Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 521 - 18 Octombrie, 2001 - Anul XI
Intr-unul din editorialele aparute nu demult in aceasta pagina ( Festivalurile estivale, berea si vinul romanesc ) ironizam tendinta romanilor de a inventa festivaluri care sa le ofere prilejul de a se distra in comun, de a bea bere si a manca mici. Fenomenul este real, dar pe langa el, avem si festivaluri serioase, care nu au nimic comun cu berea si cu micii, fiind frecventate de somitati din lumea intreaga recunoscute in domenii ale artei, in care noi, romanii excelam. Iata, recent s-a incheia......Citeste »
Politica »
Politica si religia
Iata ca Romania a devenit zilele acestea o tara imperialista , cu visuri de marire, avand ochii pe teritoriile vecine, gata sa le acapareze si sa le stoarca de bogatiile populatiilor cu care nu are nici o legatura. De exemplu, Republica Moldova, care a acuzat Bucurestii, prin vocea ministrului Justitiei de la Chisinau, Ion Morei, de tendinte expansioniste . Daca, se compara acuza demnitarului respectiv cu cele ce scriu ziarele comuniste si proruse din tarisoara vecina despre Romania, aproape ca ...... Citeste »
Cultura »
CEI CARE AU LOVIT IN ZORI
America nu se trezise inca, deplin, Cerul inalt abia isi limpezea ochii cu soare, Dimineata de septembrie migra spre vest, linistita, Lin, ca o floare Pe suprafata unui lac de ispita. Muscatura aceea amara a cazut, rea, Ca o insulta otravita; A fost chiar diavolul care-a lovit, Ascuns de neagra lui perdea, Cu blestemata lui copita. Spatiul si timpul ardeau in tacere -Mpreuna cu cele sase mii de vieti Ce s-au urcat, urland spre cer, Un val imens, ce-l va fi-atins pe insusi Creatorul, Ca o tristet...... Citeste »
Religie »
REFLECTII DINTR-O GROAPA
Un studiu aprofundat asupra cartii Eclesiastul Ce folos are omul din toata truda care si-o da sub soare? … nu este nimic nou sub soare… Mi-am pus inima sa cercetez si sa adancesc cu intelepciune tot ce se intampla sub ceruri… … Am vazut tot ce se face sub soare; si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vant! … Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si...... Citeste »
Sport »
Bayern a scapat de infrangere la Rotterdam, iar David Beckham a mai infipt un cui in sicriul grecilor
Manchester United a avut o partida grea saptamana trecuta in Liga Campionilor, pe terenul grecilor de la Olympiakos Pireu. Un joc frumos, cu faze antrenante si ocazii de ambele parti a fost finalizat de un iures fantastic al englezilor, care au deschis scorul prin David Beckham, la o centrare a lui Giggs, Beckham dovedindu-se din nou calaul grecilor . Andy Cole a stabilit scorul final pe un fond de resemnare a echipei elene. In celalalt meci al grupei G, Olympique Lille a egalat in ultimul minut...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page