Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 679 - 16 Decembrie, 2004 - Anul XIV
de Clipa
In campania electorala pentru turul al II-lea al prezidentialelor, intrata intr-o usoara amortire, o stire senzationala a strabatut jurnalele Radio-TV, care /si garnisesc editiile cu intamplari si fapte privind spectaculoase si tragice accidente rutiere, explozii prin diferite locuri, obisnuitele accidente de munca, anihilari ale unor retele de traficanti, masini furate sau incendiate, femei violate, talharite si ucise. Stirea cu pricina aducea in atentia opiniei publice faptul ca procurorii din......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (679)
de A. C. Ton
* Pentru pretinsii politicieni de aici si de pretutindeni, care fara a etala valente deosebite au ajuns in fruntea bucatelor , pentru cei care considera populatia o masa amorfa, o majoritate tacuta, o grupare de idioti utili“, le recomand un extras dintr-un discurs politic tinut la 8 septembrie 1858 de Abraham Lincoln, cu doi ani inainte de a ocupa fotoliul prezidential: Puteti insela o vreme intregul popor ; puteti insela mereu o parte a lui ; dar nu puteti insela tot timpul tot poporul. (You c...... Citeste »
Politica »
Democratia din Ucraina si România
de Viorel Roman
In fostele tari ortodoxo-comuniste au avut loc alegeri intre „portocalii inclinati spre vest si „albastrii , adeptii Moscovei. In Ucraina alegerile au fost falsificate. Liderului provestic i s-a „luat fata cu otrava, dar nu s-a reusit lichidarea lui. Putin a acceptat repetarea alegerilor, dar este nemultumit de ingerinta UE in Hinterlandul sau. O lupta intre vestul si estul tarii, ca intre Lemberg si Donez, n-a avut loc in Romania. Aici toti candidatii sunt estici, iar fraudele electorale au fos...... Citeste »
Momentul adevarului
de Gh. Bratescu
O masa de biliard in jurul careia stau cativa jucatori care se intrec sa introduca bilele in tinta castigatoare, insa doar unul va reusi performanta, in cele din urma. Asa infatiseaza plastic, evenimentele din decembrie 1989, Cazimir Ionescu, unul din membrii Consiliului Frontului Salvarii Nationale, organism politic, care a preluat puterea in stat dupa izgonirea lui Nicolae Ceausescu. Cazimir Ionescu, astazi retras din viata politica activa, de altfel ca si generalul Mircea Chelaru, viceamiralu...... Citeste »
Sub ochii europenilor, ASA A AJUNS SI HITLER LA PUTERE
de Gheorghe Tanasescu
La poarta Europei, candidatul opozitiei la alegerile prezidentiale din Romania, Traian Basescu, a fost huiduit, scuipat si lovit de hoardele pesediste, la intrarea acestuia in fieful guvernantilor, Studioul TVR1, sub privirile indiferente ale unui echipaj de politie adus pentru apararea democratiei. A scazut mult, ca importanta, continutul dezbaterilor, notele obtinute de candidati, programele lor care ar fi trebuit sa sintetizeze viitorul tarii si soarta milioanelor de oameni napastuiti, atenti...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - Ioan Dan - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) Dupa o vreme, armata Bucegilor se inturna din drum si-si petrecu noaptea la Putinei, in tabara parasita de tatari. Cu mult inainte de a se lumina de ziua, ostirea porni in trap intins catre Serpatesti, de unde Ghazi-Ghirai, hanul cel mare al tatarilor, mai ducea unele tratative cu turcii si cu pretendentul la ...... Citeste »
Despre iubire
de Vasile Bechis
(Continuare din numarul precedent) In mod obisnuit cand vorbim despre iubire avem in minte ceea ce grecii intelegeau prin eros , nu si celelalte doua categorii si cu atat mai putin conceptual platonic. Cateva consideratii generale In cele ce urmeaza m-am folosit mai ales de comentariile privind iubirea ale invatatului american Mortimer Adler din lucrarea The Great Ideas . Este demn de remarcat faptul ca in toate marile culturi cunoscute este prezenta idea ca iubirea este de ordin divin si ca in ...... Citeste »
De la Cititori »
Onorata Redactie a Revistei Clipa
