Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 681 - 30 Decembrie, 2004 - Anul XIV
de Clipa
Sarbatorile de Iarna cu fastul lor material si spiritual, cu universala forfota umana, cu imensa disponibilitate a daruirii generoase devin un minunat prilej prin care se pronunta specificul unei natiuni ca intr-un pretios diamant ce rasfrange acel mozaic de raze luminoase ale credintei in Dumnezeu, ale iubirii de oameni si ale sperantei in zile mai bune. Poporul roman a avut ca mijloace de supravietuire si de inaltare sufleteasca luptele sale crancene, dorintele sale mistuitoare, asteptarile sa......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (681)
de A. C. Ton
* Hannah Arendt, filosof politic american ne-a lasat printre altele, urmatoarea emanatie cerebrala: Predictia viitorului nu reprezinta nimic altceva decat o proiectie a prezentului“. Imi permit, cu speranta ca voi fi in asentimentul d-voastra, sa va redau cateva din perlele“ debitate de studentii de la California State University si facute public de Richard Nehrbass, profesor de management la Cal State - Dominguez Hills: America si-a castigat independenta in sec. al XIX-lea, in urma unui razboi ...... Citeste »
Politica »
Islamizarea Europei sau crestinarea turcilor?
de Viorel Roman
Ce cred musulmanii (IX) Razboiul Rece, al treilea razboi mondial intre ortodocsi si crestinii occidentali si cel de al patrulea razboi mondial intre musulmani si crestini au constante: SUA e atacata din afara de comunisti, teroristi si Europa din inauntru. Crestinii orientali si occidentali se foloseau in Razboiul rece de un alibi antireligios comunist si capitalist. In virtutea inertiei pudoarea se mentine si azi in ciuda „granitei sangeroase dintre mahomedani si crestini in Caucaz, Balcani, Or...... Citeste »
Ipocrizia se plateste
de Gh. Bratescu
Nu gandi ce vrei sa gandesti inainte de a sti ceea ce ar trebui sa stii , suna o maxima formulata candva de profesorul John Crow de la King’s College din Londra. Mi s-a parut remarcabila si am retinut-o, citind in tinerete memoriile lui R.V. Jones, artizanul Razboiului stiintific desfasurat in cea de-a doua conflagratie mondiala de Fortele Aliate impotriva Germaniei hitleriste. Si ea mi-a revenit in memorie, observand ultima isprava politica cu consecinte teribile comisa de domnul Ion Iliescu, l...... Citeste »
Prioritatea de dreapta
de Gh. Bassarabescu
Scrutinul parlamentar recent din Romania, a carui desfasurare a iscat ample si grele acuzatii de frauda din partea tuturor partidelor participante la alegeri, cu exceptia celui condus de domnul Adrian Nastase, beneficiar al operatiunilor de denaturare a vointei electoratului, nu le vom comenta. Indiferent de modul in care vor evolua lucrurile in perioada viitoare, apare ca o certitudine ca Romania va fi greu de guvernat, in conditiile existentei unui Parlament scurtcircuitat de PSD si de PRM. Si...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) Voda ii privi hainele zdrentuite cu aer de cunoscator. Dupa taieturile multe se vedea ca se batuse pe viata si pe moarte, chiar atunci cand nu mai erau sperante de victorie. Era placut sa privesti un om viteaz, fie ca el se afla in randurile dusmanului. Mai stia voda ca Mustafa era unul dintre putinii comandan...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL II PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) 2.1.5 ORIGEN (cca 185-254) Origen reprezinta apogeul intelectual al Scolii Alexandrine. El este un invatat de dimensiuni enciclopedice, cu o gandire profunda, folosita intr-o scriere vasta, care va acoperi o sesime a Istoriei Eclesiastice a lui Eusebiu de Cezarea. Ieronim il mentioneaza in Vietile oamenilor ilustrii, la fel facand Photius. Activitatea de educator a lui Orig...... Citeste »
Semanatorul
de Viorel Visovan
Preot Paroh, Viorel Visovan, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul , Los Angeles Iesit-a semanatorul sa semene samanta sa. Si semanand el, una a cazut langa drum si a fost calcata cu picioarele si pasarile cerului au mancat-o. Si alta a cazut pe piatra, si, rasarind, s-a uscat, pentru ca nu avea umezeala. Si alta a cazut intre spini si spinii, crescand cu ea, au inabusit-o. Si alta a cazut pe pamantul cel bun si, crescand, a facut rod insutit. Acesta zicand, striga: Cine are urechi de auzit sa auda....... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
* Un tanar il intreaba pe prietenul sau: - Care este obligatia copiilor fata de parinti? - Copiii ii obliga pe parinti sa-si duca viata impreuna, chiar daca ei se urasc de moarte. * Ionel ii spune bunicului: - Azi in timpul filmului s-au intrerupt luminile. - Si s-a produs panica? - As! Panica s-a produs dupa ce s-au aprins luminile… * Domnul Popescu o intreaba pe vecina sa: - Cati ani aveti, doamna Smaranda? - Am 20, netinand cont de duminici si de sarbatori… * Judecatorul il intreaba pe un mar...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page