Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 682 - 06 Ianuarie, 2005 - Anul XV
de Clipa
Anul Nou 2005 le-a adus romanilor, in primul rand, un nou guvern condus de liberalul Calin Popescu Tariceanu, copresedintele Aliantei D.A. PNL-PD, care a fost desemnat de presedintele Traian Basescu. Istoria a demonstrat si continua sa arate ca progresul unei natiuni se realizeaza acolo unde poporul e bine reprezentat prin conducatorii sai, acolo unde toate puterile si toate simtirile tintesc spre fala si reputatie, spre competenta si profesionalism, spre respectul si gloria poporului in afara, ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (682)
de A. C. Ton
* Se poarta, ca instrument al politicii externe, schimbarea regimurilor. Desi cunoscuta din timpuri imemoriabile, incepand cu cel de-al doilea razboi mondial, se cunosc cel putin patru cazuri clasice de schimbare de regim: inlaturarea lui Mohammad Mossadegh in Iran(1953), Jacobo Arbenz in Guatemala (1954), Ngo Dinh Diem in Vietnam(1963) si Salvador Aliende in Chile. O incercare care-l viza pe Fidel Castro (1962) a sfarsit lamentabil prin invazia de la Pig Bay. Se pare ca factorii decizionali n-a...... Citeste »
Politica »
Un partid ciudat
de Gh. Bassarabescu
Istoria incepe prin anii ’70 ai secolului trecut. In grandomania ei nemasurata, Elena Ceausescu se hotarase sa-si mai adauge la titlurile sale nemeritate si pe acela de membru al Academiei. Bineinteles, cum toate fotoliile erau ocupate, a recurs la o metoda proprie bolsevicilor, aceea de a instaura cu forta ceea ce doreau. Prin urmare a dizolvat institutia rapid, sub pretextul stupid ca nu reprezenta organizatiile stiintifice. Bineinteles era o aberatie, Academia nefiind prin definitie un organi...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) A doua zi, ofiterii se despartira de gazdele vremelnice si se trasera domol, in trapul marunt al cailor, catre Constantinopol, carand cu ei povara unor stiri cutremuratoare. Se infatisara sultanului aratandu-se din nou curajosi. Vestea infrangerii se strecura ca un sarpe, ducandu-se taras de-a lungul coridoare...... Citeste »
Istorie »
Inventii uimitoare
de Gh. Bratescu
Doi asi ai aviatiei avea Germania in cursul Primului Razboi Mndial, pe von Bullow si pe Herman Goring. Amandoi doborasera recorduri de viteza si de durata a zborurilor si mai ales erau maestri in acrobatia aeriana, cunoscuti in intregul occident. Erau vestiti in randul pilotilor franco-britanici, escadrilele comandate de asii germani fiind teribil de temute, mai ales de aviatorii englezi. Nici nu era de mirare, deoarece acestia, chiar daca erau bine instruiti, nu aveau multe sanse de izbanda cu ...... Citeste »
Nemti "grasi, dar impotenti"
de Viorel Roman
Dupa doua razboaie mondiale, cu o suta de milioane de victime in numai trei decenii, anglo-saxonii si rusii au ocupat Europa si i-au pacificat pe germani dupa reteta lui Winston Churchill: ii facem „grasi, dar impotenti . Capitularea neconditionata si ocupatia militara anglo-americana le-a permis germanilor sa foloseasca ajutoare de tot felul, banii pentru aparare (preluata de SUA) in scopuri umanitare. Sistemul social german a ajuns astfel celebru, cel mai bun din lume. Dar ocupatia, 1945-1989,...... Citeste »
Religie »
Perspectiva Profetica - 2005
de Lazar Gog
De cateva ore, anul 2004 a intrat in istorie. Si ce an! Toate s-au schimbat intre oameni. Predictiile politice, economice si sociale au urmat alt curs decat cel prevazut de expertii in domeniile amintite. Singurul lucru care a stat si de data aceasta neclintit, neschimbator, a fost Cuvantul Domnului Dumnezeului Trinitar al Scripturilor (cf. 1Pet. 1:23f; Ps. 119:160; Matei 24:35 ). Asa va fi pentru totdeauna. Lucrarea celui rau si a oamenilor dedati slujirii lui va fi intotdeauna tulburare, teroa...... Citeste »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL II PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) 2.2 APOLOGETII LATINI 2.2.1. CIPRIAN AFRICANUL (cca 200-258) Viata Sf. martir Ciprian, poate fi cunoscuta din scrierile sale, precum si din arestarea, judecarea si martirajul sau fapte culese din rapoartele timpului in scrierea Acta Proconsularia Cypriani. La acestea se poate consulta scrierea ucenicului sau, diaconul Pontius si intitulata Vita Cypriani. Ieronim, in lucrare...... Citeste »
Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!
de Aurel Sas
De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Iata va vestesc anul placut Domnului. (Luca 4:19). Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita. (Luca 22,46): „Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune (Ioan 10:9). „Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Pe sosea: - Ati uitat sa aprindeti luminile de la spate, atrage atentia politistul unui automobilist, pe o sosea. - Vai de mine! zice acesta alarmat. - Ei, lasati, nu e chiar atat de grav. - Cum sa nu fie grav cand am pierdut pe drum rulota cu nevasta si cu sase copii. * Pe strada : - Imi puteti spune unde se afla pe aici birtul La gura leului ? - Dupa coltul strazii. Veti auzi acolo ragete. - Ale leului? - Nu, ale publicului… * Discutie in casa: - Vecinii nostri sunt o familie vesela, spune sot...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page