Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 639 - 26 Februarie, 2004 - Anul XIV
de Teodor Caluschi
Investitorul. Un cuvant nou aparut dupa 1990 in vocabularul de zi cu zi al romanului. La inceput a speriat – cine nu-si aduce aminte de masele de oameni care strigau in transmisie directa la buletinele de stiri al TVR-ului Nu ne vindem tara! ... Mai apoi s-a transformat intr-un termen cu conotatii mesianice: investitorii straini erau cei care ar fi trebuit sa vina sa salveze Romania din marasmul economic. Au trebuit sa treaca destui ani pana cand sa le deschidem cu adevarat usa, iar ei sa inceap......Citeste »
Editoriale »
Alegerile din Rusia si România 2004
de Viorel Roman
Cine conduce popoarele, lumea? Simplu: Vox populi, vox Dei. Ce vrea multimea, se realiza prin vointa zeilor in trecut si a Celui de Sus, pentru noi, contemporanii. Vointa multimii se exprima democratic si capata, in functie de cultura, religie, coloraturi diverse. Democratia „Westminster“ a protestantilor botezati dar fara ierarhie apostolica, e in afara Bisericii. Catolicii cultiva, pe langa autoritatea Papei si a Bisericii bimilenare, „democratia crestina . In perioada coloniala, africanii si ...... Citeste »
Politica »
Vin americanii
de Gh. Bratescu
Din 1944, romanii i-au dorit pe americani sa vina in Romania. In asteptarea lor, sute de neinfricati au luptat in munti impotriva securistilor si au murit cu arma in mana, fiind primii insurecti anticomunisti din tarile supuse de URSS, dupa cel de-al doilea razboi mondial. Alte zeci de mii fie au fost asasinati, fie au infundat lagarele si temnitele comuniste. Iata, in fine, americanii au ajuns in Romania, dupa ce dictatura bolsevica a fost eliminata in decembrie 1989. Mai intai au venit negusto...... Citeste »
Infidela Marianne
de Gh. Bassarabescu
Am citit, este adevarat destul de tarziu, volumul impresionant al lui Emmanuel Berl, intitulat La France ireele , aparut in 1951, in care lucidul scriitor parizian nota ca un motto: La France seule n’est pas plus la France . Intr-adevar, Franta nu ar fi Franta, daca nu s-ar defini in raport cu restul lumii. Exista o legatura directa intre plamadirea istorica a Frantei, cu diversitatea sa culturala si lingvistica. In studiul magistral, bine cunoscut cercetatorilor, intitulat L’identite de la Fran...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - Ioan Dan - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 10 (Continuare din numarul precedent) - Ti-e frica, surioara? - Nu. Dar simt umezeala sub picioare. Sa mergem! Paseau incet, tinandu-se de maini. Ocoleau cu grija mormanele de pamant cazute din tavan. In dreapta si-n stanga, hrubele se ramificau. Lighioanele marunte se strecurau iute, scornite din culcusurile lor. Le auzeau fasaitul, fara sa le va...... Citeste »
De la Cititori »
Draga Redactie "Clipa",
de Dan David
MARTISOR In martie, florile se imbata cu roua si se cearta toata dimineata fara sa afle, pana la amiaza, care e cea mai frumoasa. Intre timp, soarele incalzeste mai tare si roua se evapora. Bietele flori se dezmeticesc repede din betia lor si intra intr-o alta ameteala, aceea de lumina si de caldura. Ameteala aceasta tine pana spre seara cand soarele apune, iar lumina si caldura se duc grabite dupa el. In urma le ramane racoarea sau adesea chiar frigul noptilor de primavara, acelea din ochii car...... Citeste »
Religie »
Timpuri Profetice
de Lazar Gog
de Rev. Lazar Gog Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua... Ps. 91:5 Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma. Ce vezi, scrie intr-o carte.... Apocalipsa 1:11a DE CINE SA MA TEM? - partea a 2-a- Text: Psalmul 27:1 - Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este taria vietii mele. De cine sa-mi fie frica? Naum 2:1 - Cel ce sfarama in bucati porneste impotriva fetei tale; pazeste cetatuia! Ia seama la drum! ... Gene...... Citeste »
Din Comunitate »
Poetesa si scriitoarea Elena Calugaru Baciu va fi oaspetele Californiei
de Ion Anton
In perioada 10 Martie-15 Aprilie 2004 ne va vizita prolifica autoare de proza scurta(romane) si simtite versuri, ambele creatii literare izvorate dintr-un ales suflet dar si dintr-o bogata salba de calatorii pe toate meridianele globului. Din Thailanda in Maroc; din India in America, fara insa a nu-si cunoaste fiecare metru patrat de pamant a tarii de poveste din spatiul carpatin, care este -ROMANIA-patria noastra. Ma folosesc de doua prezentari autorizate, pentru a-mi sustine afirmatiile: in po...... Citeste »
Umor »
Glume primite de la cititori
- Nu inteleg, ma baiatule, de ce nu capeti si tu note bune, la scoala? - Ce vrei, tata, in clasa suntem 30, si pana sa-mi vina si mie randul, toate notele bune se termina… * Invatatorul ii atrage atentia lui Fanel: - Baiatule, spune-i tatalui tau: sau isi ia un meditator la matematica, sau te lasa pe tine sa-ti faci temele! * - Fiule, mi s-a spus ca nu faci nimic la scoala. Te uiti doar la ceilalti cum lucreaza. - Da, tata, pentru ca si doamna invatatoare face la fel…... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page