Bunicul catre nepot: - Fanele, dupa ce-ai invatat la scoala fabula Corbul si vulpea , ce ti-a placut mai mult? - Cel mai mult mi-ar placea cascavalul… * Bunica intreaba pe nepot: - Tu ai invatat papagalul sa injure? - Nu, bunicuto, i-am spus numai ce are voie sa repete! * Fiul curios: - Mama, cum l-ai cunoscut pe tata? - Era sa ma inec si m-a s...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page