de Aurel Sas
Stimate D-le Patton, Cu prilejul sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului, Anului Nou si Bobotezei, va urez multa sanatate, bucurie si binecuvantate impliniri in Noul An 2005! Va felicit pentru munca depusa la elaborarea fiecarui numar al Revistei in anul 2004, care a facut sa dobanditi un nume mare. Ingaduiti-mi, pe aceasta cale, sa felicit si pe scriitorii care scriu Articole de o mare varietate si competenta la Revista Clipa “ dand o mare informarea cititorilor in toate directiile. Sunt bucu...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL I PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) In a doua sa epistola, Clement acorda importanta suferintelor lui Cristos (2 Clem. 1:2-3) cat si pozitiei Lui de Creator ex. nihilo (2 Clem. 1:8). Apelativul cel mai des intrebuintat pentru Isus, este Domnul (2 Clem. 3:2 ; 4:2 ; 5:2-4 ; 6:1 ; 9:11 ; 12:2). Aceasta titulatura confera autoritate lui Isus si mai ales autoritate in actul mantuirii, caci o teologie fara evidentie...... Citeste »
Intoarcerea la lumina
de Aurel Sas
DE NASTEREA LUI IISUS HRISTOS LUMINA LUMII de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Unde este regele Iudeilor, Cel ce s-a nascut? Caci am vazut la Rasarit Steaua Lui si am venit sa ne inchinam Lui. (Matei 2,2). Pamantul lui Zabulon si pamantul lui Neftalim spre mare, dincolo de Iordan, Galileia neamurilor; Poporul care statea in intuneric a vazut lumina si celor ce sedeau in latura si in umbra mortii lumina le-a rasarit. ”…a inceput Iisus sa propovaduiasca si sa spuna: Pocaiti-va caci s-a apropiat im...... Citeste »
Din Comunitate »
Draga Redactie Clipa,
de Dan David
Intr-un tragic accident, s-a sfarsit Teofil Peter, muzician de prestigiu al rock-ului din Romania, compozitor si interpret mult apreciat de numeroase generatii de tineri romani. Un tanar soldat american a avut nesansa sa-i provoace moartea si ca atare regretul nostru, al romanilor care traim in America si care l-am iubit, este si mai mare. Ironia sortii veti zice, dar de ea s-au folosit imediat unii care nu vad altceva decat manevre si conspiratii chiar si in evenimentele tragice ale vietii. Pro...... Citeste »
Ajunul la Ceas de Taina
de Ion Anton
De 2004 ani, in fiecare decembrie, inimile crestinilor cauta mai mult decat buzele, misterul ceresc. De aceea cuvintele curg din condeiul sufletului, scrise cu cerneala nostalgiei, care se armonizeaza cu atmonsfera in care simti peste tot plutirea Divinitatii. Nu poti sa definesti daca pamantul urca spre cer, ori cerul coboara peste botul nostru de lut, dar linistea harica ce te cuprinde te umple de comuniunea sinergica cu Cel care S-a intrupat luand chip de om, pentru a ne mantui din prapastia ...... Citeste »
Festivitatile Celei de a 65-a Aniversare A Bisericii Ortodoxe Române Sfanta Treime
Stimate domnule si doamna Patton, A trecum cam multa vreme de cand nu ne-am mai intalnit personal, desi prin intermediul revistei Clipa m-am simtit intotdeauna alaturi de Domniile Voastre. Va multumesc incaodata, in numele parohiei Sfanta Treime, pe care sunt binecuvantat sa o pastoresc de peste 22 de ani, pentru promovarea, prin paginile revistei Clipa , a evenimentului istoric ce l-am sarbatorit recent, A 65-a Aniversare a Bisericii . Regretam din suflet faptul ca Domniile Voastre nu ati putut...... Citeste »
Umor »
Glume primite de la cititori
La scoala: - Cum se realiza comunicarea in antichitate? intreaba profesorul. - Prin telegrafia fara fir, raspunde elevul. * - Cum are verbul a iubi forma la timpul viitor? intreaba profesorul. - A se marita, raspunde elevul. * - Care este vietuitoarea care poate fi mancata inainte de a aparea? intreaba profesorul. - Gaina! raspunde repede un elev. * - Ce citesti, Tudore? - O carte de calatorii. - Cum se numeste? - Mersul trenurilor . * Voltaire, a fost intrebat asupra relatiilor pe care le are c...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page