Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 688 - 19 Februarie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Aparut cu peste doua decenii in urma, la conducerea echipei nationale de gimnastica feminina, arhicunoscutul antrenor, Octavian Belu a facut minuni in departamentul respectiv, ajungand pe culmea cea mai inalta a gloriei adevarate si meritate, dupa socotinta tuturor. Considerat pana acum erou national, pentru succesele neegalate de nici un alt antrenor de gimnastica feminina de pe mapamond, Octavian Belu si-a purtat cu calm desavarsit si cu inalt profesionalism, echipele de fete pe cele mai inalt......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (688)
de A. C. Ton
*Alesii natiunii, care-si desfasoara activitatea in Colina Capitoliului, sunt preocupati de reglementarea spinoasei probleme a imigratiei ilegale. In prezent, se afla in plina dezbatere Legea HR 418, cunoscuta si sub denumirea de “Real ID Act“, care odata intrata in vigoare, interzice eliberarea de Driver License persoanelor aflate ilegal in aceasta unica democratie a lumii si totodata inaspreste conditiile de acordare a azilului politic. Pentru cei mai putin familiari cu sistemul juridic americ...... Citeste »
Politica »
Creierele isi iau zborul
de Gh. Bratescu
Supradotatii Cu ani de zile in urma, aflat la Paris, fostul presedinte al tarii, domnul Emil Constantinescu, intalnindu-se cu un grup mare de studenti romani i-a sfatuit fara opreliste sa ramana in Occident. Profesor universitar fiind, a socotit ca orice tanar avand o specializare in Franta isi poate vinde cunostintele si abilitatile oriunde crede de cuviinta, fiind dreptul oricaruia de a-si valorifica si a se bucura baneste de munca depusa, ca de o vulgara marfa. Domnul Emil Constantinescu a ga...... Citeste »
Afacerea mistretul
de Gh. Bassarabescu
Marturisesc faptul ca nu fac parte in nici un chip din tagma vanatorilor, asa cum apar, de exemplu, ex-premierul Adrian Nastase si ex-tenismanul Ion Tiriac, ambii pasionati in a ucide biete necuvantatoare fara nici o sansa in fata pustilor cu luneta, achizitionate cu bani grei din strainatate. Candva, adolescent fiind, m-a fermecat legenda lui Dragos Voda, acel erou care, alergand prin codrii Bucovinei sa sageteze un zimbru, acesta l-a condus sa descopere splendoarea plaiurilor moldovene. Dragos...... Citeste »
Cultura »
Despre Prietenie
de Vasile Bechis
( philia- amicitia) (Continuare din editia precedenta) Un loc aparte printre scrierile antice despre prietenie il ocupa opera <De Amicitia> a lui Tullius Cicero. Vestitul orator si invatat roman a trait intre 106-43 i. Chr., una dintre cele mai framantate epoci din istoria Romei, la sfarsitul careia Republica Romana a devenit Imperiul Roman. Cicero a fost un inflacarat aparator al idealurilor republicane pe care a incercat sa le apere cu toata elocinta si prestigiul lui, angajandu-se intr-...... Citeste »
Colectia romanul istoric - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din editia precedenta) Vazand asemenea prapad, Satargi-pasa se napusti, in fruntea a doua pana la trei mii de ieniceri, sa apere steagul. Lupta se inteti din nou, chiar printre corturi. Mihai-voda se pomeni razletit de ai lui. Un pedestras ratacit in locul acela il impunse pe voda cu sulita intre coaste. Mihai lasa barda si apuca su...... Citeste »
Istorie »
Traian Basescu la Roma
de Viorel Roman
(Continuare din editia precedenta) VI. Dupa marea invazie a slavilor din sec.7 in Europa si grecizarea Imperiului Roman de rasarit, urmasii romanilor, romanii pierd legatura geografica si spirituala cu Roma, iar alianta greco-slava impotriva elementului latin, i-a ingenuncheat definitiv, politic si religios. De atunci greco-slavii ii pedepsesc pe romani, cand ei inclina spre Vest mai mult decat considera oportun Sultanul, tarul rus, ambii sustinuti neconditionat de Patriarhii greco-pravoslavnici...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) 2.7. SFANTUL DUH IN TEOLOGIA APOLOGETILOR - O PRIVIRE GENERALA Origen atesta existenta darurilor spirituale in Biserica, dar, nu uita sa mentioneze diminuarea abundentei lor in raport cu timpul apostolic. Origen confirma cunoasterea de mana intaia a darurilor spirituale de vindecare, exorcism si de vorbire sau rugaciune prin Duhul Sfant. Cercetand istoria manifestarii darurilor Duhului, autorul american Cecil M. Robeck, observa ca Origen invata si practica ruga...... Citeste »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Documentele istorice atesta adevarul ca in Babilon s-a nascut mitul, nu adevarul, fecioarei si pruncului. Pentruca Diavolul a auzit promisiunea Domnului Dumnezeu in Eden ca samanta femeii“ (cf. Gen. 3:15 ) va zdrobi capul sarpelui i Diavolului, de la inceputul istoriei omenirii, Diavolul a contracarat acest adevar, creind un mit sau o legenda in Babilon, prin Nimrod si Semiramis care au sfarsit prin a fi zeificati. Astfel, legenda lui Semiramis si a fiului ei T...... Citeste »
Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Iata va vestesc anul placut Domnului. (Luca 4:19). Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita. (Luca 22,46): „Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune (Ioan 10:9). „Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un barbat vine acasa si-i spune sotiei: - Azi am castigat un milion de dolari. - Nu se poate! Si acum ce facem? intreaba sotia. - Strangeti toate lucrurile! Sotia se agita prin casa, impacheteaza geamantanele si cand termina sta si asteapta noi ordine. - Iar acum ce facem? - Acum, tu te duci la maica-ta si ramai acolo… * La pescuit: - Ia sa vedem cine va prinde un peste mai mare, eu sau tu? - Bineinteles ca tu! - De ce esti asa sigur? - Pentru ca tu esti un mincinos… * Doi turisti viziteaza Ital...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page