Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 680 - 23 Decembrie, 2004 - Anul XIV
de Clipa
Optimismul lui Traian Basescu aratat in campania electorala a fost de bun augur pentru domnia sa, intrucat a castigat alegerile din 12 decembrie, devenind presedintele Romaniei pentru urmatorii cinci ani, contrazicand opiniile si pronosticurile chiar si in randul celor care l-au votat. Confruntandu-se cu un adversar puternic, premierul in exercitiu, Adrian Nastase, care dispunea de intregul arsenal de mijloace necesare unei campanii electorale de succes, inclusiv de campania ajutatoare a prsedin......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (680)
de A. C. Ton
* In preajma sarbatorilor Craciunului, Muzeul de Ceara din Londra a decis sa expuna scena Nativitatii. Nimic mai normal in pragul celebrarii celei mai mari sarbatori a Chrestinatatii. Paradoxul situatei consta in faptul ca in postura Magilor apar chipurile premierului britanic, Tony Blair si a presedintelui George W Bush. Inca o dovada ca agresivitatea anormalului“ continua pana si in domeniul spiritual. Organizatiile religioase din Marea Britanie intentioneaza sa intenteze un proces de blasfemi...... Citeste »
Politica »
A juca cinstit
de Gh. Bassarabescu
Citesc in ziar ca un cioban pe nume Acsente Neamtu, in varsta de 80 de ani, a carui gospodarie se afla pe Valea Babei, undeva in muntii judetului Bistrita Nasaud, nu a cutezat sa strabata pe jos, prin nameti, cale de 24 de kilometri, spre a ajunge la sectia de votare din comuna Rebrisoara, spre a-l vota pe Adrian Nastase, in turul doi al alegerilor prezidentiale. Mai vad pe ecranul televizorului alt episod surprinzator, petrecut in Bucuresti, unde sute de studenti care au stat cuminti la rand pe...... Citeste »
Atentie Uniunea Europeana! Iliescu si Nastase pun de-o noua revolutie
de Gheorghe Tanasescu
De cand am aflat, chiar din gura lui, ca Ion Iliescu nu va iesi din politica decat cand va iesi din viata, asa cum nu se putea iesi din Garda de Fier si cum nu se poate iesi din structurile kaghebiste, mi-am zis ca o guvernare, alta decat pesedista, nu va avea decat soarta fostei guvernari a CDR, cand Iliescu si Nastase si-au demonstrat cu succes capacitatea de a bloca orice masura de reforma si progres, de a submina Puterea, de a manipula si invrajbi diferitele categorii sociale, sacrificand st...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - Ioan Dan - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) Se auzi curand zanganitul fierului. Mihai privea linistit, spre mirarea turcului, care aflase ca Domnul Tarii Romanesti lucreaza la razboi numai cu navala mare. Isi framanta mintea sa afle rostul unei schimbari atat de neobisnuite. Palcul de tatari se clatina o clipa ca un copac mare, iar cand fu gata sa se ra...... Citeste »
Traditii enigmatice
de Gh. Bratescu
Sarbatorile de Iarna la romani sunt un prilej de rasfat culinar, din nefericire diminuat enorm in ultimul deceniu, datorita precaritatii penibile a posibilitatilor pecuniare ale populatiei, indeosebi cea rurala. Dincolo de momentele solemne religioase crestine, ale Nasterii Domnului, continuate pana dupa Anul Nou, tot romanul stie ca preparativele pentru sarbatori incep de Ignat, ziua cand se taie porcii. Apoi se fac, dupa retete transmise din generatie in generatie, carnati, caltabosi si altele...... Citeste »
Despre iubire
de Vasile Bechis
(Continuare din numarul precedent) Un alt fapt pe care literatura si istoria il scot in evidenta este acela ca de multe ori iubirea se preschimba in opusul ei, ura. Uneori dragostea si ura coexista in acelasi subiect; alteori iubirea trezeste ura (ca in cazul geloziei). Mania si frica, deasemenea isi au de multe ori originea in iubire. Oricum, iubirea pare a fi sentimentul de baza care genereaza pe toate celelalte potrivit opozitiei placere-durere sau a relatiei cauza-efect. Un alt aspect, bogat...... Citeste »
Istorie »
România Mare
de Viorel Roman
Urmasii Imperiului Roman, moldo-valahii ajung sub greco-slavi la sfarsitul primului mileniu, apoi cinci secole sub turco-fanariotii de la Constantinopol. In Transilvania eliberata de turci, romanii se unesc cu Roma. In sfera de interese, Constantinopoli Moscova si Roma, Scoala Ardeleana redescopera latinitatea si initiaza programul de emancipare nationala, boierimea moldo-valaha inclina spre rusi, fanariotii propaga stilul bizantin. Occidentul este constant de partea valahilor. La Paris se pun b...... Citeste »
Religie »
Nasterea Domnului
de Viorel Visovan
Preot Paroh, Viorel Visovan, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul , Los Angeles Hristos se naste, preamariti-l! Hristos din ceruri, intampinati-l! Hristos pe pamant, inaltati-va! Cantati Domnului tot pamantul si cu veselie laudati-l ca s-a preamarit! (Catavasia I a Nasterii Domnului). Sa se bucure cerurile si sa se veseleasca pamantul, sa-si uneasca glasul pentru a preamari pe cel care, Dumnezeu fiind, s-a facut om pentru ca omul sa se indumnezeiasca. Astazi se implinesc sperantele de veacuri ale o...... Citeste »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL I PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) 2.1. APOLOGETII GRECI Prezentarea apologetilor preniceieni este facuta in aceasta lucrare in stilul si forma consacrata a dictionarelor biografice in care notele bibliografice sunt umbrite de bibliografia selectiva. Apoi, din numarul destul de impresionant de apologeti preniceieni nu toti au tratat cu specificitate invatatura despre Duhul Sfant. Datorita acestui fapt, lista ...... Citeste »
Intoarcerea la lumina de nasterea lui IISUS HRISTOS lumina lumii
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Unde este regele Iudeilor, Cel ce s-a nascut? Caci am vazut la Rasarit Steaua Lui si am venit sa ne inchinam Lui. (Matei 2,2). Pamantul lui Zabulon si pamantul lui Neftalim spre mare, dincolo de Iordan, Galileia neamurilor; Poporul care statea in intuneric a vazut lumina si celor ce sedeau in latura si in umbra mortii lumina le-a rasarit. ”…a inceput Iisus sa propovaduiasca si sa spuna: Pocaiti-va caci s-a apropiat imparatia cerurilor” (Matei 4,15-17). “… Eu s...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
* O doamna in varsta ii cere sotului sa-i faca un ceai. Din bucatarie, acesta ii striga disperat ca nu gaseste ceaiul. - Cum sa nu, ii spune doamna, este pe etajera, in cutia de cacao pe care scrie sare . * Profesorul pensionar intra in casa si-i spune sotiei sale: - De data asta, draga mea, nu-mi vei mai reprosa ca am uitat umbrela la cafenea, pentru ca de data asta am adus-o. - Dar, dragul meu, spune doamna, de data asta ai plecat fara s-o fi luat cu tine. * S-a cerut unui scriitor sa numeasca...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page