Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 638 - 19 Februarie, 2004 - Anul XIV
de Teodor Caluschi
Saptamana trecuta, Bucurestiul a fost timp de doua zile, orasul cu cea mai mare densitate de primari pe cap de locuitori. Nu l-a clonat nimeni pe Traian Basescu (desi Partidului Democrat in mod sigur i-ar surade o astfel de varianta), pur si simplu primarii, prefectii si sefii consiliilor locale si-au dat intalnire la adunarea anuala a Federatiei Autoritatilor Locale din Romania. Probabil ca numarul de participanti n-ar fi fost atat de mare daca n-am fi in an electoral: multi s-au gandit ca viit......Citeste »
Politica »
Pronosticuri sumbre
de Gh. Bassarabescu
Inainte de Craciun, anticipam in articolul O, brad frumos! , publicat in numarul 630 al revistei noastre ca rezervele valutare ale Romaniei se vor epuiza, daca actualul curs financiar promovat de Guvernul Adrian Nastase va continua. Mai mult, in mod sigur, riscul ca Romania sa intre in incapacitate de plati este enorm. Din nefericire, sumbrul nostru pronostic se pare a se adeveri. Daca in luna octombrie a anului trecut rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei se cifrau la 6,9 miliarde ...... Citeste »
Un complot ratat
de Gh. Bratescu
Publicarea de catre Consiliul National pentru studierea Arhivelor Securitatii - CNSAS a listelor ofiterilor care au facut politie politica, ca de altfel si aparitia in unele reviste a sute de nume de persoane care s-au ocupat cu urmarirea, anchetarea si arestarea opozantilor regimului comunist a produs un fenomen interesant si poate neasteptat pentru clasa politica romaneasca. Iata, mai multi ofiteri superiori de Securitate vin si se spovedesc in fata opiniei publice, aratand cu ce se ocupau, in...... Citeste »
Cultura »
Colectia romanul istoric - Ioan Dan - CURIERUL SECRET
de Ioan Dan
Sotiei mele - ARETIA, fiinta draga cu care am calatorit pe planeta Pamant vreme de 54 de ani prin ploaie, prin vant si prin arsita. Ioan Dan Capitolul 10 (Continuare din numarul precedent) Ion Cristu intinse hartia pe masa si o netezi indelung cu podul palmei ca pe-un prieten vechi. - Ce spui, surioara? - Spun ca baronul Albert a cautat aurul douazeci de ani. - A cautat prost. - Parca tu ai cautat mai bine! - Cred ca ma voi intalni cu aurul foarte curand. Stii tu unde a gresit Albert? S-a luat d...... Citeste »
De la Cititori »
Draga Redactie Clipa,
de Dan David
Astazi este ziua Sfantului Valentin, ocrotitorul indragostitilor. Ce poate fi mai frumos? Milioane de buchete de flori si milioane de sticle cu sampanie circula nebuneste intre diferite adrese si atmosfera este incarcata de o tensiune spirituala si erotica deosebita. Primavara isi cere drepturile ei si oamenii simt acest fapt si i se supun. Fundamental, lucrurile nu s-au schimbat in anii moderni. Primavara, sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie, a incalzit pana la sfaraiala calcaile celo...... Citeste »
Religie »
Timpuri Profetice
de Lazar Gog
de Rev. Lazar Gog Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua... Ps. 91:5 Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma. Ce vezi, scrie intr-o carte.... Apocalipsa 1:11a DE CINE SA MA TEM? - partea a 2-a- Text: Psalmul 27:1 - Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este taria vietii mele. De cine sa-mi fie frica? Naum 2:1 - Cel ce sfarama in bucati porneste impotriva fetei tale; pazeste cetatuia! Ia seama la drum! ... Gene...... Citeste »
Din Comunitate »
Apel la unitate
de Timotei Ursu
La initiativa saptamanalului LUMEA LIBERA , New York – (initiativa la care adera in calitate de coautori si saptamanalul new-yorkez ROMANIAN JOURNAL , precum si reprezentanti ai publicatiilor MERIDIANUL ROMANESC si LUMINA LINA“, lista de aderare ramanand deschisa) - se propune constituirea unui COMITET AL ROMANILOR DIN STRAINATATE PENTRU SPRIJINIREA CANDIDATURII D-nei LIA ROBERTS in ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN ROMANIA, 2004 . In seara de 17 februarie 2004, ora 19.30, la sala sociala a restaurant...... Citeste »
Umor »
Glume primite de la cititori
Un tip isi revine dintr-o coma profunda de 7 luni. In tot acest timp, sotia lui a stat zilnic langa patul lui. La cateva zile dupa ce si-a revenit, isi cheama sotia: - Draga mea, ai fost alaturi de mine in toate nenorocirileprin care am trecut: cand am fost concediat, m-ai sprijinit enorm; cand afacerea mea a dat faliment, ai fost langa mine; cand am fost impuscat, ai stat alaturi de mine; cand ne-am pierdut casa, ai fost tot langa mine; cand sanatatea mea s-a subrezit, m-ai sprijinit permanent....... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page