Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 631 - 25 Decembrie, 2003 - Anul XIII
de Dwight Patton
Cu profund respect si netarmurita admiratie simt nevoia sa ma adresez si sa va transmit cateva ganduri si sentimente din aceste ultime zile ale anului 2003. In trecerea anilor revista tinde sa stabileasca tot mai multe si tot mai nuantate relatii cu publicul larg, avand ca scop sa-i prezinte momente din tara si de pretutindeni si sa-i trezeasca interesul, dragostea, dar mai ales o filozofie a dorului, care este, de fapt, o filozofie a romanilor raspanditi pe toate meridianele mapamondului, imbin......Citeste »
Politica »
PRETUL DRAGOSTEI DE NEAM SI TARA
de Grigore Vieru
Prin telefon de la Grigore Vieru: SCRIU PENTRU CA MA URATI, VA URASC PENTRU CA PUTEAM SA NU MAI FIU A SCRIE. Urmare a cuvantului de mai jos, pe care Grigore Vieru l-a tinut in fata Marii Adunari Nationale, intr-un moment de mare cumpana pentru fiinta REPUBLICII MOLDOVA, fortele obscure au pus de un atentat prin simularea unui accident rutier. Dar Dumnezeu le-a dejucat actiunea dand soferului abilitate de manevrare a volanului, scapand ca prin minune, doar cu spaima a ceea ce se putea intampla. A...... Citeste »
Cultura »
IN PREAJMA CRACIUNULUI - Franturi de ganduri si amintiri
de Vasile Bechis
Poate ca nici un alt eveniment sau sarbatoare de peste an nu ne indeamna la nostalgice aduceri aminte ca Sarbatorile Craciunului, mai ales pe noi care traim pe meleaguri straine. Un sentiment difuz si complex pe care-l denumim cu un singur cuvant, pur romanesc, neasemuit de frumos < d o r > ne rascoleste sufletele si murmuram, fiecare cum poate, ceva asemanator cu poetul St. O. Iosif: Mi-e dor de munti... de Caraimanul Pe veci acoperit de nor, Mi-e dor de freamat lin de brazi, De murmur ta...... Citeste »
Poveste de Craciun
de Dan David
In casa invatatorului, ultimele pregatiri pentru Craciun erau, in special, cele de curatenie generala, operatie care preceda sarbatorile cu o saptamana si se intindea pana in ziua de dinaintea ajunului, in plin post. Toti ai casei participau la aceasta actiune de amploare sub comanda Sabadasei, porecla sub care doamna invatatoare era cunoscuta in sat si care i se tragea de la numele de fata. Femeie energica si dura in relatiile cu oamenii, chiar si cu membrii familiei sale, Sabadasa iubea copiii...... Citeste »
De la Cititori »
Draga Redactie Clipa,
Va trimit o poveste de Craciun care as dori sa ne spuna in aceste zile sfinte ca sufletele curate ale copiilor sunt acele podoabe cu care ar merita sa ne imbogatim toti viata si din inocenta carora ar merita sa invatam bunatatea intrinseca fiintei umane. Pentru cantecul care o insoteste, doar Alifantis ar putea gasi cheia potrivita. Va doresc, tuturor celor de la Clipa, Sarbatori Fericite! si multa sanatate. Cu stima deosebita, Dan David, Los Angeles, 12-22-2003 CRACIUN CU PLOAIE (Cu gandul la B...... Citeste »
Religie »
Timpuri Profetice
de Lazar Gog
Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua... Ps. 91:5 Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma. Ce vezi, scrie intr-o carte.... Apocalipsa 1:11a Rev. Lazar Gog, Senior Pastor Biserica Emanuel , Anaheim, CA DE CINE SA MA TEM? - partea a 2-a- Text: Psalmul 27:1 - Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este taria vietii mele. De cine sa-mi fie frica? Naum 2:1 - Cel ce sfarama in bucati porneste impotriva fetei tale; p...... Citeste »
Sport »
Razboi total intre Gica Popescu si olteni
Fostul international nu vrea sa-si organizeze meci de retragere. Fostul capitan al reprezentativei Romaniei, Gheorghe Popescu, a declarat ca nu intentioneaza sa-si organizeze un meci de retragere la Craiova. Dupa transferul la Dinamo a disparut din gandul meu ideea de a-mi organiza un meci de retragere la Craiova. Se stie ura pe care o au suporterii olteni fata de Dinamo, iar eu am avut mult de suferit pentru ca iubeam Universitatea. Daca as fi vrut sa imi organizez un meci de retragere as fi fa...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page