Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 685 - 27 Ianuarie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Puternicul cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter, produs la 26 decembrie 2004, in lungul insulei indoneziene Sumatra, care a generat valuri seismice uriase (tsunami) omorand peste 226.000 de oameni aflati in mai multe tari din sudul Asiei, a fost un dezastru planetar ce-a produs modificari in geografia locului, consternand si infricosand omenirea intreaga pentru moment si pentru viitor. Se pare ca toate cuvintele din toate limbile vorbite pe Pamant nu sunt de-ajuns si nu se pot as......Citeste »
Politica »
Compendiu socialist
de Gh. Bratescu
Este ciudat sa constati ca singurul partid istoric din Romania care beneficiaza de o impresionanta literatura privind istoria formatiunii sale politice este Partidul Social Democrat. Sigur, nu toate lucrarile au acelasi termen de valoare, insa oricum, daca Partidul National Taranesc - PNT, apoi cu o sigla noua Crestin Democrat si Partidul National Liberal - PNL, abia daca se pot lauda cu un tratat pertinent de istorie proprie, PSD-ul dispune de cel putin cincisprezece tratate documentare, elabor...... Citeste »
De la Athos la Bucuresti
de Gh. Bassarabescu
Printr-un patetic apel, calugarii mai multor manastiri de pe Muntele Athos din Grecia, au solicitat Guvernului Adrian Nastase, inainte ca acesta sa-si depuna mandatul, un ajutor de urgenta pentru supravietuirea lacasurilor de cult, aflate in pericol de a pieri. O scrisoare cu un continut similar au trimis si Patriarhiei Bisericii crestine ortodoxe de la Bucuresti, in care monahii fac apel la Romania spre a-i sprijini. Muntele Athos, de pe litoralul Marii Egee este socotit de crestinii de cult or...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) Maria-ta, poate ca niciodata Tara Romaneasca nu a fost atat de amenintata ca acum. Ferhat-pasa se dovedeste a fi un mare conducator de osti. A plecat la 26 aprilie din Constantinopol, in fruntea a saizeci si cinci de mii de osteni numai oaste aleasa. La Daud a facut un popas destul de scurt, dar a mai adunat i...... Citeste »
Despre Prietenie
de Vasile Bechis
( philia- amicitia) (Continuare din editia precedenta) Cand prietenia se bazeaza pe interes, noi ne iubim prietenii pentru propriul nostru bine, la fel si atunci cand prietenia se bazeaza pe placere, tot pentru propria placere ne iubim pritenii. Iubim deci pe cineva nu pentru el insusi ci in masura in care ne este util sau placut. Indata ce scopul care a stat la baza acestor doua tipuri de prietenii a disparut, se destrama cu usurinta si ele. In cadrul acestora prietenii nu cunosc intimitatea re...... Citeste »
Istorie »
Abraham. Ce cred musulmanii? (10)
de Viorel Roman
Crestinii ca si mahomedanii au o origine „abrahamicaa comuna. Crestinii au preluat in Biblia lor intregul canon sacru al parintelui evreilor Abraham, dar si musulmanii ii sunt urmasi, pentru ca fiul lui Abraham, Ismael e parintele arabilor. Musulmanilor, al doilea popor ales, li s-a rezervat privilegiul ultimului cuvant al lui Dumnezeu. Ismael este prezentat in Coran, cum e Isac la evrei si crestini. Evreii si crestinii se trag din Abraham, Isac si Iacob. Ismael nu-i un personaj important in Vec...... Citeste »
Religie »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
(Continuare din numarul precedent) Qur’an 9: 5 Cand Muhammad l-a vazut pe Hamzah a zis: << Daca Allah imi da biruinta peste (tribul) Quraysh, voi mutila 30 de oameni dintre ei !>> Cand musulmanii au vazut turbarea Profetului, au zis: <<Juram pe Allah ca daca ii vom birui, ii vom mutila (pe toti), in asa fel incat nici un Arab nu a mai mutilat pe cineva (atat de ingrozitor).>> . Crima, tortura, terorismul si minciuna sunt declaratiile de credinta in islam. Guvernele Arabe ...... Citeste »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL II PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) Opus lui Marcion, Irineu propune adaptarea tuturor scrierilor apostolilor - acestia fiind norma dupa care sa se considere inspiratia adevarata. Pentru Irineu, Evanghelia prin cele patru carti raspunde celor patru colturi ale lumii, astfel dovedindu-se universalitatea ei. In procesul formarii canonului Scripturii, se vor observa cinci faze distincte. 2.3.3.1. Faza preliminar...... Citeste »
Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Iata va vestesc anul placut Domnului. (Luca 4:19). Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita. (Luca 22,46): „Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune (Ioan 10:9). „Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe...... Citeste »
Din Comunitate »
Spectacol inedit la Phoenix
de Emil G. Onet
Duminica 16 ianuarie curent, romanii din Phoenix au avut deosebitul prilej de a savura un spectacol de neuitat, cu participarea unor nume sonore ale entertainmentului din Romania si din America. Irina Loghin, Mirabela Dauer, Nicu Constantin, George Rotaru, Brandusa Covalciuc si Andreea Antonescu au oferit publicului care a umplut sala restaurantului Transilvania din acest oras, o seara foarte frumoasa, care sunt convins ca le-a mers la inima, facandu-i sa uite, macar pentru cateva ore, de grijil...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Intr-un magazin de incaltaminte, un cetatean intreaba: - Va rog spuneti-mi, pentru linistea mea sufleteasca, aveti cumva doi pantofi care sa se rupa amandoi in aceeasi zi? * Un barbat pleaca la vanatoare cu masina. La intrare in zona de vanatoare, il opreste un agent de circulatie si-l intreaba: - N-ati vazut semnul de interdictie? - Ba l-am vazut, dar nu v-am vazut pe dumneavoastra… * Doi vecini discuta: - De la vanatoare aduci iepurele asta? Vad ca n-are nici urma de glont. - O, saracul! nici ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page