Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 683 - 13 Ianuarie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Mihai Eminescu este poetul national si universal al romanilor, pentru ca el a exprimat ca nimeni altul gandirea omului de geniu si sufletul tarii sale, transpunand cu fidelitate desavarsita geneza, istoria, traditiile si aspiratiile poporului sau, in versuri cu limpezimi de cristal, cu fosnet linistit de valuri cuminti si cu parfum de tei inflorit, astfel incat creatia lui devine sinteza de metafore sublime a tot ce s-ar putea numi spiritualitate romaneasca. Versul eminescian rascoleste sufletul......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (683)
de A. C. Ton
* Indiferent de perimetrul geografic unde se desfasoara intrunirile lui World Trade Organization, Monetary Fund sauWorld Bank, cohorte de anarhisti, idealisti si tot felul de idioti utili organizeaza proteste impotriva globalizarii si exploatarii capitaliste a celor din lumea a treia. Un studiu efectuat de “The Economist “, cea mai prestigioasa publicatie economica engleza, ne arata ca nivelul salariilor platite de corporatiile internationale sunt duble fata de standardele locale! Deci, argument...... Citeste »
Politica »
SCRISOARE DESCHISA DOMNULUI ADRIAN NASTASE
DOMNULE PRESEDINTE (al Camerei Deputatilor), DOMNULE PROFESOR UNIVERSITAR, Sunt un cetatean sovaielnic si nu am dat curs, la timpul potrivit, gratioasei dv. invitatii de a va numara ousoarele…. Si nu din pricina ca as face parte din categoria bizonilor care cred fara a cerceta, ci din motive de profunda uluiala… In ce tara traim de vreme ce primul Dregator al tarii, in functie si in deplinatatea facultatilor mintale, ne invita la numita numaratoare? Cum e posibil sa insulte atit de grav poporul ...... Citeste »
Traian Basescu
de Viorel Roman
Regele Carol I a mizat in secret trei decenii pe Puterilor Centrale pana la primul razboi mondial si prabusirea Imperiilor. Maresalul Mihai Antonescu a marsaluit cu Imperiul national-socialist al lui Adolf Hitler pana la Stalingrad si capitularea neconditionata. Nationalistii Nicolae si Elena Ceausescu s-au tinut cu dinti de „Lagarul comunist si-au murit ca martiri, cand nimeni nu mai dadea nici o ceapa degerata pe marxism-leninism. Comunistul Ion Iliescu credea in URSS si dupa ce Moscova renunt...... Citeste »
Secrete deconspirate
de Gh. Bassarabescu
S-au aflat acum, dupa 15 ani de la executarea cuplului Ceausescu o multime de amanunte despre cei doi, pastrate ascunse de diverse persoane din anturajul acestora. Era si de asteptat sa se faca diferite dezvaluiri, dupa ce s-a implinit termenul de prescriere a faptelor culpabile din timpul evenimentelor din anul 1989, prevazute de Codul Penal. Un colonel inginer trecut in rezerva a relatat, de pilda, ca Elena Ceausescu isi forma opiniile de savanta , citind diverse reviste de stiinta popularizat...... Citeste »
Urmasii lui Nostradamus
de Gh. Bratescu
Cassandra, fiica lui Priamus, ultimul rege al legendarei cetati Troia, a fost indragita de zeul Apollo, care-i va cere sa-i daruiasca virginitatea. Cassandra ii spune ca accepta, dar cere in schimb sa o inzestreze cu darul profetiei. Apollo ii indeplineste dorinta, insa Cassandra il pacaleste si nu se lasa sedusa. Zeul o pedepseste manios, pastrandu-i darul profetiei, dar luandu-i puterea de a-si convinge semenii. Cassandra profeteste destinele Troiei, inclusiv siretenia grecilor cu calul troian...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) - Ciripoi? se mira Sile. Nu cumva esti prieten cu Tufan? - Chiar asa, domnule! Am fost vecini. - Si incotro, tinere Ciripoi? - Ma tin dupa niste prieteni, domnule Sile. - Ma cunosti? - Sigur. - De ce nu mi-ai spus de la inceput? - Daca nu m-ai intrebat! - Dar te-am intrebat unde mergi. - Crezi ca eu stiu? Tufa...... Citeste »
Religie »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
(Continuare din numarul precedent) 4. Al-Bukhari’s Hadith , este a doua carte de cult ca importanta in Islamism, dupa Qur’an. Cartea este considerata inspirata, si contine invataturile lui Muhammed, organizate pe teme precum: Cartea Taxelor, Cartea Raidurilor - Invaziilor- si Cartea Jihadurilor. 5. Colectia Muslim, este a cincea sursa dogmatica in Islamism. Este scrisa de un discipol al lui Sahih Bukhari, cel care a scris Hadith. Din aceste 5 (cinci) surse majore, se poate descifra baza credinte...... Citeste »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL II PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) 2.2.5. TERTULLIAN (cca 160-220) Originar din Cartagina, Tertullian va fi alaturi de Augustin, cel mai mare si mai influent autor latin. Jurist de profesie, el va excela printr-un stil oratoric, o ratiune clara si o sistematizare aparte a conceptelor sale teologice. A introdus in vocabularul latin si tehnic al Bisericii, termenii trinitas si persona, cu referire la doctrina ...... Citeste »
Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Iata va vestesc anul placut Domnului. (Luca 4:19). Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita. (Luca 22,46): „Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune (Ioan 10:9). „Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe...... Citeste »
Semnalul de alarma din sud-estul Asiei!
de Constantin Alecse
Au trecut cateva zile de cand s-a intamplat ceea ce oamenii considera a fi catastrofa mileniului III. Si acesta ar putea fi doar inceputul. Dumnezeu arata din nou oamenilor ca puterea si existenta Sa depaseste nivelul de intelegere al omenirii. India este tara in care pot fi intalnite cele mai mari grupari etnice care nu au fost evanghelizate, cele mai multe aflandu-se in nordul Indiei. In aceste zile am fost socati de aceasta lovitura - cutremurul de pamant din ocean. India este ingrozita, sunt...... Citeste »
Din Comunitate »
Prieten de-o viata
de Emil G. Onet
Dupa mine, exista doua sentimente umane majore care domina relatiile dintre oameni: dragostea si prietenia. Durata si profunzimea lor este conditionata de multi factori, intre care pot fi enumerati caracterul partenerilor, conditiile in care s-au plamadit aceste sentimente, influentele exterioare imprimate de imprejurarile afective, sociale si economice, precum si desfasurarile din vietile fiecaruia. Exista exemple, din pacate destul de rare, cand legaturile de acest fel se pastreaza pe parcursu...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La scoala: - Pe vremuri, explica profesorul, pana nu se inventasera banii, platile se faceau in grau, in oi, in alte produse… - Nu era practic, nu-i asa? Ce greu trebuie sa fi fost sa le tii in portofel, spune repede un elev. * - Cum se numeste femela papagalului? intreaba profesorul. - Mamagal, raspunde elevul. * - Ce fel de planta e porumbul? - Este o planta textila, domnule profesor! - De ce crezi asta? - Pentru ca face… matase. * - Gigele, da-mi, te rog, un exemplu de patruped. - Masa, domnu...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page