Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 684 - 20 Ianuarie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Ideea Unirii in cugetele romanilor este veche precum istoria lor. Pentru unitatea nationala au trait, au luptat, au suferit si au murit marii barbati ai vremurilor trecute, precum Mircea cel Batran, Stefan cel Mare ori Mihai Viteazul, cel care a si infaptuit-o la 1600, dovedind suprematia acestei impliniri de secole visata. La inceputul acelui an, domnitorul muntean, dupa ce trecuse in triumf pe la Alba Iulia, a intrat si in Suceava, intitulandu-se domn al Tarii Romanesti, al Ardealului si al Mo......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (684)
de A. C. Ton
* Din nou in necunostinta de cauza, din nou eronati si de rea credinta, din nou lipsiti de cele mai elementare notiuni de bun simt, creierele atrofiate si lipsite de circumvolutiuni ale celor care-si castiga existenta datorita ignorantei in care se afla o alarmanta proportie a populatiei mapamondului, se lanseaza in afirmatii de loc curtenitoare la adresa SUA. Comentariile provin de la Organizatia Natiunilor Unite si fac referiri directe la contributia acestei inegalabile democratii pentru victi...... Citeste »
Politica »
Enigme la Palatul Victoria
de Gh. Bassarabescu
Contrastand prin pozitia sa politica evident cu conotatii de dreapta, fata de stanga etatista afirmata de PSD-ul condus din umbra de Ion Iliescu, guvernarea actuala si-a propus sa impuna un alt curs vietii economice si sociale nationale. Este, de altfel, definitorie declaratia prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu, care a aratat ca Executivul are un program coerent liberal democrat, bazat pe un acord ferm al componentilor structurilor politice afiliate la actul de guvernare si se considera a ...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) Echipajul capatase o invoire de cateva ceasuri si se raspandise prin ulitele vechiului port. Inca nu innoptase. Din bucataria corabiei ieseau mirosuri ademenitoare. Kir Iani urmarea in minte unele socoteli banesti. Parea sa aiba cel mult cincizeci de ani. Fara acele socoteli s-ar fi plictisit strasnic. Ii plac...... Citeste »
Despre Prietenie
de Vasile Bechis
( philia- amicitia) Ca si iubirea, prietenia este o preocupare constanta care nu-i este straina nici unui om. Despre prietenie s-a vorbit si s-a scris mult, inca din zorii istoriei, si va ramine desigur o problema vesnic deschisa, noua pentru fiecare om si pentru fiecare generatie. In cel mai vechi poem epic care a supravietuit vicisitudiniilor istoriei, Gilgamesh scris aproximativ in jurul anilor 2750-i.Chr., in Mesopotamia este infatisata o prietenie exemplara intre Gilgamesh (rege atestat ist...... Citeste »
Istorie »
Religia si economia - 2005
de Viorel Roman
Tabuizarea religiei in Razboiul Rece – al treilea razboi mondial –, al crestinilor occidentali impotriva ortodoxo-comunistilor a supraestimat rolul economiei, materialismului. De o parte sau alta a Cortinei de Fier, marxist-leninistii sauisi capitalistii urmareau cucerirea lumii in numele pacii, bunastarii materiale si progresului. Libertatea de miscare, de expresie erau in „Lagarul” dictaturii proletare inexistente. Occidentalii impuneau drepturile omului peste tot. Atat crestinismul, mascat de...... Citeste »
Trenul viitorului
de Gh. Bratescu
Americanul Joseph V Foa si romanul Henry Coanda au inregistrat simultan si fara a sti unul de celalalt, acum patru decenii, o inventie ciudata. Foa, care lucra in Aeronautical Laboratory din Bufalo, a creat un sistem de transport al marfurilor prin conducte, denumit de el Tubeflight . Coanda, descoperitorul efectului fizic ce-i poarta numele si care sta la baza constructiei avioanelor moderne, a depus proiectul intitulat Procedeu si instalatie de transport pneumatic in interiorul unei canalizati...... Citeste »
Religie »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
(Continuare din numarul precedent) 4. Al-Bukhari’s Hadith , este a doua carte de cult ca importanta in Islamism, dupa Qur’an. Cartea este considerata inspirata, si contine invataturile lui Muhammed, organizate pe teme 4. Tabari I:280 … Cred ca am facut-o pe Eva o proasta, desi am creat-o inteligenta. Fiindca Allah a pedepsit-o pe Eva, toate femeile din lume… sunt pedepsite. Tabaro IX : 126 Mesajul lui Allah s-a casatorit cu 15 femei. Se culca cu cate 11 odata si pastra altele sa fie pregatite pe...... Citeste »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL II PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) Nu numai antielenismul este invederat de primii apologeti crestini. Preocuparea lor nu este numai una intelectuala, ci si una social-politica, una de inima si suflet si mai ales una de ordinul dovedirii identitatii Bisericii lui Hristos. Teologul ortodox, Ioan Brie subliniaza corect aceste adevaruri cand scrie: <<Apologetii (sunt) scriitori si filozofi care iau aparar...... Citeste »
Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Iata va vestesc anul placut Domnului. (Luca 4:19). Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita. (Luca 22,46): „Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune (Ioan 10:9). „Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutie amicala: - Nae, vrei sa mananci cu mine azi? il intreaba un prieten. - Imi face foarte multa placere. - Ei bine, atunci du-te la telefon si spune-i sotiei tale sa mai puna un tacam. * Un cetatean fusese de mai multe ori calcat de hoti. - De ce nu-ti cumperi un pistol? il sfatuia un prieten. - Pentru ca… mi-e teama sa nu mi-l fure… * La farmacie: - Doresc sa cumpar un termometru, spune un client. - Doriti un Reaumur sau un Celsius? - Care e diferenta? - La Celsius apa fierbe la 100 de gr...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page