Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 635 - 29 Ianuarie, 2004 - Anul XIV
de Anton Iancu
In conformitate cu strategia armatelor germane de pe frontul de Rasarit, prin care se mentiona retragerea pe pozitii dinainte stabilite, premierul Adrian Nastase aplica una asemanatoare, renuntand la functia de presedinte executiv al PSD si la diminuarea functiei de prim-ministru, prin crearea a doua posturi de viceprim-ministru. Astfel, Octavian Cozmanca a fost numit presedinte executiv al PSD cu cateva luni in urma, pentru ca Adrian Nastase sa se ocupe cu integrarea Romaniei in NATO si in UE. ......Citeste »
Politica »
CONSULATUL GENERAL AL ROMANIEI, CONSULATE GENERAL OF ROMANIA, CONSUL GENERAL , Claudiu LUCACI
01/21/2004 Los Angeles Domnului Dwight Luchian-PATTON Director revista CLIPA Clipa Inc. P.O. Box 4391, ANAHEIM, CA, 92803-4391 Stimate domnule director, Am remarcat cu placere ca revista pe care o conduceti are un rol important in cladirea unei reputatii solide pentru membrii comunitatii romano-americane. Totodata, am aflat cu mandrie si admiratie ca revista Clipa prin actiunile sale civice si caritabile a atras recunoasterea publica din partea presedintilor americani sau a unor organizatii care...... Citeste »
CONSULATE GENERAL OF ROMANIA, LOS ANGELES, CONSUL GENERAL , Claudiu LUCACI
11766 Wilshire Blvd. suite 560, Los Angeles, CA 90025 Phone: (310) 444-0043, Fax: (310) 445-0043, e-mail:consulat@consulateromania.org COMUNICAT DE PRESA UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE Duminica 25 ianuarie 2004 a avut loc, la Los Angeles, sarbatorirea a 145 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Manifestarea, organizata de catre asociatiile Viitorul Roman - presedinte doamna Ionela KLOES si Consiliul Romano-American - presedinte Neculai POPA, s-a desfasurat la Hilton Hotel din Glendale. Peste 10...... Citeste »
Cultura »
Eminescu inedit
de Gh. Bratescu
Gh. Bratescu Sunt 154 de ani de cand Eminescu a intrat in istoria literaturii, inaltandu-se ca un astru catre nemurire. De obicei, aniversarea genialului poet prilejuia manifestari culturale ample, chiar daca numarul anilor nu aduna o cifra rotunda. In 2004, acest moment a trecut aproape neobservat, inabusit de evenimente frivole ale efemerei lupte politice, dintre care s-a remarcat strania iesire la rampa a poetului pamfletar C.V. Tudor, care a gasit de cuviinta sa-si etaleze sentimentele filos...... Citeste »
De la Cititori »
Baba Tia
Los Angeles, Ianuarie 2004 Stimate Domnule Patton, Va trimit o povestire a unei intamplari reale, pe care am trait-o mai demult in Romania. Astazi, cand multi dintre noi au ajuns dependenti de Internet, cand tehnica avanseaza in mod uluitor, cand exploram alte planete dar il ranim, sau in cel mai bun caz, il ignoram pe semenul nostru, istorioara mea poate parea anacronica. Si totusi... in acest tumult in care traim, cu evenimente majore ce se succed cu o viteza ametitoare, simtim uneori, nevoia ...... Citeste »
Mesaje la Voice-Mail (1)
Draga Redactie Clipa, Doamne, cat se mai poate vorbi la telefon in aceasta tara! Cu stima deosebita, Dan David, Los Angeles, 01-25-2004 MESAJE LA VOICE-MAIL ( 1 ) Intotdeauna cand vreau sa-ti spun o poveste in care esti implicata, raspunzi la telefon. Cand vreau sa-ti spun o poveste exclusiv despre mine sau despre alte persoane, intotdeauna raspunde robotul tau plicticos. Mai schimba-l draga, mai invigoreaza-l putin! Marea majoritate a iubirilor din viata mea au inceput in tromba, ca furtunile v...... Citeste »
Religie »
Perspectiva Profetica 2004
Rev. Lazar Gog, Senior Pastor Biserica Emanuel , Anaheim, CA Text: Zaharia 5:5-11 - Si ingerul care graia cu mine a iesit la iveala si mi-a zis: Ridica ochii tai si vezi ce este aratarea aceasta? (v.6) Atunci am grait: Ce este aceasta? Si el mi-a raspuns: Este efa care iese la iveala . Si, a spus mai departe: In ea se afla faradelegea a tot pamantul! (v.7) Si iata ca s-a ridicat un disc de plumb, iar o femeie statea in mijlocul efei. (v.8) Si el a talcuit: Aceasta este faradelegea! (adica femeia...... Citeste »
Sport »
E vremea transferurilor
Numerosi fotbalisti de top isi vor schimba echipele in aceasta iarna Ciobotariu si-a reziliat contractul cu Mons Fundasul roman Liviu Ciobotariu si-a reziliat contractul cu gruparea belgiana AEC Mons, informeaza cotidianul La Derniere Heure . Nu imi mai facea placere sa evoluez la acest club. Metodele de antrenament ale tehnicianului Sergio Brio nu ma avantajau. Nu am avut nici un conflict cu antrenorul sau cu conducerea clubului si nu regret faptul ca m-am transferat la Mons, mai ales ca anul t...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page