Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 676 - 25 Noiembrie, 2004 - Anul XIV
de Clipa
Cea de-a treia editie a Topului 300 - cei mai bogati romani , realizat recent, de revista Capital se deschide cu numele lui Iosif Constantin Dragan (87 de ani, casatorit, cu trei copii), detinand o avere estimata la 800-850 de milioane $. El ocupa primul loc in topul bogatilor din Romania, ca si in anii precedenti, avand companii de distributie a produselor petroliere, edituri si firme de transport in 10 tari de pe doua continente. Resedintele sale se afla in Bucuresti si la Milano. In prezent s......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (676)
de A. C. Ton
*Asa cum am cerut si anticipat in repetate randuri, reprezentantii celor mai sofisticate si profesionale agentii de informatii din lume – ma refer la Mossad si Sin Bet –coopereaza in postura de instructori si consultanti cu organizatiile americane de profil . In timp ce guvernantii de pe malul Dambovitei, desi au lacune vizibile atat de ordin cerebral, intelectual si comportamental, considera ca n-au nimic de invatat, americanii se incadreaza in filozofia lui George Santayana : Nu exista persoan...... Citeste »
Dupa Ion Iliescu
de Viorel Roman
Ortodocsii in alianta cu protestantii anglo-americani, au castigat razboaiele mondiale si s-au extins spre vest. Tarile Baltice, Bucovina, Basarabia etc. au ajuns sub Moscova. Belgradul stapanea pe coasta dalmata. Bucurestiul si-a subordonat Transilvania si Banatul. Apoi dupa caderea Cortinei de Fier ortodoxo-comunistii voiau printr-o dictatura de dezvoltare „sa-i ajunga din urma si sa-i depaseasca pe occidentali. Marxismul ii proteja pe ortodocsi de influenta Romei si in acelasi timp cauta sa-i...... Citeste »
Politica »
Ce cred musulmanii ? (VIII)
de Viorel Roman
Alah stie mai bine Pentru o carte cu titlul de mai sus si pentru „Submission”, un film critic fata de pozitia subalterna a femeii in lumea musulmana, Mohomed B., un marocan ii taie beregata in plina strada la Amsterdam regizorului Theo van Gogh (47), un urmas al celebrului pictor. In urma cu doi ani a fost ucis politicianul Pim Fortuyn, pentru ca avut curajul sa spuna ca „barca-i prea plina cu straini. Pana la aceste crime motivate religios si politic era un tabu segregatia religioasa din Olanda...... Citeste »
Povesti ciudate
de Gh. Bratescu
Medicul american Raymond Moody, publicand in anul 1975 cartea intitulata Life after Life (Viata dupa viata), a starnit o apriga controversa, volumul devenind din aceasta cauza celebru in intreaga lume. In disputa pro si contra s-au angajat medici, psihologi, teologi, dar si adepti ai religiilor orientale, obligandu-l pe autorul cartii sa declare public faptul ca problema pusa in discutie de el nu avea nici o legatura cu doctrinele teologice, ci cu un fenomen uman necercetat de stiinta. Cartea do...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - Ioan Dan - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 18 (Continuare din numarul precedent) - Nea Tufanele, imi dai lingurile? se amesteca femeia. Batranul se uita pe langa ea cu gandurile aiurea. - Ia-le, bre! Se otari el. Azi e vineri. Eu impart de pomana vinerea, ca sambata e gloata. Zi si matale sa traiasca domnul Tufan-tatal! Tufan... da-te, ma, jos dupa cal, paguba naibii! Vrei sa intram la bel...... Citeste »
Despre iubire
de Vasile Bechis
(Continuare din numarul precedent) In cele ce urmeaza voi incerca sa inmanunchez unele puncte de vedere ale unor invatati de mare reputatie despre clasica triada eros, philia, agape. Intrucat insemnarile de fata nu se vor un eseu propriu zis despre iubire, mai degraba o inmanunchere a gandurilor unor mari invatati cum am amintit deja mai sus, nu am indicat de fiecare data sursa de unde am extras ideile atat pentru a nu ingreuia lectura, cat si pentru a nu lungi prea mult aceste insemnari. Numele...... Citeste »
Istorie »
Enigma unei statui antice
de Gh. Bassarabescu
O statuie misterioasa a fost descoperita intamplator intr-o zona greu accesibila din Muntii Vrancei, de catre un profesor de liceu din Onesti. Examinarea de catre arheologi a acesteia a dus la concluzia ca personajul reprezentat in piatra are atributele zeului antic Dionysos, divinitate consacrata vegetatiei, fructelor, mai ales vitei de vie si vinului. Statuia, cioplita destul de rudimentar, infatiseaza un barbat, cu trup firav, efeminat, avand agatat pe frunte un corn. Existenta statuii lui Di...... Citeste »
1 Decembrie 1918
de Vasile Bechis
( Cateva ganduri ) Este o datorie morala a noastra, ca si a tuturor romanilor, sa celebram ziua de 1 Decembrie 1918 in care s-a incununat aspiratia multiseculara a neamului nostru de a se vedea uniti intr-o singura tara. Se cuvine sa sarbatorim aceasta data in care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei poporului nostru, dovedind prin aceasta lumii si lui insusi ca este un neam dornic si capabil sa-si faureasca propriul destin. Se cuvine de asemenea sa inaltam o rugaciune s...... Citeste »
Religie »
Persoana si lucrarea Duhului Sfant in Patristica Preniceeana
de Lazar Gog
CAPITOLUL I PREZENTAREA ISTORICA SI CRITICA A PARINTILOR APOSTOLICI SI A SCRIERILOR LOR (Continuare din numarul precedent) 1.3.2. Pneumatologia clementina Pneumatologia Clementina, daca poate fi numita o pneumatologie in sensul real al cuvantului, apare mai complexa de cat cea din Dihadia. In primul ei aspect aceasta este o pneumatologie pentru comunitate ca un intreg. Din aceasta perspectiva Duhul Sfant este impartial. El se revarsa peste toti ca un har divin asa ca nu va crea elite in Biserica...... Citeste »
Din Comunitate »
Cea de a 65-a Aniversare a Bisericii Ortodoxe Romane Sfanta Treime din Los Angeles
Stimate domnule si doamna Patton, A trecum cam multa vreme de cand nu ne-am mai intalnit personal, desi prin intermediul revistei Clipa m-am simtit intotdeauna alaturi de Domniile Voastre. Va multumesc incaodata, in numele parohiei Sfanta Treime, pe care sunt binecuvantat sa o pastoresc de peste 22 de ani, pentru promovarea, prin paginile revistei Clipa , a evenimentului istoric ce l-am sarbatorit recent, A 65-a Aniversare a Bisericii . Regretam din suflet faptul ca Domniile Voastre nu ati putut...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
- De ce-ai furat balotul de panza? intreaba judecatorul. - E drept ca am sarit gardul cu balotul in brate, dar nu pentru ca sa mi-l insusesc, ci pentru a ma duce la bufetul de vizavi sa-mi cumpar coniac. * - Stii ca poti fi acuzat de complicitate? spune judecatorul. - Domnule judecator, eu atata i-am spus: Costica, da-i o palma! . De unde sa stiu eu ca inculpatul nu avea mainile libere, ci tinea in ele un sifon? * - Recunosti ca i-ai violat, reclamantului, domiciliul? - Nu recunosc, domnule jude...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page