Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 686 - 03 Februarie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Dupa mai multe amanari si ezitari ale Guvernului Tariceanu, Capitala Romaniei s-a ales totusi cu un prefect - in persoana doamnei Mioara Mantale, fiind totodata prima femeie care primeste aceasta demnitate, in istoria marelui oras. Mass-media s-a aratat generoasa cu acest eveniment prezentandu-l pe toate canalele Radio TV, cat si in presa scrisa, dezvaluindu-se si cateva detalii despre femeia care a ajuns prefect de Bucuresti. Cei care s-au intrebat de ce apare o femeie in aceasta functie ocupat......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (686)
de A. C. Ton
* Ratiuni care n-au nimic comun cu logica elementara a lucrurilor, actiuni care ridica indreptatite semne de intrebare privind dotarea cerebrala sau verticalitatea morala, spirituala si profesionala a celor care se dedau la asemenea practici, ma determina sa ma intreb: ”Quo Vadis, America“? Valorile traditionale pe care s-a cladit aceasta inegalabila democratie, aceasta unica filosofie a lumii, sunt in mare pericol din cauza unei minoritati de fanatici care au interesele lor speciale. Se uita, i...... Citeste »
Politica »
O iubire secreta
de Gh. Bratescu
In mod sigur, cel mai stralucit si enigmatic om politic roman a fost Ionel I.C. Bratianu, a carui viata s-a confundat cu o continua confruntare cu destinul, plin de lupte, victorii, infrangeri si suspans. Ionel s-a nascut in 1864, cu doi ani inainte ca ilustrul sau inaintas, Ion C. Bratianu sa-l aduca in tara pe principele Carol de Hohenzolern, care va deveni primul rege al Romaniei. Ionel i-a mostenit abilitatile politice, devenind presedinte al Partidului National Liberal si de mai multe ori p...... Citeste »
Statul lui Traian Basescu
de Viorel Roman
Din perspectiva crestina autoritatea vine de la Dumnezeu, de aceea suntem datori sa respectam, sa ne supunem autoritatii statului, bine inteles daca acesta nu L-a uzurpat si calca in picioare drepturile fundamentale ale omului. In acest context, presa apuseana a consemnat ca la schimbarea regimului (post)comunist a lui Ion Iliescu, la parasirea postului, functionarii au luat cu ei computere, telefoane, mobilier si sefii lor milioane de $, cam cum se intampla la triburile necrestine africane fort...... Citeste »
Replica unor opinii emise de Andrei Plesu
de Emil G. Onet
Am primit recent prin e-mail copia unui esseu ( Despre frumusetea uitata a vietii ) aparut nu de mult in Jurnalul National si semnat de reputatul Andrei Plesu. Textul exprima o stare de spirit proprie multora dintre noi, traitori in tara sau pe alte meleaguri, care au trecut prin multe si au de acum o vasta experienta de viata. Multi privesc lumea inconjuratoare cu un ochi critic, adesea tentat spre generalizari. Chiar daca formatia mea profesionala nu justifica pe deplin indemnul de a comenta p...... Citeste »
Cultura »
Despre Prietenie
de Vasile Bechis
( philia- amicitia) (Continuare din editia precedenta) Daca e adevarat ca prietenia consta in <a dori binele prietenului>, este destinul tragic al prieteniei sa doreasca pentru prieten un bine cu atat mai mare cu cat prietenia este mai pura si, in acelasi timp, sa nu poata dainui decat daca prietenul ramane ceea ce este, <nici zeu, nici intelept, ci simplu om>. Aspiratia spre onoare face ca majoritatea oamenilor sa doreasca a fi iubiti mai mult decat sa iubeasca, iata izvorul toleran...... Citeste »
Colectia romanul istoric - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din editia precedenta) Atat asteptase Sinan. Oamenii lui lucrara pe langa sultan, aratand ca Ferhat purtase lupta folosind intreaga armata de peste o suta cincizeci de mii de oameni impotriva a patru pana la cinci mii de romani. Ca pierduse lupta din nepricepere, iar pierderile turcesti treceau cu mult peste douazeci de mii de morti...... Citeste »
Religie »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
(Continuare din editia precedenta) Analizand pe rand cele 3 (trei) argumente anti-crestine din partea fundamentalistilor musulmani, se poate deduce cu usurinta, cu acuratete istorica si cu argumente biblico-teoligice, ca nici unul din aceste presupozitii nu stau in picioare. In primul rand cruciatii Evului Mediu (se admit official 8 (opt) cruciade anti-musulmane sau de eliberare a tarii Sfinte, si au avut loc intre 1095-1270), chiar daca au fost europeni, si chiar daca au fost convocati de Papii...... Citeste »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din editia precedenta) Irineu pe de alta parte, evita orice speculatie ca forma de interpretare biblica, invatand ca Scriptura trebuie inteleasa prin Duhul Sfant si prin Cuvantul in care este scrisa (cf. Erezii 2:27-2 ; 3:2.1). Toata Scriptura este inteligibila si in armonie textuala. Biblia apartine lui Dumnezeu si Spiritului Sau, si daca oamenii au dificultati sa o inteleaga, aceasta este pentru ca acestia ...... Citeste »
Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Iata va vestesc anul placut Domnului. (Luca 4:19). Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita. (Luca 22,46): „Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune (Ioan 10:9). „Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutii intre copii: - Bunicul meu e centenar! - Mare scofala! Al meu e milionar! * - Tata si cu mine stim totul. - Da? Atunci spune-mi unde este Polul Nord? - Ei, pe asta o stie numai tata… * - Crezi ca Luna e locuita? - Fara indoiala, din moment ce pe Luna e lumina… * - Ai vreo surioara? - Nu! - Vreun fratior? - Nici! - Vai de capul tau! Atunci cu cine te mai bati? * - Nu te joci cu noi, Gigele? - M-as juca, dar nu-mi da voie mamica. Zice ca vrea sa faca din mine un intelectual… * - De ce ai ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page